ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Tí, čo škodia, sa neboja Boha, ani svetského práva. Neprestávajú škodiť.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Nedeľná mikroúvaha : Máme problém, čím nemyslím iba opäť sa vracajúcu pandémiu COVID19, ani predvčerajší výrok sudcov…To sú len dve znamenia zo stoviek podobných. Mohol by som hovoriť aj napr. o šokujúcich skúsenostiach z mojej súčasnej práce, tzn. z ochrany prírody a ľudí pred envirokriminalitou. Aj tam vidieť, že chod spoločnosti nejde tak, ako by mal. Tí, čo škodia, sa neboja Boha, ani svetského práva. Neprestávajú škodiť. Naopak, vyhrážajú sa a bránia nastoľovaniu práva. Nejde to u nás od bezohľadnosti ku empatii, od chamtivosti ku prajnosti, od zločinu ku spravodlivosti…

… a čo horšie, nie je to len náš problém, Svet stráca istotu. Do oblohy trčí vyhoretá katedrála Notre Dame. Niečo sa pokazilo, ale to otvára dvere šanci. Ocitli sme sa v dobe, ktorej sa v gréčtine hovorí kairos, doba zastavenia a hľadania nových ciest. V takejto dobe je najcennejším ten človek, čo si udrží zdravý úsudok a vnútorný pokoj, aby ho hájil. Všetky cesty sú spochybnené, ale z tej križovatky treba ísť ďalej. Možno už netreba toľko rozhnevaných boričov chrámov, ako skôr ľudí , chopných načúvania, rozvahy a obetavosti.
Začať sa s tým dá aj hneď, na tomto hriešnom fóre. Nediskutujme s ľuďmi iba preto, aby sme ich „obrátili“. Čo ak ten, kto sa má obrátiť, sme my sami? Neprijímajme názory od anonymných štváčov a nájomných podvodníkov. Nenechajme im otravovať našu myseľ.
Načúvajme iba tým, ktorí sú pravdiví, sami sebe verní, tým, čo zaháňajú strach. Ak ostaneme pevní a istí tým, prečo žijeme, nerozhodí nás pandémia, ani šokujúci súdny verdikt. My musíme vydať svedectvo, a to bez ohľadu na okolnosti. Ideme ďalej…

Fotka Jana Budaja.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Česká investigatívna novinárka Pavla Holcová, ktorá spolupracovala s Jánom Kuciakom má na verdikt Špecializovaného trestného súdu opačný názor ako jej slovenskí mainstreamoví kolegovia. Holcová tvrdí, že sudcovia svojim verdiktom, ktorým oslobodili Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú rozhodli správne. Podľa nej bol problém v predložených dôkazoch prokuratúrou, ktoré neboli dostačujúce.
    Kým niektorí čelní politickí predstavitelia a najmä slovenskí korporátni novinári vyjadrovali po verdikte obrovské pohoršenie, kritiku voči senátu lebo nezaznel podľa nich očakávaný výrok ŠTS začali „hon“ na „neposlušných sudcov“, kolegyňa nebohého Kuciaka, s ktorým spolupracovala má na verdikt Špecializovaného trestného súdu iný pohľad.
    Aj keď osobne je presvedčená, že za vraždou Kuciaka a Kušnírovej skutočne stál Kočner a Zsuzsová, podľa Holcovej sudcovia rozhodli správne.
    V prvom rade treba hľadať odpoveď na otázku: Kto podával žalobu na K&Zs?
    Bol to štátny žalobca, teda dozorujúci prokurátor? Čo je jeho úlohou?

  2. Zaujímavé, ale zhodnotila to triezvo. Teraz je zrejme správny čas pýtať sa či bola naozaj taká kvalitná práca tímu Kuciak, či nebol návrh na podanie obžaloby zbytočne unáhlený a prečo s takou obžalobou išiel prokurátor pred súd.

  3. Tak že prokuratúra je to čudné. Vražda Valka je niečo podobné. Mam dojem, že vrahovia sú len dobre zaplatené figúrky, ochotné posedieť si zopár rôčkov v base.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img