ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Vedeniu mesta osr*ný verejný priestor nevadí

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Aj tak by sa prístup vedenia mesta dal nazvať pravým menom. A klamanie samých seba nemá zmysel.

Už dva dni registrujeme opakujúce sa podnety zo strany občanov, ktorí nás opätovne upozorňujú na ľudskými výkalmi znečistenú fasádu budovy a verejný priestor priamo na autobusovej stanici.

Ľudia chodia každé ráno na autobusy do práce, po chodníku idú do obchodu, deti do školy. A všetkých denne „intenzívne oslovuje“ pohľad hodný chudobnej štvrte zabudnutej dediny niekde v rozvojovej krajine. Ale my sme  v centre Európy, v EÚ a mesto disponuje zhruba 15 miliónmi Eur ročne v rozpočte vytvorenom nie funkcionármi mesta, ale samotnými občanmi.

Nik netvrdí, že stopy po vlastných exkrementoch na múre a zemi snáď zanechal primátor Tomčányi, jeho zástupca a hovorca Veselický, alebo úradník, prednosta Krajčovič. Dosť určite ich ale nezanechal ani vlastník budovy.

Ťažko predpokladať, že po sebe toto svinstvo niekedy sprace ten, kto potrebu na ulici vykonal. Je to ako s verejnými toaletami. Niekto to svinstvo spratať musí. V takýchto prípadoch je na rade údržba mesta. A dôvodom nie je len estetika, vizáž mesta pred nejakým zúfalým turistom, ktorý by k nám snáď zablúdil, ale aj možná infekčnosť fekálií v podstate rozotrených nielen po zemi, ale aj po fasáde.

Nespochybnitelne fotograficky zadokumentovaným problémom vedenia mesta, ale aj nás obyvateľov, je  neschopnosť zabezpečiť elementárne služby (poriadok) na verejnom priestranstve. V kríkoch sa stále nachádzajú použité papiere po vytretí osr*tého zadku, ktoré nielenže po verejnom priestranstve roznesie vietor, ale aj zvieratá.

Na problém sme verejne upozornili pred viac ako tromi týždňami.Materiál s fotografiami nájdete tu:

Kríky pri autobusovej stanici v centre mesta slúžia ako verejný záchod

Po takmer mesiaci sa teda na frekventovanom verejnom priestranstve nič nezmenilo.Znamená to teda, že vedeniu mesta osr*ný verejný priestor nevadí. Ale nám občanom vydí. A vadí nám aj ignorovanie povinností samosprávou, ktorá má starostlivosť o mesto priamo v pracovnej náplni.

O dôvod viac zaradiť tento pohľad na mesto Sereď do série pohľadníc, ktoré pripravujeme do tlače a v ponuke pre verejnosť budú už onedlho.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Trefne napísané,už sa klameme dlho.Tomčányi nerieši mesto ale seba samého a asi rozmýšľa ako neskončiť v base.Nepokosené trávniky a v zime neodhrnutý sneh Čo robia páni pri moci s toľkými peniazmi?Prečo Tomčányi nezavolal Najvyžší kontrolný úrad ako mu to prikázali poslanci?Bojí sa čo odhalia?Už aby sa poslanci spamätali ale to nebude skôr,ako ich nezačne vypočúvať Naka.

  2. Nehovoriac o tom ako alibisticky pristupuje primator Tomcanyi k herniam na uzemi mesta. Doslova sa trasie vzdat sa tychto nestastnych penazi.

  3. Aký pán, taký krám…primátor mesta má zdá sa iné starosti, alebo priority. Netrápi ho bordel v meste, špina, smeti, bezdomovci, feťáci…zelená voda vo fontáne a osr…steny už vôbec nie. Škoda slov…

  4. Ale mame obrneny transporteeeeeeeer.Snad ale ten nik neokakaaaaaaaaaaaaaaa.To by bol pruser.A este pod kamerou.Fuuuuuuuuuuuuu.

  5. Je to strašné a je dobre že bsi to ľudia všímajú.Ale podme k hovnam a štankampo psíčkaroch. Na to tiež každý sere celej Bratislave. Ak by zacali s pokutami bolo by peňazí na veľa veci.Potom bynemuseli psiari plakať ze im niekto ktravil žiletkou psa.

  6. Odkedy je fasáda súkromnej budovy, ktorú niekto prenajíma na podnikateľské účely mestský verejný priestor? Čo má spoločné mesto so súkromnou budovou? To teraz má mesto čistiť každú fasádu?

  7. Emmm 6. septembra 2020, 8:05 – nie vsetky. Len tie, ktore osieraju bezdomovci, pripadne cestujuci z nudze, lebo mestske hajzle mali byt zatvorene.

    A cistit kriky, v ktorych seru uplne vsetci, na koho to dojde a nestihne prejst na budovy.

    Alebo snad mesto bude tolerovat, ze z kuta na verejnom priestranstve bude hajzel a vlastnik budovy bude denne cistit hovna aj zpred dveri?

  8. Vážení, to že konšeli mesta majú občanov ako aj verejný poriadok v Seredi na háku je jasné a nevyvrátiteľné. Ale videli ste niekedy tých darmožráčov t.j. mestskú políciu že by chodili po meste peší a dbali takto na verejný poriadok ?, asi nie vozia sa len v autách a sedia ako idioti v aute pred viaduktom a čakajú celý deň.
    Vo výročnej správe sa chválili , že najazdili tuším 15 tis. km za rok, tak že vidíte svoje riti si rozvážajú za naše peniaze.
    Asle pes zakopaný je znova na primátorovi, lebo pod jeho právomoc spadá aj mestská polícia. Teraz sa uplatnilo porekadlo “ aký pán, taký krám „.

  9. pre Emmm Keď mne bude srať niekto na fasádu a pred dom,vezmem na lopatu hovná a skončia u tomčányiho na stole.Kam dávajú mestský páni celý rozpočet to ho tunelujú?Všade je špina a nepokosená zelina.Hanba tebe Martin si vypasený jak prasa a vybavuješ len veci ako komu ublýžiť!!!!

  10. Napíšme sem primátorovi kde sú ešte problémy lebo to on asi nevie,lebo žije v bublinke na úrade za 4 tisícky eur mesačne.Tomčáni nechodí denne pešo po chodníkoch preto mu je jedno aké sú.Ani nečaká na autobus aby mu smrdeli hovná pri zástavke

  11. Seeker 8. septembra 2020, 9:44 – je potrebne rozlisovat:

    – sukromny pozemok – obydlie
    – sukromny pozemok – podnikatelsky priestor – prevadzka a pod.
    – sukromny pozemok – verejne pristupne miesto
    – pozemok mesta, statu, zupy a pod. – verejne priestranstvo

    Ine prava kazdej zo stran, ale aj ine povinnosti. Vsetko upravuje legislativa.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img