ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

„Najskôr zápach po črevároch a teraz prach.“ – píšu susedia.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Asi je na mieste otázka: Je dobre, keď v meste prebiehajú stavebné aktivity, mesto je aj podnikateľmi rozširované a budovy v rekonštrukcii, alebo nebudeme nič robiť, rozvoj v meste sa zastaví? Brzdením novej výstavby by sme vývoj a dobu zmeškali ešte viac a výsledkom by bolo neatraktívne životné prostredie a verejný priestor okolo nás.

Nie každý občan a obyvateľ mesta toto vníma rovnako a sú aj ľudia, ktorým vyhovuje všetko staré a ošumelé.

Na Trnavskej ulici po dlhé roky bola firma zaoberajúca sa „spracovaním prírodných obalov.“ Na prvý pohľad to znie neškodne, ba až vznešene,  no realita je taká, že sa jednalo o čistenie čriev zvierat od ich obsahu, čo bolo cítiť skutočne na široké okolie. Dá sa povedať, že mesto sa intenzívnym smradom na vstupnej komunikácii dokonca preslávilo obdobne, ako Horalkami  a Milami z „pečivární“, haldou lúženca pri R1, železničnou stanicou pripomíňajúcou Černobyl v jeho najhorších rokoch rozpadu a samozrejme drogami, ktorými mestské podsvetie roky zásobovalo veľkú časť dealerov Slovenska.

V uplynulom týždni sme dostali tento e-mail od občana z Trnavskej ulice:

„Pán Majko,bývate aj vy na Trnavskej ulici a teda vidíte ten prach z búraniska.Bol to veľký zápach po črevároch v minulosti a teraz prach.Dokedy budeme trpieť ako susedia?Prosíme zistite čo s tým môžeme urobiť.Ďakujeme susedia.“

Na miesto spomenuté v e-maili sme sa išli pozrieť osobne. Búranie bolo v plnom prúde a veľká časť nehnuteľnosti už nestála. Prach sa zo stavby v smere vetra naozaj šíril hodne – pisateľ e-mailu mal v tomto pravdu. Na mieste sme ale videli, že stavebník sa skutočne snažil prašnosť eliminovať polievaním zbúraného materiálu vodou, no žiaľ pri búracích prácach to úplne jednoducho nejde.

Stavebník sa hlavne susedom za prípadné nepríjemnosti ospravedlňuje. Dnes je už stará stavba zbúraná a prebiehajú posledné úpravy terénu. Na mieste ešte pred niekoľkými rokmi smrdiacej „črevárne“ budú postavené moderné domčeky.

Trnavská ulica s novo vzniknutými bočnými uličkami teda bude mať nových obyvateľov mesta, ktorí spoločne budú musieť zabojovať za práva, ktoré im mesto systematicky uberá a to asi preto, lebo práve tu nebýva žiaden z poslancov MsZ. Cítime to na nepravideľnom kosení buriny, v minulosti dokonca na nezákonnom zrušení odhŕňania mestských chodníkov, ale aj na absencii akéhokoľvek oddychového miesta pre občanov. A onedlho nás čakajú problémy s odstavením nadjazdu ponad železnicu, čo ani len netušíme, ako veľmi zaťaží peňaženky hlavne mladých rodín, ktoré denne vozia do školy svoje deti.

Obyvatelia tejto časti mesta teda budú musieť intenzívne žiadať poslancov MsZ, aby si podstatne viac plnili povinnosti a o voličov sa zaujímali nielen pred komunálnymi voľbami, ale po celé volebné obdobie.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Na Garbiarskej prebiehajú na bývalej škole stavebné práce už niekoľko mesiacov a prachu je tam viac než dosť. A nejaká snaha znížiť tú prašnosť nijaká. Však načo

  2. Pán Šípka si už dlh voči mestu vyrovnal, alebo mu bol odpustený, alebo mu vyplatené sumy boli započítané ako preplatok? O tom sme sa doteraz nedozvedeli. Alebo sa to tají, lebo keď sa pokračuje v práci?

  3. odstavia nadjazd a potom možme isť všetci do prdele. lebo už na kolajnice sa postavia kokoti želežniční a budu vyberat mýtne

  4. pre anonym: keď chodilo cez Sereď mnoho vlakov a to i do závodov, cez prechod cez koľaje boli dané dosky, kade prechádzali ľudia a vojaci bez problémov a to aj s kárami, na ktorých si viezli z roli zeleninu… I pri tej veľkej premávke sa nikomu nič nestalo. Teraz, keď za hodinu idú dva vlaky, robia z toho vedu. Zatarasia prechod. A keď už chcú byť takí dôslední, nech tam dajú závory a signalizáciu, ktorá bude upozorňovať na prichádzajúci vlak. Nie každý má auto, aby chodil dookola cez nadjazd. Však ľudia, čo bývajú oproti kasárňam to majú možno kilometer a naspäť s nákupom to už ani nehovorím. Však ich sa to netýka. A kto chce spáchať samovraždu, miesto si nájde.

  5. Ľudia, vždy sa nájde dôvod, prečo nadávať a sťažovať sa. Keď sa niekde bura a prerába, tak sa aj práši. Mňa by na trnavskej viac trápilo to rómske geto a nie to, že sa tam nastahuju slušní ľudia. Firma p. Šipku t. č. zatepluje 2 vchody na A. Hlinku, pozývam Vás pozrieť sa, ako po sebe jeho firma každý deň vyčistí a uprace okolie činžiaku. Treba ho dat za príklad ostatným zateplovacim firmám.
    To, že Vám z garbiarskej zmiznú bezdomovci a fetaci by Vás malo tešiť …

  6. Ľudia vadi vam prach? Ten je všade..a ked sa nieco búra je samozrejmé ze tam bude prach no nebude to trvat večne.Myslim si že robia vsetko preto aby to zbúrali za par týždňov.A ak niekomu niečo vadí musí hned písat mestu a stažovať sa..Hlavná vec ze Trnavská je jedna veľká rodina…každý každého pozná do oči tak a za chrbtom inak..faloš závisť mali by ste byt radi ze sa tam postavia ďalšie domceky pre rodiny.. a to geto tam zrazu nikomu nevadi🙈bordel drogy….

  7. Článok je o prašnom prostredí na zbúranisku. Ale čo by sme do toho nezakomponovali ešte drogy, dílerov, luženec, železničnú stanicu, nepravidelné kosenie buriny, nezákonné zrušenie odhŕňania mestských chodníkov, problémy s odstavením nadjazdu ponad železnicu… A taký pekný článok to mohol byť.

  8. a ten drogovy biznis Vam nevadi? asociali, romovia a drogy? riesite k*k*tini. Mate pravdu nepostavit domy rodinam… osobne sa budem o pozemok zaujimat a postavim Vam tam znovu „čreváreň“ aby ste mali dušičku na mieste. zostavam s pozdravom a uzdravte si prosim mozgy.

  9. To fakt Vám vadí prach ale to že sa tam od skorého rána predáva fet,podáva z rúčky do rúčky to už nikomu nevadí. Ale to že sa práši veď pochopiteľne keď sa búra tak to už áno.
    Ak Vám vadí prach radšej vôbec nevychádzajte z domu,nedýchajte alebo sa oblečte do skafandru ,dajte si kyslíkovú masku aby vám to neuškodilo.
    Ale to že sa tam postavia nové domy pre rodiny to je v poriadku,smrad od črevárov vám vadil,prach vám vadí.
    Snažia sa ako môžu tak už prosím prestante buzerovať

  10. Pre Alenu… „stavebar“ má konkrétne autá do 3,5 tony. Predtým ako niečo vypustím si preverím fakty a skutočnosť pani/slecna Alenka. Potom je radosť keď ľudia ako Vy odpovedajú do článkov. Zostávam s pozdravom a slniečkový deň

  11. Jedine čo Vám ide je v kuse buzerovať,buzerovať a znova buzerovať a ešte raz buzerovať. Ale keď sa tam postavia nové domy pre rodiny aj vtedy budete vkuse frflať a buzerovať.
    Zavrite sa doma ,nevychádzajte s domu,nedýchajte. Zabednite si okná,dvere,vypnite internet a neriešte ,a hlavne prestante buzerovať.
    Prajkám Vám všetkým ktorý vedia len buzerovať a frflať krásny ničím nerušený dníček,kuriatka moje slnečné,frflošské.
    Lúbkám Vás jak vy mna 😁😁😁😁

  12. mne prach z búrania na trnavskej ani smrad z ćrevárne ani hadice čierne čo robia bordel majkovy na dvore netrápia, trápi má lúžencová kopa čo tu rok čo sa z nej práši a starosta bukva čo na všetko sere

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img