ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Trestný súd dnes rozhodol v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dnes padlo na Špeciálnom trestnom súde v Pezinku rozhodnutie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Z trojice obžalovaných z trestného činu si odsudzujúci rozsudok vypočul len jeden z nich. Tomáš Szabó bol odsúdený na 25 rokov s maximálnym stupňom stráženia.

Marián Kočner a Alena Zsusová boli oslobodení spod obžaloby. Špecializovaný trestný súd rozhodnutie odôvodnil nedostatkom dôkazov.

„Oslobodzujú sa spod obžaloby prokurátora pre skutok uvedený v bode 1 ako obzvlášť závažný zločin vraždy Jána Kuciaka,“ povedala predsedníčka senátu Ružena Sabová.

Rozsudok ale ešte nie je právoplatný. Rodičia zavraždených chcú bojovať ďalej.

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Som prekvapená a smutná z tohto rozsudku. Je mi ľúto rodičov Jána a Martiny, dúfam že budú bojovať ďalej a dožijú sa spravodlivosti.

  2. Spravodlivosť zvíťazila. Novinári nás tu kŕmili celý čas rôznymi konšpiráciami a dnes sa ukázalo že fakty a dôkazy boli inde ako nás presviedčali v médiach.
    Súdny proces nemôžu rozhodovať pár novinárov súkromných médii ktorým „rozsudok“ zdvihnú tržby.

  3. Presne tak.krmili nás sračkami a nemali nanho nič.nemám ho rád ale táto hra sa hra podstatne vyššie ako si myslíme.ale spravodlivosť si uz nemohli pri tomto prekrútiť podla seba.

  4. Chybou bolo rýchle rozpustenie tímu Kuciak. Vyšetrovanie sa malo zamerať na vyššie miesta, Kočner nebol v tomto prípade na vrchole pyramídy.
    Chybou však bolo aj to, že nás médiá kŕmili všakovakými informáciami naznačujúcimi, že rozsudok bude jednoznačný v prospech poškodených. Môžeme si o tom myslieť jazdy svoje, ale prezumpcia neviny a zásada in dubio pro reo v trestnom práve stále platí. Rozhoduje sa na základe dôkazov a faktov, nie na základe domnienok.

  5. Ja iba toľko: BI ste sa neskutočne divilitomu ,že koľko väzňov na našom odpornom sk.si odpikava aj niekoľkomesačné ,ale aj mnohoročné tresty na ùkor ,,, Nedostatočných alebo Nepriamych ,,dôkazoch ! V podstate sú to večšina úbohý chlapi ktorí nemajú a nemali peniaze na super právnikov a obhajobu ,hnus a sračky , mor , a lepra aj Justýcia nenávidím vás a neznášam celú justýciu a pozor nikdy sa to u nás nenapravý .! ! !

  6. no na jednej strane tlak medii a naroda, na druhej strane dokazovanie…

    Smutne je aj to, ze je mnoho pripadov, kedy odsudili, lebo „obzalovany mal pohnutku a motiv“, aj ked k naplneniu skutkovej podstaty trestneho cinu nedoslo, alebo cin nebol dokonany!

    A teraz si predstavte, aki „obycajni ludia“ by mohli sediet na stolicke ustavneho sudu. Ludia, ktori nemisia byt sudcami,…ktori budu rozhodovat o Vas (choreee!)

    O co ide nasej vlade?
    Kde je „nas obycajny“ politik? Dufam, ze neplace za recnickym pultom 🤭

  7. Pre Respektujem rozsudok: a co si vlastne chcel napisat? Ako citam, tak citam, ale pointu som nenasiel. Uz prosim ta nepi tolko

  8. Dva a pol roka nám „objektívne“ médiá predkladali jedinú verziu, o ktorej sa v „slušnej“ spoločnosti ani v najmenšom nepochybovalo: línia Kuciakova vražda – Kočner – Fico – ukradnutý štát v konečnom dôsledku spôsobila zmenu smerovania slovenskej politiky. Politológovia a politici až na výnimky a samozrejme väčšina presstitútov , všetci sú pohoršení nad vyneseným rozsudkom. Odkiaľ čerpali informácie, keď k vyšetrovaciemu spisu nemali prístup? A odozva zo zahraničia to samé! Nie je Vám to divné?
    Týmto príspevkom nechcem tvrdiť, že Kočner nemá toho za ušami až až. Ale toto je ukážkový príklad ako sa cez médiá (de)formuje verejná mienka. Sorry priatelia.

  9. Za Kuciaka boli pochody, protesty, médiá sa predbiehali vo štvanici na Smer a spol. Takmer okamžite boli v obehu transparenty, odznaky, vlajky All for Jan. Šeligová, Farská, Kiska a kopec trapno-umelcov robili vyhlásenia a burcovali národ. Prečo sa toto všetko nedeje aj v príp. v Belgicku zabitého Jozefa Chovanca? To bol menej Slovák než Kuciak? Súd rozhodol. Že sa rozsudok nepáči médiám, no smola. Rozhodli na základe dôkazov, nie podľa toho čo chceli médiá.

  10. ta dokaze vynies na stolicku krala, alebo uplne znicit tvoju osobnost, psychiku.

    Urobte si zaver aky chcete, ale tych medii viac ublizit ako informovat fakty je viac nez dost. Jedna chyba z milion dobrych a znicia ta. Lebo – senzacia za kazdu cenu.

  11. Dnešná novinárčina je o čítanosti, počte klikov, senzáciách, zavádzaní verejnosti a ovplyvňovaní verejnej mienky. Objektívnosť slabá, preferuje sa názor majiteľov médií. Slovom hnus. Nehovoriac o tom, že dnes môže byť novinárom hocikto. Niektorým dokonca stačí kopírovať články cez Google translator.

  12. To sa uz vedelo davno ze p. K. nebude odsúdený, pretoze má a aj mal pod palcom skoro vsetkych politikov a podvodnikov. Ak by bol odsudeny tak len potom by ste videli to peklo na Slovesnku, kto vsetko s nim paktoval. Cely parlament by padol na hubu. A to že sa platené média a liberalny odpad podielal na linčovaní p. K., preboha ved máme Nezavislé súdy ! Podla mna by ten clovek mal byt potrestany, ale samozrejme len s pevnymi priamymi dôkazmi ! A este dobre ze súd rozhodol ako rozhodol, hadam na Slovensku nám Právny systém nebudú riadit média a politici ! Ved sme právny a demokratický štát.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img