ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Začiatok školského roka v Pate

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dnes sa začal nový školský rok 2020/2021. V Pate zasadlo do školských lavíc v základných školách celkovo 244 žiakov, z toho 30 prváčikov.

Máme za sebou školské prázdniny, pekné slnečné leto plné zážitkov, oddychu a milých spomienok. Mnohí z nich dokážeme čerpať energiu a silu na nasledujúce desaťmesačné obdobie, ktoré nás čaká.

Opäť začíname nový školský rok, tentoraz netradične, poznačený koronakrízou a protiepidemiologickými opatreniami. Musíme veriť, že nebudú  prekážkou a dovolia nám – učiteľom tráviť spoločné chvíle a celé vyučovanie s deťmi v škole.

Škola je ako vždy o tomto čase pripravená na to, aby privítala svojich školákov. Na všetkých žiakov sa tešia ich učitelia, ktorí pripravili a vyzdobili triedy a chodby a taktiež celý personál, ktorý sa postaral o drobné opravy a čistotu všetkých priestorov.

Zvlášť sa tešíme na deviatakov, pre ktorých bude tento školský rok posledný v škole a osobitne vítame medzi nami prváčikov, pre ktorých bude tento školský rok prvý v ich nasledujúcom školskom živote.

Chcem poprosiť všetkých žiakov a rodičov, aby boli dôslední a dodržiavali potrebné opatrenia a určite to spolu zvládneme. Prajem našim žiakom šťastný a úspešný školský rok“- vyznelo na začiatku školského roka v Pate z príhovoru riaditeľky školy Mgr. Jany Martinkovej

Začiatok školského roka je poznačený vírusom COVID-19, preto sú žiaci druhého stupňa povinní nosiť rúška, pre žiakov prvého stupňa majú rúška iba odporúčací charakter. Povinné je pri vstupe do budovy merať teplotu a použiť dezinfekciu.

Každý žiak musel pri príchode do školy odovzdať vyhlásenie, v ktorom rodič informuje o tom, či žiak vycestoval v termíne od 17. augusta do 1. septembra mimo územia Slovenska a tiež, či sa dieťa v danom čase zúčastnilo na hromadnom podujatí. V prvých týždňoch sa školáci musia vzdať aj obľúbených predmetov. Napr. do 20. septembra nebudú môcť využívať počas hodín telesnej výchovy priestory telocviční, cvičiť sa bude môcť iba vonku a nebudú sa môcť využívať ani kryté bazény.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Rúška dole!!!! zobudte sa rodičia a učitelia.. rodičia netýrajte svoje deti žiadny vírus neexistuje! nenechajte sa ovládať štátom robia si z nás otrokov a debilov!

  2. Je to chore, takto stresovat deti, lebo nejaka skurv—a elita nakaze ruska,paniku s COVID19 pritom ide len o to ako polozit svetovu ekonomiku a nastolit celosvetovu vladu.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img