ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Začal školský rok 2020/2021, pozrite ako vyzeral v Seredi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V stredu 2. septembra začal nový školský rok 2020/2021. Prázdniny plné ničnerobenia skončili a nasledujúcich desať mesiacov budú žiaci nasávať nové vedomosti. Do základných a stredných škôl na celom Slovensku nastúpilo viac ako 692-tisíc žiakov . Pre školákov otvorilo brány 2074 základných škôl, 433 stredných odborných škôl, 219 gymnázií, 198 konzervatórií a 16 športových stredných škôl. Žiaci budú navštevovať aj 525 špeciálnych škôl vrátane škôl pri zdravotníckych zariadeniach.

Začiatok školského roka je poznačený vírusom COVID-19, preto sú žiaci druhého stupňa povinní nosiť rúška, na prvom stupni majú rúška iba odporúčací charakter. Povinné je pri vstupe do budovy merať teplotu a použiť dezinfekciu. Žiaci museli odovzdať aj vyhlásenia, v ktorých rodič informuje o tom, či žiak vycestoval v termíne od 17. augusta do 1. septembra mimo územia Slovenska a tiež, či sa dieťa v danom čase zúčastnilo na hromadnom podujatí.

V prvých týždňoch sa školáci musia vzdať oj obľúbených predmetov. Predbežne do 20. septembra nebudú môcť využívať počas hodín telesnej výchovy priestory telocviční, cvičiť budú napríklad na vonkajšom ihrisku. Obmedzenie platí aj pre bazény či posilňovne.

Či bude mať ochorenie na COVID-9 stúpajúcu tendenciu ukážu nasledujúce dva týždne. Rezort školstva ale avizuje, že školy v prípade šírenia ochorenia COVID-19 nechce zatvárať celoplošne, ale len lokálne. Ministerstvo vypracovalo pre školy manuál opatrení. Školy sa budú riadiť aj semaforom, ktorý má zelenú, oranžovú a červenú fázu. Zelená bude bezpečná, oranžová sa zavedie pri podozrení na nový koronavírus u jedného žiaka alebo zamestnanca školy. Červená fáza obsahuje zoznam opatrení v prípade niekoľkých potvrdených prípadov u žiakov alebo pedagóga.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img