ISSN 1337-8481

utorok, 19. marca, 2024

Riešenie stretov s medveďmi, ktoré stratili plachosť, hľadal minister Ján Budaj vo Vysokých Tatrách

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Vysoké Tatry / Dnes popoludní sa minister životného prostredia Ján Budaj stretol s Máriou Fábryovou, prednostkou mestského úradu Vysoké Tatry, ako aj s riaditeľom TANAP-u Pavlom Majkom a Mariánom Hletkom zo Zásahového tímu pre medveďa hnedého, aby spoločne hľadali riešenie problému s medveďmi, ktoré stratili plachosť a nebezpečne sa približujú k ľudským obydliam.

.

Dnes popoludní sa minister životného prostredia Ján Budaj stretol s Máriou Fábryovou, prednostkou mestského úradu Vysoké Tatry, ako aj s riaditeľom TANAP-u Pžavlom Majkom a Mariánom Hletkom zo Zásahového tímu pre medveďa hnedého, aby spoločne hľadali riešenie problému s medveďmi, ktoré stratili plachosť a nebezpečne sa približujú k ľudským obydliam.

Gepostet von Ministerstvo životného prostredia SR am Sonntag, 30. August 2020

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tatry su plne turistov

    Hotely su tiez pricinou

    Smetne nadoby malo zabezpecene


    zavrime tatry, hotely, zrusme obec, …

    Ale, uz do tatier isiel s latacikmi pod pazuchov…

    Medveda hnedeho odstreli len specializovany „medvedi tim“.

    A vraj prazdna spajza )))

  2. Je to super,keď o Tatrách a odstrele medveďov v nich ide rozhodovať bývalý bratislavský kotolník a kaviarenský povaľač.Asi si ešte nezamestnal všetkých príbuzných a známych,tak ide zriadiť nový úrad.

  3. Ku kontajnerov asi by až tak nechodili, keby im ich prirodzenú potravu nekradli ľudia, po horách sa nepreháňali na štvorkolkách, bicykloch, nerobili tam závodištia. Veď vidíme, ako cigáni predávajú obrovské množstvo čučoriedok, húb, kôru zo stromov a ešte neviem čo? Prakticky ich vyháňame z ich prirodzeného prostredia. Veď vždy ľudia chodili do hory na huby, čučoriedky, ale len pre vlastnú potrebu, nie na predaj.

  4. pre Havran : bolo by dobre, keby ste prestali s tými urážkami a keď ste taký múdry, dajte návrh, ako tomu zamedziť!

  5. Medvede boli v Tatrách od nepamäti.
    Problém nastal keď sa tam posledné roky začali premnožovat nové stavby hotelov. Stavby ktoré doslova stávajú v strede lesov…
    A týto oligarchovia budúcich hotelov potom lobujú u rôznych ľudí od ochrancov až po politikov aby v mene biznisu a bezpečnosti postrieľali desiatky medveďov v okolí ich stavieb.
    Namiesto toho aby Budaj dal prešetriť kto dal povolenie stavať a zamedzil dalším stavbám ktoré doslova ničia naše Tatry tak ide zabíjať bezbranné zvieratá v ich prirodzenom prostredí. 😢

  6. Premnožené medvede??
    Ale že nespoluobčania iného etnického názoru plienia lesy a pripravujú ich tak o prirodzenú potravu, že nenažraný kapitalisti ich pripravili o prirodzený habitát a turisti ich rušia vo dne, v noci..
    Hlavne, aby si ministri mohli za peniaze poriadať poľovačky na medvede.
    A tí ožratí psychopati s flintou budú aj tak čoskoro skákať, že prišli o kšeft, kedy tieto akože prirodzené odchyty predávali Poliakom..

  7. názor 31. augusta 2020, 8:22 Ná+zor 31. augusta 2020, 8:51
    Priateľu, netáraj to, čo si prečítaš v novinách. Aj ostatní vedia čítať. Komu tu chceš nahovoriť že výstavbou nových hotelov sme donútili chodiť chlpáčov bližšie k ľudským obydliam? Súhlasím s tým, že developeri ukrajujú stále viac a viac v TANAP-e z ich životného prostredia vo svoj prospech. Tu má MŽP možnosť účinne zasiahnuť. A malo by tak urobiť! A ku tým medveďom: problémy s nimi začali postupne ale intenzívne narastať potom ako rôzni ochranári, ktorí sú vždy proti všetkému, spolu so stranou Zelených presadili už na začiatku 90-tych rokov medveďa za chráneného živočícha. A výsledok sa dostavil a trvalo sa prejavuje. Dnes už poznáme prípady (a nie jeden ani dva) keď sa medveď objavil tam kde nikdy o ňom nechyrovali (Záhorie, Malé Karpaty, Myjavské kopanice, Krupinská vrchovina,..) Aj to spôsobili developeri z Tatier? Medvede schádzajú stále bližšie k ľudským obydliam preto, lebo sú premnožené. Rád by som ťa videl, ako si „podávaš“ ruku s labou takého 200 kg maca.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img