ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Ministerstvo zdravotníctva podáva trestné oznámenie na portál Bádateľ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MZ SR |MM| Webová stránka Bádateľ dlhodobo šíri medicínske nezmysly a hoaxy. Lacnými nadpismi ľudí najprv šokuje a potom na nich zarába peniaze tým, že im ponúka výživové doplnky a rôzne produkty.

👉V poslednom čase tento portál prekračuje všetky hranice. V čase, kedy nám rastie počet nových prípadov nakazených koronavírusom, táto stránka straší ľudí klamlivými správami o nosení rúška, ktoré opakovane vyvracajú naši odborníci a lekári. V uplynulých dňoch dokonca otvorene navádza ľudí, aby obchádzali a nedodržiavali opatrenia.

☝️Zarábať na strašení verejnosti lacnými lžami ešte aj uprostred pandémie, kedy najviac potrebujeme zodpovednosť ľudí, je ľudsky odporné, medicínsky toxické a verím, že aj právne neakceptovateľné.

☝️Rozhodli sme sa podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre podozrenie z trestného činu šírenia poplašnej správy na stránke Bádateľ. Rešpektujem slobodu slova, ale aj tá musí mať určité hranice. Hlavnou úlohou Ministerstva zdravotníctva je chrániť verejné zdravie a my urobíme všetko preto, aby sme zvládli aj druhú vlnu pandémie koronavírusu.

👉Kontaktovali sme aj predstaviteľov Facebooku a apelujeme na nich, aby si plnili svoje sľuby, že budú vytláčať a mazať škodlivé a lživé príspevky o koronavíruse a chceme od nich, aby to robili aj na Slovensku. Na náš podnet už vymazali niekoľko hoaxov o koronavíruse a v komunikácii s nimi budeme pokračovať.

☝️Proti dezinformáciám chceme bojovať predovšetkým našou aktívnou komunikáciou. V poslednom období sa snažíme zintenzívňovať komunikáciu na sociálnych sieťach a vyvracať šíriace sa hoaxy a dezinformácie. Aj ja osobne sa budem snažiť čo najviac vysvetlovať rôzne nedorozumenia a mýty, ktoré tu kolujú. Ale pri tých najextrémnejších prípadoch využijeme všetky nástroje, ktoré máme k dispozícii.

Chcem vás preto poprosiť, pokúste sa aj vy komunikovať so svojimi známymi, priateľsky ich upozornite, keď zdieľajú nedôveryhodný zdroj a nasmerujte ich napríklad na stránky Ministerstva zdravotníctva. Iba takto môžeme zvládnuť druhú vlnu koronavírusu – keď si budeme pomáhať a keď budeme zodpovední.

MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA PODÁVA TRESTNÉ OZNÁMENIE NA PORTÁL BÁDATEĽ

MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA PODÁVA TRESTNÉ OZNÁMENIE NA PORTÁL BÁDATEĽWebová stránka Bádateľ dlhodobo šíri medicínske nezmysly a hoaxy. Lacnými nadpismi ľudí najprv šokuje a potom na nich zarába peniaze tým, že im ponúka výživové doplnky a rôzne produkty. 👉V poslednom čase tento portál prekračuje všetky hranice. V čase, kedy nám rastie počet nových prípadov nakazených koronavírusom, táto stránka straší ľudí klamlivými správami o nosení rúška, ktoré opakovane vyvracajú naši odborníci a lekári. V uplynulých dňoch dokonca otvorene navádza ľudí, aby obchádzali a nedodržiavali opatrenia. ☝️Zarábať na strašení verejnosti lacnými lžami ešte aj uprostred pandémie, kedy najviac potrebujeme zodpovednosť ľudí, je ľudsky odporné, medicínsky toxické a verím, že aj právne neakceptovateľné. ☝️Rozhodli sme sa podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre podozrenie z trestného činu šírenia poplašnej správy na stránke Bádateľ. Rešpektujem slobodu slova, ale aj tá musí mať určité hranice. Hlavnou úlohou Ministerstva zdravotníctva je chrániť verejné zdravie a my urobíme všetko preto, aby sme zvládli aj druhú vlnu pandémie koronavírusu.👉Kontaktovali sme aj predstaviteľov Facebooku a apelujeme na nich, aby si plnili svoje sľuby, že budú vytláčať a mazať škodlivé a lživé príspevky o koronavíruse a chceme od nich, aby to robili aj na Slovensku. Na náš podnet už vymazali niekoľko hoaxov o koronavíruse a v komunikácii s nimi budeme pokračovať.☝️Proti dezinformáciám chceme bojovať predovšetkým našou aktívnou komunikáciou. V poslednom období sa snažíme zintenzívňovať komunikáciu na sociálnych sieťach a vyvracať šíriace sa hoaxy a dezinformácie. Aj ja osobne sa budem snažiť čo najviac vysvetlovať rôzne nedorozumenia a mýty, ktoré tu kolujú. Ale pri tých najextrémnejších prípadoch využijeme všetky nástroje, ktoré máme k dispozícii.Chcem vás preto poprosiť, pokúste sa aj vy komunikovať so svojimi známymi, priateľsky ich upozornite, keď zdieľajú nedôveryhodný zdroj a nasmerujte ich napríklad na stránky Ministerstva zdravotníctva. Iba takto môžeme zvládnuť druhú vlnu koronavírusu – keď si budeme pomáhať a keď budeme zodpovední.

Gepostet von Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky am Freitag, 28. August 2020

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Kurva co toto je za grc. Aby sa minister staral o nejaku bezvyznamnu stranku. Tam sa pan minister staraj aby obyvatelstvo dostavalo vcasnu a kvalitnu diagnostiku a nasledne liecbu. A nie kurva cakat na vysetrenie polroka a viac. A nasledne ak sa clovek dozije tak mu nieje schvaleny liek lebo ???? a nechate ho skapinat doma. Toto nieje hoax a flustrovanost ale realita v zdravotnictve.

  2. Pre Obyvateľ,presne tak.Múdro a výstižne si to napísal.Minister sľuboval preplácanie liekov poisťovňami pre onkopacientov a tie sú stále na výnimku! Takže ak nemáš 1800€ na lieky, môžeš ozaj zdochnúť.

  3. Minister ktorý verejne vyzýval aby bola joga zrušená lebo je to diablovo cvičenie a priznáva že mu to povedal vánok vetra …..
    Ježiš mu povedal že má so slovenskom úžasné plány….
    A tento magor ide žalovať stánku ktorá sa zastala cvičenia jógy a napísala aké negatívne vlastnosti má nosenie rúšok.

    Už chýba len upalovanie na hraniciach v mene OLaNo

  4. Občan ty si dobrý somár.Solka dáva spravodajstvo od ministrov.Len ty nerozoznáš čo je článok a čo správa ministerstva.

  5. s.i.n. 29. augusta 2020, 20:46 – aky mate nazor na materialy publikovane na portali Badatel.net?

    Napr. vyliecenie rakoviny vsetkych typov za tri dni pitim dvoch litrov vody kazde rano?

    Dakujem za odpoved.

  6. Milos videl som pripad ako pacient ktory isiel po svojich do nemocnice na chemoterapiu a hned po troch dnoch pocas podavanej chemoterapie zomrel. A tu si dovovolim tvrdit aj ja ze keby pil len tu vodu tak by urcite zil dlhšie.

  7. Obyvatel 29. augusta 2020, 21:47 – problem nie je v chemoterapii, ani vo vode.

    Problem je v tom, ze lekari, vedci a odbornici publikuju v odbornych casopisoch na zaklade vedeckych studii a to testovane metody. Za publikovane materialy nesu zodpovednost.

    Na badatel.net publikuju sarlatani a poloblazni a za materialy zodpovednost nenesu. Badatel nema registraciu ISSN a nema uvedeneho vydavatela. Nema relevantny kontakt. Je to cielom prave pre vyvodenie pripadnej zodpovednosti a uvidis, ako dopadne vysetrovanie.

  8. Milos prosimta o akej zodpovednosti to tu pises. Pri mojom zistovani co ta chemoterapia obsahovala som sa nic nedozvedel. A prebehla tam akurat financna transakcia pre nemocnicu za akoze pouzitu latku chemo. Nezabrala bohuzial, prave naopak skratila mu zivot. Čiže stransakcia sa podarila ale pacient zomrel. Biznis. A zodpovednost? Ziadna. Iba test a biznis. Snahou fharmalobu je len utlm ludovej alternativy a skonci to kde, zakazom predaju uz aj liečivých rastlín? Lebo uz sa im podarilo presadit zakaz aj na pisany úcinok liecby rastlin. Ale to ty nevies a nesledujes tak neodsudzuj alternativu

  9. Obyvatel pekne si to napisal. Milos Majko chemoterapia zabije ludi skor ako ta rakovina. Stav ludi po nej sa rapidne zhorsuje. Niektorym ludom pomoze, nehovorim ze nie, ale vela ludom uskodi. Znici ich imunitu, telo totalne vysili a zacne kolabovat. Chemoterapia je jeden velky biznis nic viacej. Milos Majko mozno by nezaskodilo si veci trochu nastudovat skor ako sa rozhodnte na diskutujuceho utocit. A uz ked spominate odbornikov tak preco firma co vyraba vakcinu prodi Covidu si dala ze nenesie ziadnu zodpovednost za vedlajsie ucinky? No dali si to preto, ze vedia ze vakcina zrejme nie je bezpecna. Preco sa ukazuje len nazor jedneho tabora lekarov, co tvrdia ze ruska nikomu neskodia, ked desiatky inych lekarov poukazuju nato, ze ruska mozu skodit ludom a nijako nechrania? Nie vsetci ludia su ovce, vedia si najst informacie nepodstrcene mainstreemom a spriazneniny platkamy.

  10. Niesť zodpovednosť za publikované materiály je niečo iné ako niesť zodpovednosť za vakcínu, za ktorej vedľajšie účinky už zodpovednosť niesť nechcú.

  11. Ty pako, ale sa tu vyrojilo konspiratorov, to je katastrofa kolko dementov medzi nami chodi, to bude asi iba v Seredi, z tych drog vypalene mozgy

  12. to Miloš Majko 29. augusta 2020, 21:05
    Portál Bádatel prináša občas „preklepy“ ale z medicínskeho hľadiska je tam hodne odborných článkov opierajúcich sa o vedecké práce zverejnené v renomovaných odborných časopisoch.
    Pitie čistej vody na lačno prináša pozitívne výsledky u každého, kto si na to zvykne a aplikuje to. Pôvod je v čínskom a indickom ľudovom liečiteľstve. Neviem kde ste takú vec a kedy čítal v súvislosti s liečbou rakoviny, ale v každom prípade táto prax nikomu neublížila.
    Portál Bádatel však prináša aj také správy, ktoré médiá hlavného prúdu akosi neradi uverejňujú. Naposledy prevzali z fb od Miroslava Sagana TO na štát adresované GP SR za povinné nosenie rúšok. Viac tu:
    https://www.facebook.com/miroslav.sagan.1/posts/310176857096237
    Sám som zvedavý, ako s tým GP naloží.
    V mojom predchádzajúcom príspevku je odkaz na fundovaný pohľad odborníka z oblasti medicíny. Na ten ste akosi zabudol reagovať.
    Prajem pekný večer.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img