ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Upravené námestie bez buriny je žiaľ minulosťou

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Donedávna hlavne obyvatelia mesta hovorievali, že okrem námestia, vedeniu mesta na poriadku nezáleží. V zime odhrnutý sneh, úhľadne pokosená tráva, vynesené odpadky zo smetných nádob. Jednoducho, námestie (malý park) boli upravené. Aj tu dnes platí, len že – boli.

Skutočne, doba upraveného námestia je už za nami. Aj námestie už chátra rovnomerne s ostatnými časťami mesta Sereď. Vysušená a stvrdnutá zemina pri zbytkoch vykapínajúcich stromov pochádzajúcich zo starých dobrých časov, kedy bol park parkom a stromy vďaka pravdepodobne chybe pri projektovaní  nemuseli byť v gabionoch, burina vyrastajúca zpomedzi zámkovej dlažby a ani poriadok už nie je to, čo bolo.

Mesto a jeho obyvatelia majú problém. Priestor v ktorom žijú a do ktorého smerujú ich dane je spravovaný nie dôstojne a tak, ako by si občania zaslúžili z ročného rozpočtu vo výške 15 miliónov Eur.

Aj vy sa pýtate, kde končia milióny, keď už ani tie najzákladnejšie funkcie si samospráva nedokáže vo vlastnom meste zabezpečiť?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Niekto si myslel, že keď odstráni zeleň z námestia a ho vybetónuje, že bude mať „vystaráno“, že tým to končí. Keď je to nové, je to na oko pekné, ale čo ďalej, kto bude vytrhávať tú burinu medzi dlaždicami? Každý pozerá ako to vyzerá, ale nepozerá na praktičnosť. No uvidíme čo z toho bude? Ale nemajme strach, za chvíľu je tu jeseň a potom zima, s tým si poradia.

  2. Ale jeseň je tu už začiatku leta, ako to vidno na priložených foto viď tie stromy čo majú kmene ohraničené gabiónmi. A v skutočnosti to vyzerá ešte horšie ako na obr.

  3. No tak tam to vyzerá ako tak, treba sa však ísť pozreť na okrajové časti napr. Cukrovarská, Trnavská atď najkrajší je aj tak ten nápis z kamienkov SEREĎ za ten architektonický skôst by som udelil vyznamenanie 👍

  4. pre Alfonz: s týmto sa stretávame na každom kroku. Neviem si spomenúť, čo by bolo v poriadku. Kde je chyba? Podľa mňa, keď niekto dáva zákazku nejakej firme, mal by si ju preveriť. Nie ju dať hocikomu, len aby bola najlacnejšia, alebo známemu. Taktiež vedúci by si mal pozrieť, akú prácu odvádzajú jeho zamestnanci. Spomínaná Cukrovarská ul. už bola zabetónovaná a znova rozkopaná. Robíme do kolečka, do kola to isté. Šetríme si robotu, aby nebola nezamestnanosť.

  5. Treba nové voľby, burinu treba z mestského úradu odstranit. Čo tak referndum, predčasne voľby do miestneho zastupiteľstva.

  6. takých nevábnych kútikov plných zeliny a bordelu – špakov . a pod. je v poslednej dobe stále viac – neviem, čo sa to v tomto meste deje. Nejsou lidi? A verejno-prospešné práce už neexistujú? Sociálne „odkázaní“ by nemohli trošku pracovať ? Jáj, zabudol som – drogy vynášajú lepšie.

  7. Rad by som vedel ako je to u Teba doma- pisalek. Sprav si najprv poriadok pred vlastnym prahom a potom komentuj druhych.

  8. Majko znovu trafil na primatorove bolestne miesto??ked bude mat alebo ja doma nasrate je to nasa vec.namestie je spolocne!!!!!

  9. KTO robí bordel a špaky?
    Vážení, zelina medzi betónom je otázka postreku jedného dňa a potom pokoj na pár týždňov. Je to už vecou MsÚ kedy to urobia a kto.
    Bordel a špaky tvoríte VY ( mestskí úradíci?) Nad tým sa zamyslite, KTO sa ako správa. Určite doma nehodíš PET fašku pod posteľ a špak pod stôl. Či?

  10. Myslím si, že verejní činitelia najnižšej úrovni (mestá a obce) , by chceli sociialisticky pracovať a kapitalisticky žiť. Ako za socializmu občania svojpomocne budovali a potom sa aj starali o chod mesta a obce , mali BSP, to by asi chcela vrchnosť aj teraz. Lenže doba sa zmenila a každý sa musí starať o svoj majetok .

  11. Šetrime na odmeny. Koncom roka budú kráľovské. Komárov plná prdel, mesto zasraté od buriny, romovia berú dávky ale usporadúvajú si živé koncerty aj v čase pandémie, robit nemá kto po meste, semafóry vypnuté už o 20:00, zelený tu striehnú na stopku… skazené mesto… bordel špina fet

  12. A to nedávno hlavný demagóg mesta Veselicky v článku v Seredskych novinkách ospevoval krásu tohto námestia, lipy a tam položené dlažby a gabiony okolo stromov.
    Nuž čo aký človek taká reč!

  13. Toto mesto je jeden veľký bordel. Počnúc opravou chodníkov a ciest, nedodrziavanim VZN, neinformovanostou smerom k občanom, netranspatentnostou pri predaji a prenájme mestského majetku, nekosením, neodvozom komunálneho a iného odpadu, nezveladovanim, naopak, dehonestovanim verejných priestorov..ja mám pocit, že toto mesto žije už len zo zotrvačnosti a všetci kompetentní už len čakajú na to koľko im ešte cinkne v pokladničke vediac, že to je to posledné, čo si tu, pri valove ešte môžu urvat.

  14. Preco mesto Sered nema ziadneho udrzbara na taketo, aj veci.A nielen to.Vselico je pokazene a nemaju nikoho.Preco?nestoji im zato aby mali niekoho tak poruke?NIkoho sikovneho nenajdu alebo nevedia vytvorit miesto alebo nemaju nanho peniaze?HAnba.

  15. Pre Anonyma 31.8.2020 4:22 a 4:26
    Pani Vašková nie je zamestnankyňou mesta Sereď od 1. februára 2020. Odvtedy ubehlo už sedem mesiacov. V budúcnosti si veci overujte. Alebo nie. Nemusíte. Úbohý anonymný hulvát to robiť nemusí.

  16. Ľubomír Veselický 2. septembra 2020, 9:01 – neskryvaj sa ako maly chlapec a informuj obyvatelov, ktori ta cely zivot platia tak, ako Ti to ukladaju povinnosti urcene primatorom v popise prace a zakonom!

    Neprenasaj neschopnost vedenia mesta na obcanov – budte radi, ze ludia davno neprotestuju pred uradom!

    Tie porusenia zakonov pod vedenim Tvojho sefa, by v civilizovanom a pravnom state sposobili, ze by niektori z Vas sedeli v base a nie na urade.

    A obcan nema voci Tebe ani uradu ZIADNE povinnosti okrem tych, ktore mu urcuje zakon.

    Zato prava ma velke. Hodne velke.

    Lubos, zacni uz konecne robit. A vysvetli, podla akeho zakona si Ty osobne prijal odmeny za rok 2018.

  17. Pán Veselický stále som nechápal,prečo pán Majko stále ukazuje na vaše konanie a aj som trochu bol proti nemu a vás som ľutoval.Teraz vidím aký ste chrapúň a nekonečný hulvát.Pán Majko má pravdu a môžete sa hanbiť aj spolu s primátorom Tomčányim.Ste banda čo si sprivatizovala mesto.Hanbím sa za vás!!!!a za to,že som vás volil

  18. Na margo práv
    Vďaka veľkým právam možno diskusiu na SOL charakterizovať takto:
    Ľudia nie sú debilnejší než v minulosti. Len vďaka internetu majú možnosť svoju hlúposť šíriť ďalej.
    Citujem príspevok :
    Miloš Majko 3. júla 2020, 20:31 69
    Sereď / “Cierny prach, všade prenikajúci, mastný, karcinogénny. Vetry ho ženu do krajiny, na polia aj na Sered. Ostal po Niklovej huti.” – napísal dnes v podvečer na svoj FB profil Minister životného prostredia Ján Budaj, po návšteve skládky lúženca v Seredi. Materiál pripravujeme.
    Koncom júla sľúbil toto:
    Miloš Majko 30. júla 2020, 12:44 Nemaj obavy, material bude – minister predsa do Serede nechodi casto. Na rozdiel od Teba a Tvojho sefa, minister na 30 rokov neriesenej enviromentalnej zatazi si nerobi PR. Material bude vtedy, kedy bude mat zmysel, nie kedy si chce robit primator reklamu.
    Príprava trvá dva mesiace. Kedy bude mať materiál zmysel, to nik netuší. Ale ako finta zahrať plnenie sľubu do stratena naozaj dobré. Inak po dvoch mesiacoch nedostalo mesto Sereď oficiálne stanovisko Ministerstva životného prostredia o krokoch smerujúcich k odstráneniu luženca. Prednosť asi dostane presťahovanie Slovnaftu.
    …………………………………………….
    Na margo slušnosti v komunikácii
    Na pôvodnej hlavnej stránke SOL bolo kedysi toto:
    UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktorý by mohli by v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
    Citujem z jednej diskusie na SOL:
    Sepultura666 17. novembra 2019, 17:37 at 17:37
    ….primator je zrejme nesvojpravny arogantny zdegenerovany imbecil !!!!!…zaiste sa
    vyhovori na svojho skurveneho poslusneho komunistickeho stareho senilneho sudruha
    poberaca nezakonneho platu,arogantneho vyjebaneho dementa veselickeho
    sepultura666 | 09-08-2019 23:25:07
    Veselicky-skurveny spinavy arogantny drzy komunisticky potkan…….zdochni co
    najskor…..aj Tomcanyi……a ze primatorovi zgegla matka,tak tearz co ako??????….asi uz
    bola stara,ci?????

    Podľa M. Majka tieto slová nie sú ani osočujúce ani neetické.
    Zato mne Rudolf 2. septembra 2020 o 11:03 napíše, že som chrapúň a nekonečný hulvát.
    Čo k tomu dodať?

  19. A za článok o hovnách na verejných priestranstvách, za to by mal niekto dostať Pulitzerovu cenu 🙂 🙂 🙂 ako za všetko vyplakávanie …

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img