ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Spravodlivosť čaká… Už 25 rokov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V pondelok uplynie 25 rokov od únosu prezidentovho syna. Tento zločin, s ktorým súvisí aj vražda R.Remiáša, neskôr amnestoval jeden z podozrivých.
Po 22 rokoch sa amnestie podarilo zrušiť (jar 2017). Spis s obvinením zločincov sa konečne mohol dostať na súd. Ale sudcovia, ktorí mali konať, zatiaľ žiaden verdikt nevyniesli.

Vyšetrovanie Kuciakovej vraždy medzičasom odhalilo aj súvislosti, ktoré naznačujú, že prečo. Hlavný obžalovaný v kauze únos – Ivan Lexa – totiž mohol mať blízko k sudcom.

Reč môže byť napr. o bývalom predsedovi Okresného súdu Bratislava III Richardovi Molnárovi, predsedajúceho okresnému súdu , na ktorý sa kauza dostala, už v r. 2001. A tiež o Dávidovi Lindtnerovi, ktorý viedol Okresný súd BA III., kam sa kauza dostala o takmer dve desaťročia neskôr, po zrušení amnestií. Obaja sú aktuálne stíhaní pre korupciu v kauze Búrka. Molnár je od marca vo vyšetrovacej väzbe. Lindtnera stíhajú na slobode.

Molnár kauzu únosu odmietol súdiť s odvolaním sa na amnestie. Lindtner už takúto výhovorku nemal, ale sa netajil názorom, že zrušenie amnestií sa mu nepáči. Lindtner spochybňoval zrušenie amnestií s tým, že môže byť v rozpore s európskym právom. Tvrdil teda práve to isté, čo tvrdila aj Lexova obhajoba.

Zvláštne to vyznievalo najmä v dobe po zrušení amnestií, kedy sa verejnosť upínala na súd s nádejou na rýchle ukončenie kauzy. Predseda Okresného súdu Lindtner ale povedal : „Úprimne môžem povedať, že na súde máme desiatky až stovky omnoho závažnejších vecí. Ľudia by preto nemali mať teraz veľké oči,“ (jún 2017).

Na Okresnom súde BA III pridelili kauzu únosu senátu vedenému sudcom Karolom Posluchom. Po dvoch rokoch študovania spisu sa rozhodol konanie prerušiť. Tak ako to veštil niekdajší predseda Okresného súdu, dnes pre korupciu stíhaný Lindtner, poslal sudca Posluch spis na posúdenie Európskemu súdnemu dvoru v Luxemburgu. Tam je zatiaľ cca rok. Spravodlivosť čaká…

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Zlodeji dostali amnestiu a jeden zo lodejov slúži slovenskému štátu. Vražda ma určite niečo spoločné Kočnerom. Je to len môj nazor.

  2. Jedna i druhá amnestia bola účelová. Učel amnestie zabrániť potrestaniu zločincov je protiústavné. Takže treba konať!

  3. Pravo a spravodlivost su na ceste. Ministerka spravodlivosti, ako aj dalsi ministri konaju a to vemi ucelne. Verim, ze nastavia pravidla a prijmu zakony, ktore daju do poriadku aj zmrdov na nizsich funkciach, teda v mestach a obciach.

    Krok za krokom…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img