ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Slovensko sprísni opatrenia, rozširuje sa zoznam rizikových krajín

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MZ SR |MM| Medzi červené krajiny bude od 1. septembra patriť aj Chorvátsko, Francúzsko, Španielsko, Holandsko, Belgicko a Malta. Hromadné podujatia v exteriéri vrátane športových nad 1000 ľudí a interiérové podujatia nad 500 ľudí budú zakázané. Polícia sprísni kontrolu dodržiavania opatrení. Dôvodom týchto krokov je zhoršená epidemiologická situácia na Slovensku aj v zahraničí. Vyplýva to zo záverov zasadnutia konzília odborníkov.

Po návrate z rizikových krajín bude povinná desaťdňová karanténa. Karanténa sa teda skráti z terajších 14 dní, testovať sa bude najskôr na piaty deň. Zmenou je, že ak sa u navrátilcov z rizikových krajín do 10 dní nepodarí zrealizovať testovanie a nebudú mať žiadne príznaky, karanténa sa u nich ukončí. To bude platiť pri návrate z rizikových krajín v rámci EÚ. Po návrate z rizikovej krajiny mimo EÚ, napríklad Ukrajiny alebo Srbska, bude povinnosť zotrvať v domácej izolácii až do doby obdržania negatívneho testu na COVID-19. Informoval o tom vo štvrtok 27. augusta minister zdravotníctva Marek Krajčí po zasadnutí konzília odborníkov.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ako toto je uz chore na hlavu postavne teraz su velke cisla a karantena zacne az od.1.9 cvicne opice z nas robia lebo toto len tak nikto nenaplanuje skoda sa jedovat

  2. Nerozumiem rozdielom vo výkone karantény po návrate z rizikových krajín v rámci EU a krajín mimo EU. Zase kombinácie a la ako sme sa vyspali.

  3. Ale jaké vtipné..
    Pred dovolenkovou sezónou katastrofické scenáre, obmedzovanie, diktatúra, narúšajnie slobody. Prišla dovolenková sezóna a ako keby uťalo, krajina v ktorej bola situácia najhoršia na planéte (Taliansko) je totálne úplne v pohode, bezpečnostné..
    Prešla sezóna, HDP krajín závislých na turizme sa ako tak zachránilo a opäť ideme podľa katastrofického scenára.
    Lebo ten, čo sa vráti z dovolenky 31.8. je v pohode a ten, čo príde z tej istej krajiny 1.9. už je hrozbou pre spoločnosť??

  4. covido mánia , už nikoho nebaví , ani nezaujíma . Dajte už pokoj a nebuzerujte už toľko. Zdá sa , že celý rok 2020 nie je už o inom len o covide.

  5. Fero prajem ti presne to, čo som zažil ja a moja rodina s Covidom, potom budeš ináč tliachať. Ďakujem slovenským zdravotníkom, úprimne.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img