ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Polícia sprísňuje dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  Policajný zbor opäť pristupuje k sprísneniu dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky. Cieľom je pozitívne ovplyvniť a zlepšiť dopravno-bezpečnostnú situáciu.

Do týchto opatrení nasadíme maximálny počet policajtov po všetkých úsekoch služieb dopravnej, poriadkovej, železničnej polície. Taktiež zapojíme všetky technické prostriedky na odhaľovanie a dokumentovanie priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti známe ako radary alebo merače rýchlosti.

Vodiči si budú musieť dať pozor na najčastejšie príčiny nehôd, konkrétne sa zameriame na kontrolu dodržiavania ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy motorových vozidiel, spôsobu jazdy vodičov, dodržiavania pravidiel cestnej premávky vodičmi motocyklov a ich spolujazdcami a dodržiavania povinnosti cyklistami v cestnej premávke.

Policajti zvýšia dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky najmä na miestach, kde dochádza k dopravným nehodám a ich následkom a do rizikových úsekov.  Analýzu takýchto miest a úsekov vykonávajú dopravní policajti pravidelne na základe aktuálneho vývoja dopravno-bezpečnostnej situácie.

 

Pozrite si následky konania nezodpovedných účastníkov cestnej premávky:

 Od začiatku roka do včera (27.8.) evidujeme 148 smrteľných dopravných nehôd a 165 usmrtených osôb. V rovnakom období v minulom roku to bolo 127 smrteľných dopravných nehôd a 142 usmrtených osôb.

                V drvivej väčšine závažných dopravných nehôd v spomínanom období bolo na príčine  u vodičov nesprávny spôsob jazdy,  nedovolená rýchlosť jazdy – neprispôsobenie  rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať. Taktiež nesledovanie situácie v cestnej premávke a následné nedanie prednosti v jazde pri odbočovaní alebo vchádzaní na cestu ako i nesprávne predchádzanie (predchádzanie pri nedostatočnom rozhľade), porušenie osobitných ustanovení o chodcoch.

Počet cyklistov, ktorí prišli o život sa zvýšil o štyri, z 10 vlani na 14 tento rok (do 27.8.). Treba zobrať do úvahy aj skutočnosť, že v súvislosti s  propagáciou a popularitou cyklistiky dochádza aj k vzrastajúcemu počtu cyklistov v cestnej premávke, a tým aj k väčšej pravdepodobnosti vzniku dopravnej nehody s účasťou cyklistu.

Cyklisti by si však mali byť vedomí, že patria k najzraniteľnejším účastníkom cestnej premávky a prípadný stret s motorovým vozidlom, alebo pevnou prekážkou končí vo väčšine prípadov smrťou, alebo ťažkým zranením. Preto je potrebné správať sa ohľaduplne a disciplinovane v cestnej premávke a nezabúdať na to, že na ceste nie sú sami. To platí aj na ďalších najzraniteľnejších účastníkov – chodcov, a pribúdajúcich ďalších účastníkov – kolobežkárov.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Furt menej mŕtvych než na hlad a chudobu takže nasadte menej prác.hodín a viac peňazí …vďaka času sa naučia šoférovať aspoň bodaktori keď ho nebudú tráviť v fabrikách

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img