ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Minister Budaj: Extrémistické a nenávistné prejavy sú v právnom štáte neakceptovateľné

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Minister životného prostredia Ján Budaj dnes upozornil na verejné výzvy, ktoré sa šíria sociálnymi sieťami. Niektoré otvorene vyzývajú k zabitiu ochrancov prírody, čím sa vraj zachráni človek, respektíve strom. Šéf envirorezortu sa v tejto súvislosti obráti na kompetentné orgány so žiadosťou, aby vyšetrili tieto vyhrážky.

Verejné výzvy a vyhrážky sa rozmnožili na sociálnej sieti Facebook najmä v posledných mesiacoch. Patria sem napríklad stránky s názvom „Zjb ochranára, zachrániš strom“ alebo „Zjb ochranára, zachrániš človeka“. Vyhrážky smerujú aj voči inšpektorom životného prostredia.

Minister Budaj v tejto súvislosti zdôraznil, že verejné osočovanie, ponižovanie a vyzývanie k zabitiu je neakceptovateľné a nemôže zostať bez povšimnutia kompetentných orgánov. Podľa slov ministra ide o extrémizmus, ktorého plánom je zastrašovať ochrancov prírody.

„Keďže v tejto skupine nie je núdza o zbrane, upozorním orgány, aby brali takéto zastrašovanie s plnou vážnosťou. Nikto nesmie zastrašovať ľudí, ktorí zápasia o čisté životné prostredie, či už sa ten zápas uskutočňuje prostredníctvom inšpektorov zo Slovenskej inšpekcie životného prostredia, stráže prírody, lesnej strážne alebo občianskych aktivistov,“ zdôraznil minister Budaj.

Odhalenie znečisťovania na rieke Slatina

Gepostet von Ministerstvo životného prostredia SR am Dienstag, 25. August 2020

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Na existenciu tejto FB stranky sme VEREJNE upozornili uz takmer pred mesiacom. Napriek dennemu monitoringu medii kompetentnymi organmi, sa dodnes nic neudialo. Stranka je dostupna stale a zastrasovanie s vyzvami na nasilie proti slusnym a pravo presadzujucim ludom sa stupnuje.

    Na FB stranku sme upozornili tu:

    https://www.archiv2.seredonline.sk/2020/07/31/zjb-ochranara-zachranis-strom-vsimne-si-prokuratura-verejne-vyzvy-na-fb-alebo-pravo-znovu-dostane-po-papuli/

    Vyzera to tak, ze kompetentne organy, teda PZ SR ani prokuratura si tejto stranky na socialnej sieti FB nevsimli a to napriek tomu, ze sme na jej existenciu upozornili VEREJNE.

    Zvykne sa hovorit, ze s jedlom rastie chut a zo skusenosti vieme, ze za nezakonne konanie nepotrestani jedinci svoju agresivitu zvysuju. Tak doslo k zalozeniu dalsej FB stranky, kde je vyzva este tvrdsia.

    Dnes minister Budaj na tlacovke informoval media a verejnost o vyhrazani sa inspektorke SIZP zabitim.

    Kedy policia zacne brat vazne zastrasovanie slusnych, poctivych a pravo chraniacich ludi vagabundami, ktori sa nestitia nicoho?

    Bude vedenie PZ SR NECINNE cakat na dalsie podpalene auta, ostre naboje v schrankach novinarov, aktivistov ci dokonca inspektorov statneho organu?

    Minister Budaj sa vzdy VEREJNE postavil za prava poskodenych ludi a proti tym, ktori si myslia, ze kontakty a peniaze su vsetkym a ze teda mozu vsetko.

    Pripady zastrasovania a vyhrazania budeme nadalej sledovat.

  2. Keď je niekto zbohatlíkom, myslí si, že mu patrí svet. Nerobí mu problém vyrúbať polovicu lesa, v mestách, postaviť si malú elektráreň na vodných tokoch, len aby si mohol napr. aj v Tatrách v najvyššom ochrannom pásme postaviť hotel, zjazdovku. Ale aj náš štát ničí pôdu nekonečným stavaním skladom, fabrík pre cudzincov. Naše vrchy sú už rozvŕtané ako ementál a nič nie je dokončené. Máme sa nad čím zamyslieť, že dokiaľ to príroda unesie.

  3. názor 25. augusta 2020, 23:39 – priroda to uz nezvlada. Sledujte vystupenia ministra. Situacia je tak zla, az sa to tazko popisuje. A to este nehovorime o spalovani radioaktivne kontaminovanych odpadov v nasej blizkosti a kontaminovanych vodach, ktorymi bezne zavlazujeme to, co nasledne jeme.

    Pre enormne financne zisky jednotlivcov, su likvidovane kusy prirody a znecistovane ovzdusie pre desiatky tisic ludi.

    Ak to ludia nepochopia a nepostavia sa proti, nase deti nas budu preklinat…

  4. Nie len zemeguľu sme si zapelešili, ale aj vesmír. Je ešte niečo, na čo sme ešte nesiahli. Najväčší nepriateľ prírody je človek, pre jeho chamtivosť a nenažranosť. Ale najhoršie je to, že sa to deje so súhlasom našich ministerstiev. Ako môže niekto súhlasiť s výrubom lesov a vyvážať zdravé drevo do cudziny, aby si oni chránili svoje lesy a z nášho dreva vyrábali napr. nábytok, a nám zase dovážali drevotriesky? Až pri srdci pichne, keď vidíme zábery z iných krajín, ako majú zachovanú prírodu. A my? Samé diaľnice, aby si cez naše územie mohli prevážať tovar a my aby sme si mohli doviesť liter mlieka. Ešte nám chýba diaľnica na Lomnický štít.

  5. V pravnom state ano, ale na slovensku?? Udaj je ministrom, mafian tiez, premier je dusevne nezbedny, to je nase slovensko. To ste si slobodne zvolili, tak slobodne trpte

  6. Ja len žasnem ako sa tu rúbu stromy, stavia sa v chránených územiach a kompetentní sa len čudujú ako to je možné… A kto kurva im dáva na to povolenia, kto si s nimi nevie poradiť..? Veď to je čisté Kocúrkovo.
    Samozrejme nenarážam na ministra, ale na skorumpovaných úradnikov, ktorí toto všetko tolerujú a dovoľujú.

  7. Názor 26. augusta 2020, 18:05 – napisal ste: „To ste si slobodne zvolili, tak slobodne trpte“

    Doplnte prosim, co konkretne podla Vas v suvislosti s ministrom Budajom ma byt dovodom na trpenie?

    Dakujem.

  8. Pan Majko nechajte ho chudaka. Je to trol, ktory zasiera diskusiu pod kazdym clankom tym istym dookola. On si neprecita clanok, iba vypluje to, co ma nadiktovane. On to iste napise aj pod clankom o kvitnuti jabloni.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img