ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Stanovisko ŠKF Sereď k infikovaniu hráča na COVID-19

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď /  Verejnosť v priebehu tohto týždňa zostala znepokojená infikovaním sa jedného z občanov žijúcich v meste koronavírusom COVID-19. Veľa otázok vyvolalo šírenie informácií medzi občanmi, že infikovaným má byť futbalista ŠKF Sereď, ktorý podľa niektorých diskusných príspevkov pod iným článkom sa mal pohybovať dokonca v kaviarniach a po meste. V záujme získania korektných informácií sme sa toto pokúsili overiť u vedenia klubu ŠKF Sereď. Kontaktovali sme Róberta Starečka telefonicky s otázkou či sa tieto informácie zakladajú na pravde. Róbert Stareček nám v telefóne arogantne povedal: „Prečítaj si noviny“ a zložil telefón. Následne sme rovnako telefonicky Miroslava Buchu, ktorý nám informácie na rozdiel svojho kolegu poskytol bez problémov a podľa dohody nám ich zaslal aj e-mailom. Jeho vyjadrenie uverejňujeme bez akýchkoľvek úprav:

„Na základe testovania hráčov SK Slovan, pred predkolom ligy majstrov, kde boli tri pozitívne prípady Covid-19, pristúpila Únia ligových klubov k celoplošnému testovaniu na Covid-19 pre všetkých účastníkov Fortuna ligy, teda aj ŠKF Sereď.

Dňa 18.08.2020 bolo v našom klube ŠKF Sered vykonané plošné testovanie na Covid – 19.

Dňa 19.08.2020 o 14,45 nám boli doručené výsledky testovania nášho družstva, kde nám oznámili jednu pozitívne testovanú osobu.

Okamžite sme začali postupovať podľa manuálu ULK, SFZ pre organizáciu zápasov a tréningového procesu v nadväznosti na Covid -19, schváleným ULK, SFZ a odkomunikovaním s vedením UVZ.

Na základe tohto manuálu sme prijali nasledovné opatrenia:

  1.   testovaný hráč bol ihneď izolovaný do domácej karantény
  2.   po oznámení výsledku sme okamžite prerušili tréningový proces
  3.  informovali sme Regionálny úrad ver. zdravotníctva v Galante o výsledkoch testovania

Podľa manuálu organizácie zápasov a tréningového procesu, ULK zabezpečí po 5 dňoch t.j. 23.08.2020, opakované testovanie hráčov a realizačného tímu.

V prípade negatívnych testov sa vrátime k normálnemu tréningovému procesu.

Klub ŠKF Sereď sa správa zodpovedne voči všetkým zainteresovaným a dôsledne trvá na dodržiavaní pokynov UVZ, tak aby minimalizoval šírenie akéhokoľvek infekčného ochorenia.

Žijeme v dobe, kedy nikto z nás netuší, kde a kedy sa môže dostať ku kontaktu s infikovanou osobou, preto si dovolíme aj touto cestou poprosiť našich fanúšikov aj obyvateľov mesta o pochopenie a zhovievavosť voči tomu, čo v dnešnej dobe život prináša.

Prajeme nášmu hráčovi skoré uzdravenie a návrat k tréningovému procesu.“ 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Futbalisti tuším teraz nehrajú ale to neznamená že nekávičkovali.Stareček sa musí Buchu pýtať aj na to ako sa serie.Je chorá táto arogancia vedenia klubu.Prečo tu v novinách už dlho nevidím Lehotského reportáže zo zápasov?Už aj on sa na to vyflákol?Ani fotky toho patana ktorý ich robil ukážkové?

  2. aj ste testovali deti a mládež z akadémie, ktoré mávali tréningy v tom istom čase ako A mužstvo? Nebol problém s nimi prísť do kontaktu.

  3. tam su uz davno pozitivny vsetci okolo futbalu nic ich nezaujima len spinave prachy od toho doru ktore si medzi sebou rozdeluju a kaslu na cele testovanie deti len ked sa vsetci nakazia az potom sa zbadaju

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img