ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Bluesová svokra v Trnave (Bluesrock na korze)

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Moja mama a ja sa občas vyberieme na výlet. V sobotu 8. augusta 2020 sme napríklad zašli do Trnavy na koncert tamojšej bluesrockovej legendy – kapely The Blues Mother-In-Law (Bluesovej svokry).

Koncert sa uskutočnil v rámci maratónu letných kultúrnych podujatí Leto na korze, na malom pódiu na Hlavnej ulici pred radnicou. Minulý rok, presne na tomto istom mieste, kapele Bluesová svokra vystúpenie predčasne ukončil dážď, čo pochopiteľne nepotešilo ani jej členov, ani fanúšikov. Tentoraz nezapršalo, vládlo slnečné počasie a horúčava. Na korzo prišlo mnoho ľudí rôzneho veku, vrátane malých detí, ktoré pobehovali okolo pódia, hrali sa  a váľali sa po sedacích vakoch.

Koncert Bluesovej svokry sa začal o 18.00 hod. Vystúpila v zostave: Vlado „Gary“ Machala – gitara, spev, Tóno Šidlík – bicie, spev, Roman Hučko – gitara a klávesy, Gabo Hučko – basová gitara. Na začiatku sa všetkým prítomným prihovoril Tóno Šidlík a zaželal im v mene celej kapely pohodu a radosť. Potom zaznela prvá skladba, inštrumentálka, ktorej autorom je Roman Hučko. Po nej prišiel k slovu tradičný repertoár, pesničky vo vlastných aranžmánoch, ako Start It Up, Mary Had a Little Lamb, You Don´t Love Me či Come Together. Jedinou skladbou so slovenským textom bola toho večera „srdcovka“ Láska je blues (v origináli All Your Love). Autorom jej slovenského textu je Tóno Šidlík v spolupráci s básnikom Milanom Jedličkom. Na korze samozrejme zaznela s charakteristickým spevom Tóna Šidlíka. Pesničky spievali, ako vždy, on a Vlado Machala. Vlado a Roman snaživo sólovali na gitarách a hudba pekne groovovala. Skladby mali správne napätie i silu. V pesničkách Stormy Monday Blues, Still Got The BluesDon´t Waste My Time Roman pre zmenu hral na klávesoch, čím dodal iné hudobné farby a trochu inú náladu. Autorom pesničky Don´t Waste My Time je známy trnavský bluesman Peter „Bonzo“ Radványi, ktorý bol kedysi členom Bluesovej svokry. Jeho pesnička sa medzi prevzatými skladbami rozhodne nestratila.     Bluesrock mal úspech. Bola to fajn hudba na sobotný podvečer, ľudia naokolo sa spokojne usmievali a hudobníci si vychutnávali zaslúžený potlesk. Koncert trval približne hodinu. The Blues Mother-In-Law počas svojho vystúpenia zahrala 11 skladieb a tou poslednou bola Route 66. Tóno Šidlík sa napokon s fanúšikmi rozlúčil slovami: „Keep on bluesin´! Ahoj, Trnava!“

Kapela Bluesová svokra minulý rok oslávila už 25 rokov pôsobenia na slovenskej hudobnej scéne. Že vie stále vďaka svojej bluesovej a rockovej hudbe rozdávať potešenie a pozitívnu energiu, o tom sme sa presvedčili aj na jej tohtoročnom augustovom koncerte na trnavskom korze.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img