ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Matovičove ovce?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Michal Sabo

MATOVIČOVE OVCE?

Vchádzal som do LIDL-u, keď som od pokladníc počul intenzívnu dámu, ako artikuluje, že nikomu nedá svoje osobné údaje, lebo ju potom budú sledovať. Išiel som ďalej. Prešiel som na koniec uličky a intenzita hluku sa zvýšila. Pani kričala niečo v zmysle „vy sa starajte o seba, nekomandujte ma tu, ja si budem dýchať čo ja chcem, Matovičove ovce + niečo o CO2“ a práve vtedy som zbystril. Hovorím si – toto mi niečo pripomína, tak som jedným okom nazrel smerom ku kasám. Situácia: pani bez rúška priestorovo lamentuje, kúsok od nej zmätení ľudia v rúškach, pokladníčky a strážnik, ktorí sa snažia zákazníčke vysvetliť, že rúško by v interiéri malo byť samozrejmosťou.

Pýtam sa – kto sú tu teda tie ovce? Sú ovce tí ľudia, ktorí dodržiavajú (ne)písané pravidlá spoločenského fungovania v časoch nového normálu, opierajúc sa o vedu. Alebo sú ovce tí ľudia, ktorí oduševnene citujú facebookové statusy (pseudo)poslanca, konšpirátora, fašistu a odsúdeného kriminálnika? Tak teraz naozaj neviem…

Viem však, čo som dnes ráno počul v podcaste Denníka SME. Epidemiológ Martin Pavelka hovoril, že rúško je jednoznačne tá najfunkčnejšia ochrana a spôsob, ako byť počas druhej vlny v bezpečí. I keď otázne je, či sme na Slovensku vôbec zažili prvú vlnu – v porovnaní so štatistikami iných krajín, ktoré korona prefackala násobne viac než nás. Málo nám bolo?

Nech Vás rúško sprevádza…

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Vazeny pan Sabo, ja vobec nepopieram ucinost ruska, tak ako nepopieram ucinnost umyvania ruk. Zaiste ste ale uz poculi o chorobe „cistych ruk“. Tymto sa danej pani nezastavam, len chcem poukazat, ze svet nie je cierno-biely a vsetkeho vela skodi. Pravda sa nikdy nenachadza v estremoch, ale niekde urpostred. Prajem prijemny den.

  2. V matkach cez ktore aj nevedome presiel coronavirus identifikovali v ich mlieku protilátky na coronavirus. Nerobme paniku a nechajme ruska a vakcinaciu na dobrovolnosti.

  3. Zvoľ si dobrovoľne-možná smrť-dlhé liečenie, alebo karantény celej rodiny /Tých, čo sú ti najbližší/a kolegov v prácima bez práce potom/, alebo zaparená huba.
    … Nezaočkovaný a nezodpovedný nech sú v jednej komunite, neohrozuje ostatných.
    Hlavne ako vám vadí fajčenie

  4. obyvatel – a co tym chces povedat?

    Vyšetrenie hladiny protilátok triedy IgG je zamerané na potvrdenie prekonanej infekcie. IgG protilátky proti vírusu SARS-CoV-2 sa tvoria v neskoršej fáze ochorenia COVID-19, približne od 14. dňa. Tvoria sa aj u ľudí bez klinických príznakov infekcie SARS-CoV-2. Pretrvávajú v organizme niekoľko mesiacov až rokov po infekcii. Dávajú preto odpoveď, že ste infekciu prekonali, či už s klinickými príznakmi alebo bez nich, a pravdepodobne zabezpečujú aj následnú imunitu proti SARS-CoV-2. Vyšetrenie odporúčame zvoliť iba ak ste ochorenie prekonali dávnejšie (min. pred 3 -4 týždňami), resp. neboli ste v nedávnom kontakte s pozitívnym prípadom ochorenia COVID-19.

  5. a zamyslel si sa nad tym, co som ja napisal ako prvy prispevok? citaj s porozumenim, nikde tam nepropagujem nenosenie rusok 😉

  6. Jozef kludne si nos ruško aj v spanku a opetovne si vdychuj svoje vydychnute patogeny,plesne,bakterie a virusy. To je tvoja vec ale nenutme to robit cele ludstvo. Takze toto som chcel tym povedat

  7. …cize dovodis nakazenymi matkami, ktore mohli nakazit dalsich? Samozrejme bez toho, aby o tom vedeli, kedze boli bezpriznakove. A keby mali to fuj fuj rusko, tak by radovo znizili moznost prenosu.
    Či?

  8. Jozef skor ci neskor to prebehne cez kazdeho. Ak si ho uz nahodou neprekonal.Organizmus ludstva si postupne vyrobi imunitu . Dojciace matky su toho dokazom. A tento virus tu bol uz podstatne skor ako sa o tom zacalo pisat. Samozrejme nepodcenujem to a spravam sa zodpovedne.

  9. Suhlas. ale problem je ten, ze ani odbornici nie su si isti. A tie blbe ruska aj ked nie su stopercentna ochrana, ale kolko tolko zachytia. A tie reci o plesniach, bakteriach a pod. su ozaj len reci. Ved to by lekari po dlhej operacii museli plavat v antibiotikach aby prezili ten napor bubakov.

  10. Presne ako píše Jozef, čo takí lekári po dlhej operácii? Alebo vodiči MHD, predavačky? Alebo aziati, ktorí ich roky nosia takmer v kuse? Zvaliť to na rúška je jednoduché, ale skôr sa mi zdá, že niektorí hnijú zvnútra a boja sa vlastného výdychu. Tak noste voľnejšie rúška, stále lepšie ako nič a ani sa nezadusíte.

  11. Ak už niekto odmieta rúška kvôli sebe, mohol by si aspoň uvedomiť, že tým ukazuje neohľaduplnosť voči iným. Ale ak to niekto nepochopil doteraz, škoda vysvetľovať.

  12. Co na tom rušku vidìš???? Chces ho nosit . Tak si ho nasad a kludne v nom aj spávaj . Ale nechaj ludi napokoj a neukazuj prstom , (kukaj henten je bez ruška) .ved sa zamyslite robia z vas len ovečky . A vy všetko z médi zožeriete….. videl si v šenkoch baroch sediet CORONU??? . Vsetci spokojne sedia a popijaju …. Je to len posraný biznis

    Niektory maju tie ruška jak ovracané a to mi chcete povedat ze to je v poriadku ???? To je hygiena? A co budete robiť na jeseň ked pride soplik??

  13. V susednom Česku , už rúška nenosia v interiéry skoro dva mesiace , ak sa nemýlim a čuduj sa svete sú tu . Tie rúška už idú na nervy všetkým . Ako vidím v obchode , aj inde ich majú len tak na ústach a vôbec nie na nose. Takže načo to je dobré , mne to už príde len ako buzerácia. Ale to je môj názor. Na pána predsedu vlády , sa račej vyjadrovať nebudem .

  14. Radšej by sa malo uvažovať o tom ako žiaci a študenti dopadnú keď otvoríte školy. Už teraz je veľa ľudí nakazených. Že prvé dva týždne v ruškach v takýchto teplotách. Keď žiaci a študenti cestujú autobusmi a vlakmi. Vždy sa môže nájsť niekto v tom autobuse alebo v tom vlaku nakazený a nikto o tom nemusí ani len vedieť. Treba trochu o tom porozmýšľať.

  15. Koľko máme v SR denne napr. nových onkologických prípadov, koľko sa kvôli počiatočnej histerii nedostalo na život zachraňujucú operáciu srdca, pľúc a podobne. Koľko ročne zomrie ľudí na choroby ktoré sa dajú v dnešnej dobe vyliečiť???

  16. Presne tak to rusko nemame koli sebe ale koli druhym. A je to preukazanie ucty a respektu voci druhemu ktory nas nepozna.
    Avsak nikdy to nebude fungovat ked tu budu prenasaci ako @cockta (vid vyssie) ktori su neuveritelne inteligentni a nad vecou, vsetkemu najlepsie rozumeju, vystudovali epidemiologiu a maju atestaciu z virologie, budu ti tvrdit ze ziadny virus nie lebo oni ho este nemali a ani nikoho takeho nepoznaju a vsetky media a vlady su proti nam sprisahane a pomocou chemtrails, 5G a nanocipov to tu rozsiruju. Nakoniec vsetci co sa zodpovedne spravaju su podla nich ovce…

  17. uz prestante ved to nas oblbuju všetkych ako sa im chce,ved to je chripka aka tu byva dva krat do roka akurat sa to inač vola a už vobec to nie je smrtelna choroba,

  18. Martin osobne poznam 4 ludi ktori to prekonali. 2 nemali ziadne priznaky, jeden lezal v horuckach a bolestiach a to by som ti prial ho pocut to popisovat a jeden mal teploty a silny kasel, nebol v nemocnici na JIS ani na ventilatore, napriek tomu po RTG pluc mu doktor len oznamil ze ma 40% pluc nenavratne poskodenych. Tak prosim nevyjadruj sa k niecomu comu nerozumies, nie je to chripka a hlavne uz vobec nepresviedcaj druhych o niecom s cim si sa nikdy nestretol.

  19. Marek zaujimave je ze vsetci hovoria ze jeho kamarat mal koronu a aj on ma 40% poskodenych pluc. Aj co som cital statusi v roznych skupinach vzdy tam bolo cislo 40%. To su take dristy ze az. Tomu uveri s prepacenim len idiot. Vsetci maju poskodene rovnako pluca. Neni to nahodou tak, ze niekto to niekde napisal a ludia to len opakuju jak take ovce? Inak si to neviem vysvetlit. Ak mi to niekto vie vysvetlit, preco v kazdom prispevku bolo tych 40% budem mu vdacny. Kazdy clovek ma inu imunitu, ine pluca tak preco je to vzdy tych 40%? A co sa tyka rusok, malo by to byt dobrovolne, kto chce nech nosi, kto nechce nech nenosi. Ak sa chcem chranit dam si ho, ak nie tak nedam. A ak nedam musim ratat s tym ze sa mozem nakazit.

  20. bojovat proti ludskej blbosti je tak tazke, preco Vy vsetci co tu lobujete za nosenie rusok a povinnu vakcinaciu, preco sa spravate ako ovce? mate moznost najst si aj ine informacie(na nete je toho kopec)ako su tie ,co prinasa hlavny prud a aj tak to nerobite, a preco asi? preto,lebo to nieje popularne? a co nieje popularne, je dezinformacia? alebo strach povedat pravdu, lebo neviete z ktorej strany vam nejaky aktivny blazon da s lopatou po hlave ked nebudete mat nahubok? a ked mate iny nazor ako ten spravny,vacsinovy ,tak ste fasista??aky vyznam vidite v tom ze vonku nahubky nemate, vojdete do obchodu a vsetci si ich poslusne nasadite, idete do restauracie, mate ich ,sadnete idete jest a prirodzene date ich dole. Corona sa prenasa len v stoji?? Uz sa spamatajte . A nehovorim o kupaliskach, ani tam sa corona nesiri? Siri sa len v obchodoch, v autobusoch a v restauraciach,ked stojite?? Co tak zacat pouzivat rozum?? A ano ,mna mrzi ze sa musim prisposobovat a nasadzovat si ten nahubok,len preto,lebo to odomna vyzaduju ,,ostatni,, nieje to moje rozhodnutie, som presvedcena ze je to nezmysel a musim sa tomu nezmyslu podriadit. Musim sa vzdat svojej slobody na ukor ludskej blbosti, ktora sa siri svetelnou rychlostou .A klobuk dolu pred panou z lidla ktora si ten nahubok nedala,ze dala najavo nejaky protest,revoltu, lebo ja by som na to gule nemala,co je mi luto, nemala by som kapacitu celit rozculenym ….domyslite si(chcem byt aspon slusna) a priznavam,som zbabelec.. a hlavne klud vsetkym, ktori so mnou nesuhlasia,nikomu nazor neberiem ak ho ma iny… ja len dufam, ze zvitazi ludsky rozum..

  21. Každý, priemerne vzdelaný clovek, rešpektuje autority. To sú ľudia vzdelani v danom odbore, v tomto prípade hygienici, epidemiológovia, virologovia, biológovia, lekári..atď. Ludia, ktorí majú potrebné vzdelanie a skúsenosti..idioti študovali výskoku mlynarsku na googli a majú pocit, že.oni sami najlepšie všetkému rozumejú…a riadia sa heslom Budem si robiť, čo chcem..

  22. Anonym a dalsi, kludne si noste rusko nonstop napojene hadicou aj na svoj zadok a prdy ale neprikazujte to robit celemu ludstvu.

  23. Nejak sa nevyžívam v noseni rúška, jedna sa viac o ohľaduplnosť voči rizikovým skupinám, ktoré sú medzi nami a nemyslím si že mám právo ich nakaziť…ak si niekto myslí, že to právo má, možno by bolo zaujímavé mať aj povinnosť ľudí odškodniť ak sa zistí že som ich nakazil a nenosím rúško…treba si uvedomiť že so slobodou sa viaže aj nejaká zodpovednosť ak svojími činmi poškodzujem druhých..

  24. Ratafak plachta nemyslíš to zle, ale čo si napísal je hlúposť. Ako dokážeš niekomu že dakoho ineho nakazil? To sa proste nedá. Ak teda ten nakazený človek nebol izolovaný od všetkých ľudí a jediný s kým prišiel do kontaktu bol človek bez ruska.

  25. občas, velmi obtiažne by sa to zistovalo, preto som tam napísal ak sa zistí…v jednom pražskom klube ale napríklad dokázali vypátrať toho (bola to dievča), ktoré nákazu do klubu zavlieklo a nakazilo niekolko ludí…bol to klub techtle-mechtle, je o tom dost materiálu na internete…skor som ale sledoval to aby sme si uvedomili že to čo pre nás (tzn relatívne mladých a zdravých) znamená mať nasadené rúško, može pre iného znamenať že nebude mať zdravotné komplikácie…rozhodne sa necítim byť v takej pozícií, že ak to neublíži mne, možem to pokojne šíriť populáciou….sú ludia, ktorým to naozaj može vážne život komplikovať/ohroziť.

  26. Slobodou je dobré sa oháňať, hlavne keď nemáte rúško lebo nieste ovca a niekto vo vašej blízkosti začne kašlať, kýchať na vás a vašich blízkych, bez rúška, bez vreckovky, bez rukávu lebo sloboda nie? Prečo by mal dodržiavať nejaké vymyslené spoločenské normy a dávať si ruku pred ústa? Veď je slobodný človek a nikto mu nemôže diktovať.

  27. Iba nedavno som v kaviarni pocul, ze sa o nic nejedna a zomrie len 5 % infikovanych ludi.

    Len jedna poznamka stacila – ked ti zomre niekto blizky, stale to bude „len“ 5%?

    Netusime, kedze to netusia ani odbornici, co sa s virusom stalo. Ci zmutoval, oslabil…

    My sme isli cestou „A“, vieme aka by bola cesta „B,C,D…“? Vieme, co by nas cakalo, keby sme neboli prijali prisne opatrenia?

    Neni sme si prilis isti, ze by sme sa stretali vsetci a v rovnakej zostave, ako pred koronou?

    Viete, robit zavery po ziskani pozitivnych vysledkov co do rozsirenia virusu u nas a odsudzovat tych, ktori tieto vysledky rozhodnutiami zabezpecili, dokaze aj polodebil…

  28. Zaviesť pravidlá a obmedzenia , ak sme netušili do čoho ideme , je ok . Ale , ak by sme situáciu sledovali , každý deň aj vývoj okolo tak sme mali postupovať podla toho . A nie zostávať na mieste a trvať si tvrdohlavo na tom . To je zase môj názor. Pretože ešte stále nevieme , ako to dopadne ako celok , keď toto pominie .

  29. Tie matovičove ovce sú potom asi všade od Japonska, cez Čínu až po VB, aj WHO uznalo že rúško dokáže čiastočne spomaliť šírenie v populácii..jak to ten matovic dokázal? Spraviť z miliónov ľudí po celom svete ovce?

  30. Panko ma info z dennika SME xDDD aaaa ja umrem od smiechu 😀 No a vy vsetci co obhajujete rusko dajte aspon jednu studiu cokolvek co potvrdzuje funkcnost tohto nezmyslu a ked aj date ze si nejaku stiahnete z denika sme alebo N xD tak dajte aj tu na šaly šatky a ine nezmysli ktorymi teda staci prekrit horne dychacie cesty lebo toto nedojde iba cloveku ktoremu sa IQ pohybuje niekde okolo hodnoty 60

  31. Rúško je na ohlupovanie ľudí, tak vy rúșkovì maniaci a propagatori očkovania,však čoho sa bojíte? Pokiaľ máte na papuli modrú handru a v zadku pichnutu hnusnu nepreverenu vakcinku,čoho sa bojite? S ruskom na papuli vám matelkokokotovic vymlel mozog dočista.Fandím tej odvážnej pani

  32. Vela ludi sa da oblafnut. Vacsinove obyvatelstvo je jednoducho povedane, mierne retadovane, pod emocnym citenim. Lahsie sa daju ovladat ti co nemaju skusenost.
    Kto uz sa s virusom priznakovo, ci nemocnicne stretol u seba, alebo niekoho, koho pozna, tazko mu vyhovorit, ze virus neexistuje.
    Pre seredana: zit v bubline nikto nemal na mysli, ale vsetci vieme, ze lekarskymi znalostami pribuda na svete ako tak zosrobovanych ludi, ludia sa dlhsie dozivaju a planeta sa premnozuje.
    Evolucie prikazuje nenosit ruska, aby prezili len najsilnejsi. Ludia do toho zasahuju a premnozuju sa. Kto nechce rusko, nech neuziva ani antibiotika, ked bude treba a necha to na evolucii.
    Rusko treba pouzivat s rozumom, vonku ho netreba ale sediet 2 hodiny v cakarni vedla 4 kaslajucich ludi by som nechcel. Dezinfikovat ruky pred jedlom, alebo ak ste chytali vec, ktoru chytalo moc ludi, je samozrejme. Tak sa siria rozne choroby. Mozete si pretriet oci a infekcia sa dostane aj cez ne.
    Aspon v dobe epidemie, niecoho co je infekcne aby sa nepreplnili nemocnice

  33. Matelkové ovečky, netrepte hlúposti, rúško je na pokyn „virológa, epidemiológa“ Gatesa a jeho elity z Davosu (odborník ako hrom), ktorý po ničom inom netúži, len ako znížiť počet obyvateľstva vo svete!!! Rúško nie je znak zodpovednosti, ale len znak idiotizmu, retardácie ovečiek…ak sa bojíte, tak máte možnosť nosiť respirátory, či celotvárové masky, alebo antivírusové obleky, ale prestaňte prikazovať iným nosiť tie bezvýznamné škodlivé handry, ktoré mnohým spôsobujú rôzne zdravotné problémy!!!

  34. Odkedy vam media povedali dezinfikuj si ruky odvtedy to robite, doteraz si si utrel asi len do toaletneho papiera …skoda rečì . Radšej si j.ebnite domacu ,vydezinfikujete si mozog

  35. Casper neviem kto je Gatesa, dnes zaujima iba konspiratorov. Zato viem kto je Hans-Georg Kräusslich, Jan Svoboda, prof. Krcmery atd.

  36. To ten Gatesa a spolok židojašterov vymysleli nosenie rúška :-D…A nemali by to teda byť gatesaove ovce a nie matovičove?..:-D

  37. Anonym,ak nevieš kto je Gates, a čo má spoločné s očkovaním, farmaceutickým priemyslom, či samotným Covid-19, tak to je mi ťa veľmi ľúto, to ešte máš čo dobiehať, lebo malé deti v Afrike ho už poznajú a celý svet ním pohŕda, vo veci koronavírusu žiadajú jeho zatknutie a vyšetrovanie… :-), a o Krčmérym pomlč, ten sa už sám dosť vyfarbil, mení názory podľa potreby politikov… 🙂 Radšej sa sústreď na vyjadrenia Pekovej, Bukovského, či iných ďalších lekárov, ktorých sa snažia umlčať!!!
    https://m.openiazoch.zoznam.sk/cl/206163/Bill-Gates-pre-The-Economist-Na-sucasnu-pandemiu-zomru-miliony-ludi

  38. Pan Krčmery povedal ze príde leto a vyrus zmizne. Nezmizol zdá sa ze naberá na sile. Podľa mňa je to umelina z labaku.

  39. Rúško je tu nato aby sa vám znížil objem kyslíku v mozgu o 50% a ľahšie tak podľahli frekvencií 5G sietí, ktoré vás následne s ľahkosťou pripravia na vakcináciu a následný autizmus. Štvorica žido-jašterov Gates, Buffet, Zuckenberg a Soros už na tom pracujú od 1734. Hitler sa to snažil zastaviť a napriek tomu že prehral tak im pomohol s depopuláciou tak si dali pauzu.
    V 1420 keď táto štvorica vyvolala čierny mor tak im to perfektne vyšlo s depopuláciou a zabili tak každého 3 človeka v Európe. Napriek tejto snahe prežili ľudia, ktorí dodnes odmietajú hygienické návyky, pretože ide o snahu žido-jašterov. Práve pre tie 5G siete by mali ľudia začať nosiť radšej alobalové čiapky, pretože tie na plochej zemi rozkladajú signál na 2G a 3G (tie sú už prekonané = SARS,MERS a EBOLA) namiesto toho aby ho odrážali v podobe 5G na vašich spoluobčanov, a zosilnili tak pôsobenie 5G.

  40. Česko sa pripojilo k iniciatíve EK na nákup vakcíny proti COVID-19..všetky členské krajiny by mali dostať pre 3 percentá populácie,následne 20 percent..cena vakcíny 3,5 eura,investície zaplatí štát,zdravotne poisťovne sa na nákupe vakcín nebudú podielať..idnes.cz

  41. Som včera prechadzal cez čechy a tam to majú uplne v riti.na pumpe 50 ludí nikto ani jedno rúško nikde.a Nemci to isté to len my sme tak sprostý že poslúchame na povel.
    Ale veď to sme my narod čo odveky len poslúchal len skloniť hlavu a držat hubu či to boli česi,madari,nemci alebo rusi.
    A teraz je to retard z trnavy.

  42. ked bola prvá vlna a Slováci počúvali na povel, tak sme sa s koronou vysporiadali ako jedni z najlepších v EU, vtedy ste čo neboli takí múdri…? Ale chápem, absolventi vysokej školy života to prebrali v papuči pri pive a borovičke, tak asi viete lepšie, ako to je naozaj s tým vírusom…

  43. Po prečítaní diskusie, a že to teda bola porcia, mám iba jednu otázku. Ako je možné že pri tak veľkom množstve hlupákov Kotleta namiesto zostavovania vlády mal iba smiešnych 8 percent. Tak a ešte za všetky „ovce s rúškom“ by sme si od vševediacej entity zaslúžili aj objasniť, ako je to s tou ruskou vakcínou proti neexistujúcemu vírusu a či údajný pozitívny výsledok testu istého náziposlanca bola iba jeho súkromná provokácia alebo medzinárodný komplot židovskej lobby na elimináciu rastúcej vlny extrémizmu.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img