ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Hráč z ŠKF Sereď má pozitívny test na Covid-19

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Vo futbalových kluboch slovenskej Fortuna ligy sú postupne vykonávané testy na Covid-19. O plošnom testovaní hráčov ligy informovala ÚLK po tom, čo sa objavil jeden pozitívny prípad v ŠK Slovan Bratislava. Ako informovala oficiálna webová stránka Fortunaligy v utorok 18.8. bolo testovaných sedem tímov Fortuna ligy. V stredu 19.8. nasledovali tri tímy a vo štvrtok 20.8. sa podrobí testom jeden klub. S výnimkou Slovana, ktorý bol testovaný samostatne v rámci plánovaného pohárového zápasu predkola Ligy majstrov, sa testom na koronavírus podrobia všetky kluby

Utorkové výsledky sú už známe. Testy odhalili dva pozitívne prípady. Jeden prípad je v AS Trenčín a jeden v ŠKF Sereď.

„Pozitívne testovaný hráči idú okamžite do izolácie a mužstvo preruší tréningový proces. Hráči by sa najbližšie dni nemali spolu stretávať. Po piatich dňoch budeme organizovať opakované testovanie. V prípade negatívnych výsledkov môže mužstvo potom spoločne trénovať a následne nastúpiť aj do zápasového procesu. Pozitívne testovaný hráč musí ostať v domácej izolácii, po desiatich dňoch sa podrobí opakovanému testu, ďalší si zopakuje po 48 hodinách a ak budú oba negatívne, bude sa môcť zapojiť do tréningového procesu,“ približuje výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.

Posun troch zápasov 4. kola Fortuna ligy

ÚLK na oficiálnom webe ďalej informuje, že vzhľadom na aktuálnu situáciu a posun zápasu 1. predkola Ligy majstrov KÍ Klaksvík – ŠK Slovan Bratislava zo stredy na piatok, sa mení i program na nasledujúce 4. kolo Fortuna ligy. Zápas ŠK Slovan – FK Senica, ktorý mal byť na programe túto sobotu, sa odkladá na neurčito. Vzájomný zápas 4. kola Fortuna ligy ŠKF Sereď – AS Trenčín sa takisto odkladá, náhradný termín zatiaľ známy nie je. V prípade negatívnych testov v mužstvách ViOn Zlaté Moravce a MFK Zemplín Michalovce sa ich vzájomný zápas odkladá zo soboty 22.8. na utorok 25.8. Obe mužstvá sa na tom už predbežne dohodli.

„Všetky výsledky z testovania i aktuálne postupy budeme komunikovať s Úradom verejného zdravotníctva a príslušnými regionálnymi úradmi, pričom aktuálne čakáme na vyjadrenie ÚVZ k navrhovanej úprave Manuálu testovania a opätovného návratu do zápasového režimu. Model by mal kopírovať štandardy UEFA a v prípade prvého negatívneho testu po 24 hodinách by mužstvo mohlo hneď pokračovať v tréningovom procese. O ďalších aktuálnych informáciách budeme informovať na našom webe,“ dodáva Mertinyák.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img