ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Spájanie vlastníkov nehnuteľnosti s aktivitami nájomcu je neprijateľné. Mali by si to uvedomiť aj diskutujúci

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dolná Streda / Včera sme v novinách uverejnili materiál týkajúci sa zadržania nelegálnych cigariet v jednom zo skladov v Dolnej Strede. Jednalo sa o akciu Finančnej správy SR a cigarety boli zadržané aj v kamióne v odstavenom areáli predmetnej firmy.

V diskusii pod článkom sa objavilo niekoľko príspevkov týkajúcich sa vlastníkov objektu ktorými sú Miloš Hracho a Samuel Farský zo Šintavy. Je smutné, že mnohí anonymní diskutujúci bez zistenia základných faktov sú schopní verejne šíriť nezmysly, ktoré môžu firme vlastniacej sklad v Dolnej Strede poškodiť.

Oslovili sme vlastníkov FAHR Park, s.r.o. s tým, aby sa k predmetnej veci vyjadrili. Títo to bez váhania urobili a e-mail, ktorý nám zaslali zverejňujeme v plnom znení:

 

Vážený pán Majko
píšeme Vám v mene firmy FAHR Park, s.r.o. ohľadom článku uverejneného dňa 12.08.2020 pod názvom “ Nelegálny biznis s cigaretami v Dolnej Strede „.
Naša firma sa primárne zaoberá prenájmom nebytových priestorov v areáli bývalej „porobetonky“ v Dolnej Strede. Ako prenajímatelia priestor na základe nájomnej zmluvy, ktorá sa uzatvára s nájomníkom, bližšie uvedené v Článku V bod č.3., neberie prenajímateľ žiadnu zodpovednosť za za veci vnesené do predmetu nájmu, haly. K prenájmu tiež patria poväčšinou 2 parkovacie miesta, za ktoré si nájomca zodpovedá sám. 
V areáli sa tiež nachádza pneuservis a ďalej autoservis zameraný hlavne na servis nákladných vozidiel. Mnoho zákazníkov, aby nemuseli čakať, tam necháva odstavené vozidlá a nie je v našej zodpovednosti ani právomoci kontrolovať náklad a obsah vozidiel.
Týmto by sme chceli zareagovať na niektoré komentáre spájajúce našu firmu a mená s účasťou v tejto nelegálnej činnosti. Odmietame akúkoľvek spojitosť s osobami, firmami zapletených v tejto akcii a plne spolupracujeme s kompetentnými úradmi. 
Ďakujeme a ostávame s pozdravom
Samuel Farský
Miloš Hracho
Ťažko sa niektoré fakty vysvetľujú ľuďom, ktorí túto problematiku chápať nevedia, pretože nikdy nepodnikali, chápať nechcú, pretože napríklad závidia úspech iným, alebo chápať nemôžu, lebo sú úspešnej firme konkurenciou. Nebudeme tu a teraz rozoberať bližšie jednotlivé možnosti, pripomíname len, že vlastník nehnuteľnosti skutočne nemôže za aktivity nájomcu a spravidla nemá nielen možnosť ale ani právo ich reálne odkontrolovať. Toto je úlohou kontrolných orgánov a v prípade trestnej činnosti orgánov činných v trestnom konaní. A práve v prípade zadržania nelegálnych cigariet k tomu aj došlo.
Je vrcholne neseriózne a od anonymných diskutujúcich primitívne spájať aktivity nájomcov s aktivitami vlastníkov nehnuteľnosti, ktorá im bola prenajatá a treba povedať na rovinu, že verejné uvádzanie nepravdy môže vyústiť až do oprávnenej obrany vlastníka nehnuteľnosti voči anonymným diskutujúcim.
Žiadame teda, aby toto brali diskutujúci do úvahy a nepokračovali ďalej v úmyselnom šírení zavádzajúcich informácií o predmetnom prípade. Tak, ako vždy v minulosti i teraz bude naše médium jednoznačne stáť na strane faktov a pravdy.
Článok pod ktorým beží anonymná diskusia nájdete tu:
https://www.archiv2.seredonline.sk/2020/08/12/nelegalny-biznis-s-cigaretami-v-dolnej-strede/

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img