ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

V okrese Galanta vzniklo ohnisko nákazy koronavírusom. V našom okrese pribudlo 21 prípadov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

ÚVZ SR |MM| Potvrdené prípady ochorenia COVID-19 sú zväčša importy zo zahraničia alebo sú vo vzájomnej epidemiologickej súvislosti. Platí to aj v prípade nárastu nových prípadov v okrese Galanta, ktorý súvisí s pracovníkmi jednej zo spoločností.

„Je to lokálne ohnisko, epidemiológovia to majú podchytené, úzko spolupracuje aj zamestnávateľ,“ povedal hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Minister zdravotníctva SR Marek Krajčí v tejto súvislosti zdôraznil úlohu zamestnávateľov. „Je dôležité, aby si dobre nastavili pandemický plán, ako ich zamestnanci budú chránení,“ uviedol.

Odporúčame zamestnávateľom, aby si aktualizovali krízové plány, neváhali pri tom využiť súčinnosť regionálnych úradov verejného zdravotníctva v SR a dôsledne dbali na dodržiavanie protiepidemických opatrení, ktoré sú v nich zadefinované. Medzi ne môžu podľa potreby a možností patriť napríklad obmedzenie stretávania sa pracovníkov z rôznych budov, resp. jednotlivých zmien, zavedenie ranného filtra, zabezpečenie odstupov medzi zamestnancami, nariadenie práce z domu a podobne.

Zároveň zdôrazňujeme na potrebu zvýšenej intenzity umývania a dezinfekcie dotykových plôch, zabezpečenie pravidelného vetrania, ako aj nosenie rúšok v interiéroch, dodržiavanie sociálnych odstupov, ako aj časté umývanie a dezinfekciu rúk. Je dôležité dôsledne dodržiavať všetky platné opatrenia a odporúčania Úradu verejného zdravotníctva SR a rovnako odporúčania miestne príslušných regionálnych úradov verejného zdravotníctva v SR.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Hlavne si treba povedať prečo vzniklo? Absolútne nezodpovedný prístup obvodneho doktora, ktorí boli opakovane upozorňovany na príznaky, odmietal pacienta poslať na testy, dokonca ho poslal spat do prace! pribuzni z vlastnej iniciatívy zostali doma, nikto ich nekontaktoval včas. to je určite iba čerešnička…

  2. hygiena koná:
    Vo fabrike na výrobu bagiet prebieha od skorého rána kontrola hygienikov.
    Vo firme Fekollini zo Sládkovičova, ktorá sa zaoberá výrobou a distribúciou obložených sendvičov a bagiet, pribudlo ďalších deväť pozitívne testovaných na koronavírus. Celkovo ich teda vo firme odhalili už tridsať.
    https://www.tvnoviny.sk/koronavirus/2004659_u-vyrobcu-bagiet-a-sendvicov-zo-sladkovicova-uz-potvrdili-30-infikovanych-koronavirusom?fbclid=IwAR1HXW4TFyY5O68P9Umm27tSEp8nkpCo9I-AUkEZwGJL4-LDaJg6oGCH7G0

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img