ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Fakultná nemocnica Trnava rozširuje diabetologickú ambulanciu, ktorá je súčasťou Kliniky vnútorného lekárstva. 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

FN Trnava |MM|  Diabetes mellitus alebo cukrovka je ochorenie, pre ktoré je príznačné dlhodobé zvýšenie cukru v krvi – hyperglykémia. Zvýšená hladina cukru v krvi nebolí, ale významne zvyšuje riziko závažných ochorení ako srdcový infarkt, cievna mozgová príhoda, zlyhanie obličiek alebo upchávanie ciev dolných končatín. Odhaduje sa, že v súčasnosti týmto ochorením trpí skoro 10 % populácie a ich počet sa bude v budúcnosti len zvyšovať.

FN Trnava aj z tohto dôvodu rozširuje diabetologickú ambulanciu, ktorá je súčasťou Kliniky vnútorného lekárstva. Na ambulancii budú pôsobiť lekári, špecialisti v odbore diabetológia poskytovať komplexnú starostlivosť pre pacientov s ochorením diabetes mellitus, prediabetickým syndrómom a pre tehotné ženy s cukrovkou.

Ambulancia úzko spolupracuje s inými špecialistami (cievny chirurg, angiológ, rádiológ) za účelom moderného riešenia komplikácií, ktoré ochorenie prináša ako diabetická noha, obezita a zvýšené hodnoty cholesterolu v krvi.  Lekári sú držiteľmi certifikátu Ministerstva zdravotníctva SR, ktorý umožňuje nastavenie na inzulínovú pumpu a CGM systém (kontinuálny monitoring cukru v krvi) v ambulantných podmienkach.

Ambulancia bude fungovať päť dni v týždni. Ordinačné hodiny sú od 07:00 do 15:00 hod. Na vyšetrenie sa pacient môže objednať telefonicky alebo osobne v ambulancii.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Prečo sa cukrovka nelieči,ale len udržuje v prijateľných medziach ? Lebo by farmaceutické spoločnosti prišli o obrovské zisky za udržujúce lieky.Keď sa vedecké kapacity z celého sveta vedia spojiť pri získaní vakcíny na koronavírus,nedalo by sa to isté urobiť aj pri cukrovke ?

  2. Lekárov by mali hodnotiť podľa počtu vyliečených a nie liečených pacientov. Bohužiaľ moderná medicína má iné priority.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img