ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

V Seredi bude nainštalovaná putovná výstava „ Po druhej svetovej vojne ”

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mestský úrad | Na štyroch paneloch budú uverejnené príbehy pätnástich ľudí, ktorí zažili nacistickú i komunistickú diktatúru na vlastnej koži. Príbehy ľudí, ktorí prežili peklo, sú umiestnené na veľkoplošných transparentoch na štyroch vežiach. Autorom portrétov je fotograf Tomáš Halázs a grafiky „ Bojovník proti fašizmu ” umiestnenej na titulnom paneli Matúš Maťátko.

Medzi hrdinami výstavy nájdete napríklad Martu Szilárdovú, preživšiu geto, koncentračný tábor Auscwitz a pochod smrti. Ďalším hrdinom novej výstavy je právnik a novinár, väzeň v koncentračnom tábore a partizán Otto Šimko. V roku 2017 dostal Cenu pamäti národa.

„Dokumentovať príbehy je našou základnou úlohou” hovorí riaditeľka občianskeho združenia Post bellum Sandra Polovková. „ Dôležité je však, aby sme ich aj rozprávali ďalej, aby žili a nezostali len v našej databáze www.pametnaroda.cz .
Misia združenia Post Bellum sa dá zhrnúť do triády ,dokumentujeme, vzdelávame, rozprávame′ Domnievame sa, že poučenie z histórie je také silné, že má šancu zabrániť návratu niektorej z totalít 20. storočia. ”

Výstavu si budete môcť pozrieť na Námestí slobody v Seredi
od 24. augusta 2020 do 06. septembra 2020.
Veríme, že si nájdete čas a prečítate si príbehy, ktoré zanechajú stopu v každom, komu nie sú cudzie osudy ľahostajné.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Veľmi správne takéto výstavy,treba to stále pripomínať a poukazovať na zverstvá ktoré sa páchali počas 2 svetovej vojny, pretože je na svete stále veľa ľudí ktorý by to neváhali znovu zopakovať,,,, pán Mazurek a spol týmto vás pozývam na výstavu príďte sa oboznámiť s krutou realitou… Vami popieranný holokaust..

  2. jasne treba poukazovat na zverstvá, možno raz niekoho inšpirujú..

    radšej keby sa tu v seredi robili výstavy rušnov, lebo konska železnica. Pozrite sa ako vypadá železničná stanica, akoby ešte z pred 2 svetovej vojny

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img