ISSN 1337-8481

utorok, 19. marca, 2024

Teplota palubovky v aute dosiahla 90 C a teplota koženého sedadla 74 C

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V súčasných dňoch dosahujú teploty vonku tropických až 37 C. Asi väčšine ľudí nie je potrebné vysvetľovať ako rýchlo sa prehreje auto odstavené na parkovisku v prípade, že je v dosahu slnka. (Pozor, vzhľadom na fyzikálne zákony sa dosah slnka na auto môže meniť v priebehu minút).

Pred väčšinou nákupných centier či obchodov sú parkoviská nie podzemné, ale práve pokryté dlažbou či dokonca asfaltom. A tu autá parkujú na priamom slnku. Nenechávajte ani na krátku dobu t.j. minúty v odstavenom aute dieťa, či zviera !!

V piatok a sobotu počas dňa sme urobili pokus, ako stúpne teplota v osobnom aute odparkovanom na priamom slnku už za 20 minút po jeho odstavení a teda vypnutí motora a klimatizácie. Štandardne vyklímované auto sme odstavili pred jedným z obchodov a vykonali sme meranie laserovým teplomerom. Výsledky sú nasledovné:

Teplota kožou potiahnutej palubovky v aute dosiahla 90 C a teplota koženého sedadla 74 C.

Myslíme si, že toto je jednoznačný dôkaz možného ohrozenia zdravia a života dieťaťa či zvieraťa v uzatvorenom aute odstavenom na slnku, už počas niekoľkých minút počas ktorých by sa vodič mohol rozhodnúť napríklad vybrať peniaze z bankomatu pri dlhšom rade, či len krátkom nákupe v obchode. V každom prípade lepšie je predvídať, ako pri neuváženom konaní znášať následky.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Teplota truby v tychto dnoch dosiahla 230 stupnov celzia, nenechavajte prosim Vase deti ani na sekundu v nej spolu s kolacom.
    To sme to dopracovali, upozornenia na vsetko ako v US, ludstvo degeneruje.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img