ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

„“Z*j*b ochranára, zachrániš strom““ – všimne si prokuratúra verejné výzvy na FB, alebo právo znovu dostane „po papuli“?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Spoločnosť sa najmä vplyvom sociálnych sietí významne mení. Všeobecné vnímanie ohovárania, osočovania, verejného ponižovania a dokonca verejného vyzývania k zabitiu, začína byť tolerované spoločnosťou rovnako, ako korupcia, kradnutie politikov, či neskrývané porušovanie zákonov napríklad aj komunálnymi „politikmi“.

Aktuálne sa na sociálnej sieti nachádza stránka  s názvom „Z*j*b ochranára, zachrániš strom“.

Na sociálnej sieti na toto upozornil aj Minister Životného prostredia Ján Budaj.

Zdroj: FB

Štátny tajomník Ministerstva životného prostredia Juraj Smatana vyzval verejnosť, aby stránku nahlasovala prevádzkovateľovi FB, ako závadovú.

Všimne si verejne prezentovanú výzvu k násiliu polícia s prokuratúrou a začnú konať v súlade so zákonom?

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tá prezentácia násilia ako nástroja riešenia problémov, nemá obdoby. Vo všetkých oblastiach. Až tak ďaleko ako znie v nadpise, by to nemalo nikdy zájsť.
    Na druhej strane, možno je to ale už bezmocnosť tých, ktorí tak reagujú, lebo nenachádzajú nikde pomoc, kompetentný im len zatvorí dvere…
    https://www.

  2. Človek sa už pomaly prestáva čudovať, koľko nenávisti vychádza na povrch za posledné obdobie.. A prečo? Zdravý rozum je tu utláčaný na úkor aktivistov.
    Potreby a názory väčšiny, či bežného občana sa nie len prehliadajú, ale dokonca zakazujú a trestajú..
    Tak sa nečudujme, že extrémne situácie si žiadajú extrémne riešenia.
    Odsudzujem akékoľvek násilie.., no slovo aktivista, eko aktivista a pod., mi zdvíha tlak na hodnoty, ktoré veda nedokáže zmerať.
    Pamätajte, že ani Hitler sa nedostal k moci, lebo bol kľud a Nemecko si žilo v pohode a blahobyte!
    A ak trestať, tak nie len tých, čo sa násilím postavia za názor väčšiny, ale aj tých čo sa vyhrážajú za názor menšiny! A nie takých ešte v tom podporovať. Bo aj my, ostatný (priemerní) máme právo bojovať za naše postavenie a nie sa nechať utláčať a skrývať to za potreby „ľudských práv“..

  3. Sledovanie, nahlasovanie, udávanie, cenzúrovanie, pokutovanie, trestanie, väznenie – mám pocit že to bolo za silného komunizmu alebo sa mýlim? Kde je dnes v demokratickej krajine Sloboda slova a prejavu? Ovca musí vždy držať hubu…. Je jedno aké je v tom okamihu politické zriadenie.

  4. Seeker – cize, ked si spravim fb skupinu s vyzvou, aby ta dali dole, bude to v poriadku? Lebo je to demokraticke vyjadrenie nazoru? Tak si to myslel?

  5. Otazka je, preco tolko agresivity je v ludoch. Zrejme preto, lebo maju moznost sa vyjadrit a nase zakony su tak derave, ze im to jednoduchodo dovoluju. Ak niekto povie, ze toto je umlcanie demokracie, tak je to s prepacenim de**l. Uz vidim, ako taky jedinec zacne fnukat, ked by sa zacal niekto napr. vyhrazat jeho rodine a zacne volat Jojku a Markizu a plakat, ako mu robia zle.
    Demokracia ma svoje hranice a tie maju byt jasne nastavene zakonmi. Nie je mozne, aby som si tu otvaral „hubu“ bez nasledkov.. Preto je to blbost, no je nacase regulovat internet. Ako? Nemam predstavu, no je nacase, aby ludia konecne vypli fb, internet a zacali pouzivat rozum, ak nejaky maju. …. Vsetkeho vela skodi a fb este viac…

  6. onanym 4. augusta 2020, 14:40 – vyborne zhrnute co do druhej casti Vasho prispevku.

    Vacsinou je to na mne a som rad, ze dnes ste to urobil za mna.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img