ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Nechceme odpad zo zahraničia: ENVIRO akcia s názvom RETROVÍRUS

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM| Preto sme na hraničnom priechode Holíč-Hodonín, na vstupe do krajiny z Česka, kontrolovali kamióny. Išlo o súčinnostnú akciu kriminálnej polície s pracovníkmi Finančnej správy SR a Slovenskej inšpekcie životného prostredia, za asistencie hliadky krajského dopravného inšpektorátu. Cieľom bolo odhaliť prípadný nelegálny dovoz odpadu na územie našej krajiny.

Skontrolovali sme:

–          23 kamiónov nad 7,5 tony,

–          10 nákladných vozidiel nad 3,5 tony,

–          1 autobus,

–          4 osobné autá.

Zistili sme:

–          3 vodiči kamiónov sa dopustili priestupku na úseku dopravy,

–          5 vozidiel prevážalo nebezpečný tovar v cisternách – všetko bolo v súlade so zákonom,

–          nikto neprevážal na naše územie žiaden odpad.

Chráňme spoločne životné prostredie na našom území! My budeme v takýchto akciách pokračovať aj v budúcnosti.

⛔NECHCEME ODPAD ZO ZAHRANIČIA: ENVIRO AKCIA S NÁZVOM RETROVÍRUS

⛔NECHCEME ODPAD ZO ZAHRANIČIA: ENVIRO AKCIA S NÁZVOM RETROVÍRUS Preto sme na hraničnom priechode Holíč-Hodonín, na vstupe do krajiny z Česka, kontrolovali kamióny. Išlo o súčinnostnú akciu kriminálnej polície s pracovníkmi Finančnej správy SR a Slovenskej inšpekcie životného prostredia, za asistencie hliadky krajského dopravného inšpektorátu. Cieľom bolo odhaliť prípadný nelegálny dovoz odpadu na územie našej krajiny.Skontrolovali sme:✅ 23 kamiónov nad 7,5 tony,✅ 10 nákladných vozidiel nad 3,5 tony,✅ 1 autobus,✅ 4 osobné autá.Zistili sme:❎ 3 vodiči kamiónov sa dopustili priestupku na úseku dopravy,✅ 5 vozidiel prevážalo nebezpečný tovar v cisternách –👍 všetko bolo v súlade so zákonom,✅ nikto neprevážal na Slovensko žiaden odpad. Chráňme spoločne životné prostredie na našom území! 💚My budeme v takýchto akciách pokračovať aj v budúcnosti.

Gepostet von Polícia SR – Trnavský kraj am Freitag, 31. Juli 2020

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. To je úžasné, že sa nám sem dováža nebezpečný odpad- všetko v súlade so zákonom. S akým zákonom? Potom našu republiku môžeme premenovať – Zber odpadu, a vyzvať okolité štáty, že keď nemajú kam dávať odpad – nech sa páči k nám. Ešte to tu zmestí. To čo stvárajú naši politici, sa to vymyká zdravému rozumu, to je chorobomyseľnosť.

  2. Prečítajte si znova, v texte je uvedené :
    -5 vozidiel prevážalo nebezpečný tovar v cisternách – všetko bolo v súlade so zákonom,
    -nikto neprevážal na naše územie žiaden odpad.
    Nebezpečný tovar, nie je nebezpečný odpad. Uviedli, že žiaden odpad sa nedovažal. Nebezpečný tovar v cisterne je aj nafta alebo nejaká chemická prísada.
    Treba dôsledne čítať a nešírit paniku.
    Môžete si užiť pokojný víkend, všetko dobre dopadlo. 🙂

  3. Pre pre Názor
    Je to myslené všeobecne, nakoľko nie je žiadnym tajomstvom, že Rakúšania nám vozia aj odpad z nemocníc. Nie je tak dávno, čo to kontrola zistila. Ďalšia vec, prečo sa u nás majú stavať spaľovne aj pre iných. Každý nech si svoj odpad zlikviduje sám. My máme dosť svojho.

  4. názor 31. júla 2020, 16:58 ..“Ďalšia vec, prečo sa u nás majú stavať spaľovne aj pre iných.“
    Jedna s veľmi závažným vplyvom na ŽP a pracovníkov v nej je už postavená v J. Bohuniciach a je určená na spaľovanie RA odpadu z iných krajín ktorý už je privezený na Slovensko. Stále sa „bojuje“ o udelenie licencie na jej prevádzku. O probléme je informovaný aj minister ŽP. V str. 15.7. o tom priniesli dosť obsiahly článok Aktuality.sk. Uvidíme kto „ďalej doští“

  5. Mafia ktora k nam vozi to svinstvo ma uz davno prepracovany a vychytany informacny system aby ten odpad skocil na slovenskej zemi. Dostavaju zan slusne zaplatene. Skuste striehnut tam kde sa zistil a nie ako tutok ist s velkym novinarskym bubnom na zajace.

  6. Áno zachytili rakusky odpad, ale rakuske ministerstvo vydalo stanovisko nášmu ministerstvu, že preprava bola v sulade s povolenim a neprišlo k porušeniu zakona. Ibaže to sa už len založí do spisu.
    Kým platí voľný pohyb tovaru a služieb v EU, tak sa odpad nemôže zakázať prepravovať cez hranice. SK zákon o odpadoch obmedzil dovoz aspon na odpad, ktorý nie je nebezpečný a na energetické využitie. A zase treba si uvedomiť aj to, koľko sa od nás vyváža nebezpečného odpadu do iných krajín, a aj nie nebezpečného koľko ide denne kamionov von, nás by viac „zabolel“ taký paušálny zákaz dovozu/vývozu. My nie sme sebestačna krajina, musíme robiť kompromisy.

  7. Podľa Sulíka,čaká nás lepšia doba..doba vodíková..Ministerstvo hospodárstva bude dotovať nákup vodíkových áut:))..nevadí,že na Slovensku nemáme žiadne komerčne vodíkove stanice..v súčastnosti sa vodík vyrába väčšinou z fosílnych palív a celý vodíkový cyklus,vrátane výroby,prepravy,uskladnenia,distribúcie a premeny na elektriku je veľmi neefektívny..okrem toho,že je drahý, až tak ekologický nie je vôbec..vodík si pritom doma nedokáže natankovať nikto,v Niklovke sa vodík požíval pri výrobe práškoveho niklu a manipulácia s vodíkov je veľmi nebezpečná, ale podľa Sulíka na Slovensku stačí 4 až 6 vodíkových staníc..veru..poručíme vetru,daždu..v r.2019 v Norsku vybuchla vodíková stanica..pri požiaru vodíkoveho auta nikto k nemu nepáchne ani za zlaté prasa,v najlepšom prípade pošlu za Tebou robota s ceduľkou..SORRY..

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img