ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Na Ministerstve vnútra SR sa dnes stretli ministri rezortov vnútra Roman Mikulec, životného prostredia Ján Budaj a pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ján Mičovský

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MV SR  |MM| Stretnutie otvoril minister vnútra Roman Mikulec. Cieľom stretnutia bolo oboznámiť dotknuté rezorty a ich predstaviteľov s vývojom envirozáťaže Chemka Strážske od vzniku až po kroky, ktoré rezort vnútra vykonal po vyhlásení mimoriadnej situácie. Ministrov Jána Budaja a Jána Mičovského informoval generálny riaditeľ sekcie krízového riadenia MV SR. Na stretnutí sa prezentovali jednotlivé fázy, ktoré rezort vnútra v spolupráci so Slovenskou technickou univerzitou v Bratislave navrhnú vykonať v nasledujúcom období. Stretnutia sa zúčastnil aj riaditeľ odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality Úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru Mário Kern.

 

Ministri sa zhodli na kooperácií a harmonograme.

 

„Situácia je vážna a je pre mňa nepochopiteľné, že predošlé garnitúry dovolili, aby zašla do bodu kedy sú na zdraví a živote ohrozené desaťtisíce ľudí žijúcich v danej oblasti. Urobím všetko pre to, aby sme našim občanom, ďalším generáciám po nás a prírode pomohli existovať v lepšom a bezpečnejšom Slovensku.“ povedal minister vnútra Roman Mikulec.

 

Ministri prejavili veľké odhodlanie v riešení situácie a prisľúbili ako finančnú tak aj odbornú pomoc.

 

Minister životného prostredia Ján Budaj prišiel na stretnutie s ponukou odborných kapacít MŽP. Vo fáze odbornej prípravy sa ministerstvo životného prostredia zhostí koordinácie expertného tímu, ktorý minister Budaj zvolá do 14 dní na pôde MŽP.

 

Minister Budaj navyše avizoval aj zámer odhaliť všetko o nezodpovednosti zodpovedných, ktorá spôsobila, že Slovensko, pokiaľ ide o PCB látky, je najznečistenejšou krajinou. „Zanedbávanie povinnosti je rovnakou envirokriminalitou, ako keby niekto občanom v okolí Chemka Stážske trávil studne“ podčiarkol minister Budaj.

 

„Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR oceňuje vznik triumvirátu v zostave ministra vnútra Romana Mikulca a ministra životného prostredia Jána Budaja. Som rád, že sa konečne prejde od slov k činom. Naše ministerstvo vkladá do riešení tohto problému v lokalitách Strážske a Poša všetky kapacity, ktoré má k dispozícii, a to hlavne personálne a odborné z Ústredného kontrolného a skúšobného ústavu poľnohospodárskeho. Rovnako sme ochotní prispieť aj finančne. A samozrejme budeme prítomní pri všetkých úlohách, ktoré vyplynú z tejto mimoriadnej envirozáťaže.“ poznamenal minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ján Mičovský.

 

Počiatočné finančné náklady na riešenie situácie odhaduje rezort vnútra na zhruba 500-tisíc eur, neskôr v rámci likvidácie nebezpečného odpadu a ďalších nevyhnutných krokov by malo ísť predbežne o sumu 5 miliónov eur.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pan Majko a čo ste na dovolenke?Žiadny príspevok o nutenom odchode štatneho tajomníka 007 Kyselicu?Ale aspoň vieme,že v Česku zhorel žeriav.

  2. Anonym 31. júla 2020, 20:09 – to akoze fakt chcete namiesto spravodajstva a mimoriadne poucneho prispevku o nebezpecnosti prase zachranarov moj nazor na sucasne dianie okolo EX statneho tajomnika MV SR Kyselicu?

    Ako som uz po volbach napisal – volil som 4 konkretne osoby z kandidatky OLaNO. Este par dni dozadu som tvrdil, ze „zatial“ ma ziadna z nich nesklamala.

    Dnes to uz netvrdim. O jednej mam totiz pochybnosti. Neviem posudit (ako nakoniec nik) okolnosti a konanie Kyselicu pred volbami, no odmietam jeho konanie po nich. Resp., podla mna NEMAL vobec kandidovat do NR SR. Ak k tomu doslo, mal okamzite odist z VOS a nezatajovat to. Jedine ze by plnil ulohy, ktore by ale aj tak podliehali utajeniu.

    V kazdom pripade neviem, ci si moju doveru este ziska. To ukaze cas. (aj ked jemu je to urcite u prdele…)

  3. Ak je pravda to čo tvrdí istý denník, posúdiť konanie Kyselicu je potom celkom jednoduché. Samozrejme nikto to na 100% nepotvrdil, ale to zrejme ani nepotvrdí. Avšak z toho čo sa popísalo na tému Kyselica-VOS-angazovanie pred voľbami, mi stačí na potvrdenie názoru na toho človeka. A ak tvrdí, že ide do parlamentu pretože má mandát od voličov, tak v tom prípade získal mandát podvodom.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img