ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Ešte vo februári bol v dozornej rade seredského futbalu. Dnes je súdený za vraždu.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dolný Chotár/Sereď /  Aj keď sa mnohým bežným ľuďom z takéhoto nadpisu s najväčšou pravdepodobnosťou podlamujú kolená a odmietajú tomu uveriť, je to žiaľ pravda.  O tejto absurdite sme písali už minulý rok v článku, v ktorom sme sa podrobne venovali štruktúre akcionárov a dozornej rade ŠKF Sereď. Ide o akciovú spoločnosť, ktorej akcionármi sú dvaja poslanci mestského zastupiteľstva a to napriek tomu, že ešte ďalší rok dozadu na komisii prítomným sľubovali, že akcionárom bude aj mesto Sereď.

Z minuloročného rokovania  MsZ vyberáme, čo Peter Sabo verejne poslancom MsZ, primátorovi mesta Ing. Martinovi Tomčányimu a prítomným občanom povedal:

21. februára bol František Dora mladší spolu so svojím otcom zadržaný elitným komandom NAKA a vzatý do väzby z dôvodu závažných podozrení. “Závažné obvinenia sa vzniesli aj na hlavu starostovho syna (Františka Doru, ml.). Ten je stíhaný ako objednávateľ obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy muža s iniciálmi P. N. (1988), ktorá sa mala stať v roku 2012.
Jeho telo objavili 10. decembra 2018 pri obci Ohrady. Dôvodom jeho likvidácie bol podvod so škodou veľkého rozsahu, z ktorého sú obvinení obaja Dorovci.
Okrem toho Františka Doru mladšieho obvinili z objednávky úkladnej vraždy K. M. (1980), ktorého páchatelia zabili v roku 2013. Vražde predchádzala daňová trestná činnosť, ktorú vyšetrujú v susednej Českej republike. Okrem iných ľudí je v nej obžalovaný aj Dora mladší,” citácia investigatívneho článku z online média aktuality.sk.

Prečo o tom hovorím?
František Dora mladší je aktuálnym členom dozornej rady ŠKF Sereď, teda orgánu, ktorý dozerá na to, či spoločnosť riadne funguje.

Ak aj pripustíme, že najbližší spolupracovníci z ŠKF nevedeli o minulosti pána Doru, mohli však vedieť z verejných zdrojov o iných podozreniach okolo Doru. Za zmienku stojí jedna z viacerých indícií a to že bývalá Dorova firma, dnes prepísaná na maďarského občana, dlží na daniach viac ako 3 milióny eur.

František Dora mladší je podľa webovej stránky klubu aj aktuálnym sponzorom ŠKF Sereď cez firmu svojej manželky FNF s.r.o.

Okrem osoby Františka Doru sa však okolo mestského štadióna v Seredi pohybovali aj ďalšie pochybné osoby. Rozhodnutie súdu z 31. mája tohto roku hovorí o vzatí do väzby drogovej skupiny, ktorá pôsobila v Seredi minimálne od roku 2007. Práve areál štadiónu mal byť miestom, kde skupina preberala tabletky, z ktorých neskôr vyrábala pervitín.

Pri rozhodovaní o verejných peniazoch je dôležité prihliadať nielen na fakty, ale aj na morálnu kvalitu partnerov. Verím, že rozhodnete dôstojne pre dobro občanov mesta Sereď a dôkladne zvážite navrhovanú spoluprácu. Podporovať šport je potrebné, takisto je však dôležité viesť ľudí k fair-play a morálnemu správaniu. Zváženie faktov, ukážka morálky a očistenie mestského futbalu je aktuálne vo Vašich rukách.“

Videozáznam z oboznámenia poslancov MsZ, primátora mesta Tomčányiho a prítomných občanov o prepojeniach futbalového klubu na kriminálne podsvetie:

Celý článok si môžete prečítať tu: http://archiv.seredonline.sk/clanky/mesto-sered-bude-vdaka-hlasovaniu-poslancov-msz-financovat-sportovy-klub-milionom-eur-poslancov-ani-primatora-mozne-prepojenie-klubu-na-kriminalne-podsvetie-nezaujimalo/index.html

– – –

V článku sme ale napísali aj toto:

Počas verejného vystúpenia  Petra Saba, mali poslanci hlavy dole a nepovedali ani slovo. A pri hlasovaní poslanci občanom ukázali, že ukážka morálky je skutočne v ich rukách.

Po oboznámení sa s takto závažnými informáciami by slušný človek predpokladal, že predkladateľ žiadosti svoj návrh z rokovania stiahne. Ak sa nestalo, mal konať primátor  a štatutár mesta Ing. Martin Tomčányi, ktorý je za chod mesta zodpovedný. Nekonal.

Po vystúpení primátor mesta Martin Tomčányi vyhlásil desať minútovú prestávku. Bez komentára, akejkoľvek reakcie na verejne predložené mimoriadne závažné informácie. Správanie volených zástupcov, akoby občan Sabo prítomných oboznámil s faktom, že večer bude pravdepodobne pršať…

Počas prestávky som sa prezidenta ŠKF a poslanca MsZ Róberta Starečka  idúceho okolo mňa ironicky spýtal, či v partii medzi sebou nemajú aj Al Caponeho. Otázku pochopil a povedal mi, že Dora je už dávno z registra vymazaný. Toto mal povedať aj poslancom MsZ.

Problémom je, že  poslanec MsZ a prezident ŠKF verejne klamal.

Dôkaz je tu:

Výpis z registra bol vyhotovený po rokovaní MsZ a schválení zámeru / finančnej dotácie z verejných finančných zdrojov do klubu. Prečo klamal prezident klubu a poslanec MsZ v tak závažnej veci, akou je členstvo osoby z kriminálneho prostredia v predstavenstve klubu?

Dnes za vraždy súdený František Dora podľa výpisu z obchodného registra, bol v dozornej rade ešte do februára 2020.

– – –

Z uvedeného je vidieť, že už pred viac ako rokom sme verejne v médiu na mimoriadne nebezpečný stav v štruktúre športového klubu upozornili a to vrátane zverejnenia  videozáznamu vystúpenia Petra Saba priamo na rokovaní zastupiteľstva, kde pozadie pred poslancami a prítomnými verejne odkryl. Žiaľ nič sa nestalo vtedy a nič závratné sa nedeje ani dnes. Pýtame sa, je toto normálne?

Je potrebné uvedomiť si, že práve František Dóra, vtedy po 30 rokov neohrozený starosta v dedine Dolný Chotár v galantskom okrese podľa obžaloby mal svoje impérium budovať na základe prepojenia na mafiánske štruktúry a aj za cenu objednávok a vrážd nepohodlných ľudí, ktorí mu stáli v ceste. František Dóra je takto v podstate prvým reálne súdeným človekom, ktorý mal z pozície voleného zástupcu v samospráve objednávať fyzickú likvidáciu ľudí a svoju dlhodobú beztrestnosť si zabezpečovať za aktívnej pomoci aj politických kontaktov.

Povedzme si na rovinu, že sa jedná o človeka a o vec, ktorá bola minimálne 99 % obyvateľom mesta neznáma.  Známou sa stala až v momente jej priameho a nespochybniteľného prepojenia na seredský futbal, čo dokumentuje úradná listina, ktorou výpis obchodného registra nepochybne je.

Teraz aj menej pozorný divák príde na to, po oboznámení prítomných s kriminálnou minulosťou Františka Dóru vtedy člena dozornej rady ŠKF a upozornení na možné prepojenie klubu na kriminálne podsvetie,  ani poslanci mestského zastupiteľstva a ani primátor mesta nemali žiadne otázky a netvárili sa dokonca ani nijako prekvapene.

Napriek vypočutým informáciám bez najmenších problémov následne väčšina z nich zdvihla ruky za významné investície do mestského štadióna, ktorého druhá funkcia s kriminálnym pozadím  bola prítomným verejným činiteľom už nepochybne známa.

Neodohrajú dnes seredskí futbalisti svojmu mecenášovi Dorovi stojacemu pred súdom pamätný zápas?

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Otrasne fakty a prepojenost. Po takomto škandale a info ktore tam dal pan Sabo to mali okamzite stopnut. Inak ste v tom namočení vsetci co ste to schvalovalili.

  2. Akú morálku môžeme čakať na regionálnej úrovni po tom,čo sme videli v posledných dňoch na vládnej a parlamentnej úrovni.Z parlamentného šaša a buriča sa zásluhou zvedených voličov a volov sa stal premiér s podvodným titulom.No na získanie postu premiéra alebo predsedu parlamentu nie je potrebný titul,stačí iba oblbnúť masy a funkcie sú vo vrecku,a tým prístup k obrovskému balíku peňazí.A slovo morálka tejto vládnej zostave nič nehovorí.Čo to bolo kriku pri Dankovej kauze,apelovanie na morálku,výzvy na odstúpenie,lebo že v normálnej demokratickej spoločnosti sa za menšie prehrešky odstupuje.Keď si prezerám ich vtedajšie a terajšie reakcie na plagiátorstvo,tak sa nestačím čudovať,že ako sa z,, najväčších demokratov,, stali najväčšie hovädá a obhajovatelia neobhájiteľného.V záujme zachovania tejto vlády obetovali svoj imidž bojovníkov za pravdu a stali sa z nich papaláši,ktorým sa nevyrovnajú ani najväčšie kádre z bývalej KSČ.

  3. Najlepší bol ten trápny potlesk na fajront tejto frašky, zvanej zasadanie zastupiteľstva. Čo čakať od ľuíd, ktorým ide o vlastný prospech a nemajú chochmesu? Lenže kým im budú futbalisti a našení lúskači jadierok z tribún dávať hlasy, tak sa tu nezmení nikdy nič. Inak Sereď ako mesto je totálna diera bez akéhokoľvek posunu vpred. Nebyť pár nadšencov, ktorí tu robia záslužné veci tak by sme boli ako Horná Dolná.

  4. havran pravdepodobne si si pomýlil článok, sprav to CTRL+V čo si urobil sem aj do toho správneho článku (alebo viacero článkov)

  5. Pod štadiónom onehdy mesto prenajímalo dvojgaráž Golisovcom, kde sa rozpaľovali vytrhnuté bankomaty a nájomné bolo euro na rok. Tiež sa o tom ale že vôbec nič nevedelo.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img