ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

V Seredi kšeftoval s autami, policajti ho obvinili

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|  Seredskí policajti ho stíhajú v 10 prípadoch.

Galantskí kriminalisti získavali postupne informácie a dôkazy od ľudí.Na základe ich svedectiev sme zistili, že 33 ročný muž z okr. Galanta skupoval ojazdené autá a tie potom predával len tak „na divoko“ s niekoľko násobným ziskom.

Napr. Peugeot získal za 500 eur a predal za 2500 eur, šedý Mercedes z roku 2002 vykúpil za 400 eur a o dva dni mal kupca, ktorý mu zaň dal 1700 eur. Na seba prepísal aj 10 ročný VW Passat za 2800 eur a neskôr mu našiel majiteľa, ktorý bol ochotný dať 5000 eur.

Autá predával na kúpno predajné zmluvy, len akosi zabudol, že na to nemá živnostenské oprávnenie a takmer 12 tisícový zisk, nezdanil.

Poverený policajt ho obvinil z prečinu neoprávneného podnikania. Osobe môže hroziť až trojročné väzenie.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. To uz je na posudeni organov cinnych v trestnom konani a sudu. Definicia je takato: „Podnikaním sa rozumie sústavná činnosť vykonávaná samostatne podnikateľom vo vlastnom mene a na vlastnú zodpovednosť za účelom dosiahnutia zisku.“ Je na kompetentnych organoch, ako posudia konanie tohto pana, ci podnikal alebo nepodnikal v zmysle tejto definicie.

    Osobne si myslim, ze to kludne mohol robit legalne. Zdanenia ciastka by nebola az taka vysoka v pomere k zisku, nehovoriac o nakladoch, ktore si pri tomto type biznisu mohol zapocitat. Usetril by si zbytocne problemy.

  2. Keby trocha porozmýšľal, nemal by problémy. Inak, na tento trestný čin sa vyžaduje úmyselné zavinenie. Ak sa z toho vymotá, bude to len na úrovni priestupku 🙂
    Lebo – kto neoprávnene vykonáva …zárobkovú činnosť, ..je to pokuta 331€.

  3. Ano, ale to zalezi od rozsahu. Priestupok by som videl ako realny skor v pripade kadernicky, ktora „nacierno“ striha doma.

  4. To nieje žiadny trestny čin na človeka, problém je ze neodviedol daň štátu. Čiže je to bezpredmetné pre toho kto tie autá kupoval…

  5. obavam sa, ze amaterizmus vladnej koalicie zavedie aj „dan z prava na zivot“, len aby nahnali peniaze do rozpoctu.

    Danove odvody isli bankam… Tak som zvedavy, ako a cim nahradia tych par eur, ktore mohli ist nasim dochodcom na 13 dochodok. zasa len odrbali volicov…

  6. To je paradox, tu chytajú človeka ktorý si trochu prilepšil na živobytie. A zistili koľko dal do opravy každého auta, aké náhradné súčiastky musel vymeniť a kde je jeho vykonaná práca.??? A tých vládnych predstaviteľov čo na páchali miliónové škody sa smejú, včetne prepísanie majetku na svoju ženu

  7. To celi svet roby a autami aj policajti u nas na slovensku.Chod te vseci do prdele.Na vasom mieste by som hladal inich zlodejou vo vlade za miliony eur .clovek nema pokoj vsetko nahanate zbitocne.ničoho sa nedopustil.

  8. Co par eur zarobil idu buzerovat…takych co predali a predavaju nacierno cely zivot je kvantum. Ani sa necudujem. Pri danovom zatazeni ake tu mame, neskutocnu birokraciu…🤮🤮🤮🤮
    By mali tych zmrdov, co nas vsetkych ozobracili o miliardy eur, riesit a vsetok nelegalne nadobudnuty majetok zhabat !!!!

  9. Aj my ludia budeme za chvilu platit daň že žijeme a dychane kyslik,,,a vlada rozkrada peniaze daňovych poplatnikov,,,( Ktore prasa je u korita to sa nažere 🤔 )

  10. Galante 5000€ Primi za deň toje legálna činnosť za drogi a obchodovanie s nimi to polícia je slepá alebo je na to povolenie

  11. Nuž chalan má smolu. Trestný čin je trestný čin. Nezaplatil dane. Nemal na to oprávnenie. Bodka. Ale možno keby bol drogový dealer a platil by „dane“ do správnych rúk, nepotreboval by ani živnosť. A nikto by o neho ani nezakopol. To len pre porovnanie.

  12. Banda kokotov… Hlavne že tu naša vláda rozjebala a rozjebava celú republiku a idú tu riešiť chlapca co kúpil a predal auto. Aspoň nekradol ako oni. Kurvy 😠😠😠

  13. Ako dlho musím byť vlastnikom vozidla aby som nemusel platiť daň s predaja?Keď kúpim auto za 1000eur a predám za 700 tak nech mi štát doplatí rozdiel.

  14. Tu je toľko sprostých komentarov, vám nedošlo že kupoval a predával auta bez živnosti. A každé jedno auto sa zahlasuje na policii. Takže keď kúpil tri autá za pár dní automaticky je podozrivý že je to na kšeft.

  15. a ak si kupim tri chleby a predam ich susedom o 10 centov drahsie, aj to je podnikanie?
    Nechapem, ako je potom mozne, ze v obchodnych retazcoch su vyzvy aj na zlavu o 70percent a pritom je to stale drahsie ako minuly tyzden.
    Ako moze takto odrbavat zakaznika?
    To je uz iny biznis?

  16. Vela ludi tu je veeeelmi nechapavych, ked kupoval auta tak veeeelmi lacno a predaval draho, urcite tie auta boli dobra macka vo vreci, lutujem tych ludi ktori od neho auto kupili, urcite to boli pekne vrazdy. Normalny clovek moze predat svoje auto, to nie je nic nelegalne, ale pravidelne obohacovanie sa na tom, bez zivnosti je trestne, necham co natom nerozumiete.
    Urcite ho udali majitelia jeho auta, tak co si ho tu zastavate ?

  17. Kreten co býva v čiernej stavbe ( neskolaudovany dom) prepisuje majetky na ženu, dáva si za úplatku písať diplomovky, atď. Ale ten do korita nesere ale s neho zere

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img