ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Starší žiaci BK Lokomotíva Sereď obsadili na finálovom turnaji Majstrovstiev Slovenska 6. miesto!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Do maratónu majstrovstiev mládežníckych kategórii v Košiciach sa zapojili aj naši starší žiaci. Hneď na úvod, by som sa chcel poďakovať organizátorom za príkladnú starostlivosť a robotu, ktorú odvádzajú počas celého mesiaca. Už počas našich majstrovstiev sa odohral v Angels Aréne jubilejný stý zápas, čo je enormné číslo a preto klobúk dole pred ich snažením.

Nás v štvrťfinálovom zápase čakal súper z pod Tatier, Svit. Na zápas bolo naše družstvo výborne takticky a fyzicky (až na nejaké zranenia) pripravené, bohužiaľ sme ho absolútne nezvládli mentálne. Začali sme ustráchane, neisto a bez energie a takto sa zápas roka rozhodne nezačína. Prehrával som si zápas znova a znova a nedokázal som uveriť, že sa takto zle vôbec začať dá a to aj napriek tom, že spoločne s trénerom Ištokom sme na to neustáte apelovali počas niekoľkých porád. Jedným z faktorov bol aj Maroš Šimko, ktorý je jeden z najväčších talentov v ročníku, bohužiaľ ho limitovalo zranenie chrbta a teda sme boli v obrane a na doskoku doslova štyria. Preto som sa rozhodol ho v sobotnom zápase ušetriť. Po chabom úvode sme sa dokázali prebrať až pred koncom prvého polčasu a zdalo sa, že sme späť v zápase. Polčasová prestávka však prišiel Svitu vhod a my už sme v druhej časti hry nedokázali nadviazať na posledné minúty druhej štvrtiny. Po našom nevýraznom výkone sa teda zo štvrťfinálového víťazstva tešilo družstvo zo Svitu, ktoré predviedlo bojovný a oduševnený výkon. V piatok boli tak rozhodne lepším družstvom a k víťazstvu im gratulujem.

V sobotňajšom zápase proti Leviciam už o veľa nešlo a výkony niektorých hráčov boli pre mňa veľké sklamanie. Rozhodli sme sa preto zapojiť do rotácie všetkých 14 hráčov bez ohľadu na výsledok. Herný prejav bol omnoho lepší, bohužiaľ z predchádzajúceho zápasu na nás doľahla deka, ktorá nám zväzovala ruky v zakončení a nedokázali sme premieňať ľahké koše. Napriek tomu sme bojovali až do konca a snažili sa tešiť z každej basketbalovej maličkosti. Aj keď to nakoniec na víťazstvo nestačilo, dosiahli sme niečo oveľa cennejšie a to je radosť z basketbalu. Treba pochváliť najmä výkon Matúša Broškoviča, ktorý na palubovke v oboch zápasoch odovzdal srdce a veľkú bojovnosť a aj keď mu to strelecky nepadalo snažil sa pomôcť tímu ako to len bolo možné. Odmenou mu zato bolo zaslúžene ocenenie najlepšieho hráča družstva. Ďalším milým prekvapením bol o rok mladší, Andrej Náhlik, ktorý sa, po zranení Maroša a daľších nevýrazných výkonoch svojich spoluhráčov, stal jednou z hlavných postáv nášho družstva. Andrej spravil za rok obrovský progres a to hlavne vďaka tomu že má k basketbalu svedomitý prístup. Taktiež príkladom ostatným je aj Lukáš Barina, ktorý napriek dlhodobým zdravotným problémom a veľkým bolestiam robil čo je v jeho silách. Je pred nami ešte veľa práce, chýba nám herná prax, ale ak budeme pokračovať v koncepčnej práci a zlepšíme prístup o pár rokov z nás môže byť úspešný káder.

Výsledky zápasov nášho družstva:

Piatok 17.7.2020

BKM Iskra Svit – BK Lokomotíva Sereď 64:48 (19:8, 34:28, 49:36)

Šimko 13 (TH 5/4, 1 trojka), Rumpík 13 (6/3), Broškovič 6 (4/2), Náhlik 6, Barina 5 (1 trojka), Aboudi 3 (1 trojka), Zguriš 2, Andrášik 0 (2/0)

Trestné hody družstvo 17/9 , 3 trojky

Sobota 18.7.2020

BK Lokomotíva Sereď – ŠBK Junior Levice 65:76 (13:23, 26:30, 42:62) 

Rumpík 32 (TH 12/6, 4 trojky), Náhlik 13 (3/1, 2 trojky), Broškovič 5 (2/1), Bachorík 5 (2/1), Jozek 3 (1 trojka), Aboudi 3 (1 trojka), Halenár 3 (1 trojka), Sarkány 1 (2/1)

Trestné hody družstvo 21/10 , 9 trojok

Tréner: Patrik Sarna

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img