ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

„Odpisovať sa v škole nemá, citovať sa musí.“ – Igor Matovič, predseda Vlády SR

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prosba

Chcem poprosiť každú a každého z vás, ktorí cítite potrebu sa ma zastávať, aby ste to nerobili … nezaslúžim si to. Odpisovať sa v škole nemá, citovať sa musí.

Naozaj úprimne – ani som len netušil, že som niečo v mojej diplomovke necitoval. Je tomu 22 rokov a žil som v presvedčení, že ju mám určite ok … a nemal som. Respektíve – ak by som tušil, že v nej je nejaký problém, tak by som nikdy nekritizoval Danka a spol. za plagiátorstvo, až taký samovrah teda nie som.

Denník N si urobil svoju robotu, fajn … len ma mrzí, že článok o mojej diplomovke zverejnili práve v čase, keď veľmi dobre vedeli, že letím v lietadle a následne mám tri dni od rána do večera nadupaný program v Bruseli. Chcem veriť, že to nebolo vopred takto vykalkulované.

Na zamyslenie na koniec – študoval som finančný manažment a roky som “finančne manažoval” svoju firmu tak, že som potom platil najvyššie dane zo všetkých živnostníkov na Slovensku. Sú ľudia, pre ktorých je to jasný dôkaz, že som svoje štúdium zvládol na jedničku. Iní k tomu potrebujú dôkazy iné – napríklad aj diplomovky, za napísanie ktorých niekomu zaplatíte – hlavne, aby v nich bolo všetko správne citované. Potemkin.

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Neuveriteľné,čo si ten človek vlastne mysli,Chudáčik,má nadupaný program,a práve teraz sa v tom rypu..Ľudia,ten človek nemá nič,nemá sebareflexiu,chová sa ako decko

  2. ešte niekto žerie?
    Myslí si, že ak skloní hlavu a povie že je zlodej a klamár, že je to OK?
    Viete kde vás tento zlodej a klamár má ???
    Možno sa mu splní len jeho sen. Že sa bude v školách o ňom učiť. A ak náhodou, tak len ako odstrašujúci príklad, čomu všetkému ľudia nesmú veriť. Že klamstvom, podvodom a zlodejinou sa môže stať premierom a môže skončiť so svetovou hanbou nie len on, ale celý slovenský národ. Obyčajný ľud by nemal voliť parlamentých šašov. Robia vizitku nie sebe, ale nám, z veľkej časti slušným slovákom, ktorí ešte nekradnú a neklamú.

  3. je to obyčajný šašo čo si robi srandu z ludi,ked sa to netýkalo jeho vsetko robil preto aby škodil iným,ked už sa to týka jeho tak sa ospravedlnuje,to je chore,odstup z postu šašo a nechaj miesto niekomu komu bude zaležat na slovensku a jeho občanou,aj tak ste ich oklamali,sama korupcia a rodinkarstvo,hanba,

  4. Treba nové voľby a Matovič to zaplatí. Má z čoho, ved sa chválil ze mu začalo z peňazí hrabať. Bolo mu dobre išiel sa šmíkat na ľad.

  5. Je neuveriteľne,že táto koalícia sa stále považuje za lepšiu časť slovenskej populácie,pritom sú to nemoralistickí blbci,podľa toho,ako neustále šili do kpt.Danka,tak po týchto prúseroch mali okamžite odstúpiť nielen z funkcií,ale aj z politiky,to čo tu predvádzajú má nádych komunistickej totality,z vládnej koalície sa šíri puch zapachájúcich jaterníc,Vy ste tí,čo ste tvrdili,že prinášate poctivú zmenu,to,v Nemecku okamžite odstupil nádejný a obľubený minister vnutra potom,čo mu bolo dokázane plagiatorstvo,to je tá poctivá politická kultúra…zatiaľ tu koalícia robí hon na čarodejnice,premier používa hru..na nevinné kura..a bude zaujímave sledovať,dokedy mu to ľudia budú žrať..Igorko pred voľbami si sľuboval,že politiku zbavíš podvodníkov,čiže ako jediná slušná možnosť,je spakovať sa z vlady a zobrať zo sebou aj toho inseminátora,vykrikovali ste,že Vaša činnosť bude taká čistá,ako ľalia,ale zatiaľ z koaličných kanálov vybublalo pokrytecké,prelhané mafianske lajno..

  6. Je skutocne smutne, ake neskutocne rozmery nadobudlo podvadzanie uplne vsade v krajine.

    Sucasna doba v plnej nahote odhaluje totalny moralny upadok spolocnosti. Pomylene hodnoty a kradnutie na vysokych postoch v exekutive a nemoznost zbavit sa takychto ludi sposobuje osvojenie si spolocensky neprijatelneho konania ludmi v nizsich funkciach a nasledne beznymi obcanmi.

    Sme jeden z najskorumpovanejsich statov v civilizovanom svete a je otazkou, ako z tejto zumpy von.

    Matovic mal pravdu – bude nutne kontrolovat vsetky diplomovky? To je predsa nerealne!

    No opravnene su otazky, aky maju dovod na utajenie prac niektori vysoko postaveni funkcionari OR PZ, starostovia…

  7. Matovicove reči sú o hovne,jeho reálne konanie dokazuje, že z huby mu ide pach podvodu, korupcia podvody sú všade na svete, ale kašľať na ostatných treba riešiť problémy na Slovensku

  8. Pán Majko,vy ste ani po 30 rokoch od tzv.prevratu nepochopil na čom je založený tento kapitalizmus v ktorom teraz žijeme.

  9. Zamysli sa nad jeho vetou:
    „…aky maju dovod na utajenie prac niektori vysoko postaveni funkcionari OR PZ, starostovia…“
    Čo myslíš, KOHO „lustroval“???!

    ORPZ..? starostovia…?

    Pán Majko vie kam rýpať. Otázne je, či si dovolí rýpnuť aj do seba.
    Hmm, tuším by som bol na zozname OP… 🙂

  10. keď sa zaćalo poukazovať na kollárovú diplomovku cez média, bolo hneď jasné, že ani tá matovičová nebude úplne tak v poriadku. Bál sa, že budú preverovať i tú jeho.

  11. Tak už došli do reči aj vysokopostavení funkcionári OR PZ. Krok za krokom. Step by step. Postupne. Všetko má svoj čas. Ach jaj.

  12. Ja mám u prdele či niekto opísal diplomovku alebo nie. To je každého osobná voľba a zodpovednost. Ale zaráža má že človek čo opísal diplomovku má tu drzosť ísť do politiky, moralizovať o slušnosti a kritizovať iných.
    Takýto ľudia sú pre mňa najväčší odpad, bez charakteru a najmenšej dôveryhodnosti.
    Včera skoro kazdy zahraničný portál písal o slovenskom premiérovi že je podvodník.
    A k tomu časť poslancov OLaNo hlasuje spolu s LSNS.
    Nie je deň kedy by táto vláda nerobila hanbu a materiálne škody na ľuďoch

  13. Hanba I
    Matovičovú diplomovku niekto napísal, prepísal atd. Ale predsa niekto z vysokoškolkých profesorov to aj musel kontrolovať, podpísať sa pod tú prácu, dovoliť, a potvrdiť, že je hodná aj k obhajobe štátných skúšok. Predstavte si Vy,ktorí ste poctivo študovali a získali titul išlo to tak ľahko ?
    Domievam sa, že pán Matovič musel veľa zaplatiť a korumpovať profesorov, aby dostal titul a to si mohli dovoliť len takí, ktorí na to mali – špinavý charakter.

  14. Pred voľbami som uviedol,že by som si želal,aby táto banda sa dostala k moci,aby potom po pár mesiacoch ľudia,ktorí ich budú voliť precitli zo sna o novej zmene a čistých politikoch.Veď už len pár mien naznačovalo,kto nám to chce vládnuť : Matovič – usvedčený daňový podvodník,ktorého zachránila premlčaná doba,chorý šašo v parlamente,protestoval teatrálne a hrubo proti tomu,čo sa teraz ukázalo ako jeho karma, Kollár – vekslár,drogový díler,priateľ najväčších mafiánov tej doby si dal názov svojej strane Sme rodina,ktorá pri jeho inseminátorskom spôsobe života skôr naznačuje mafiánske pomenovanie ako pri Krstnom otcovi, Sulík – v EP bol považovaný za šaša,v našom parlamente,ktorému bol omylom predsedom,dojednával s Kočnerom voľbu GP a kupovanie poslancov, o Kiskovi a najmúdrejšej bábkoherečke Remišovej sa mi ani nechce písať.A to máme ešte ako čerešničku na torte vo funkciách ministrov zdravotníctva a financií náboženských fanatikov,ktorí blúznia o rozhovoroch a riadení ich činnosti Duchom svätým.Budú v SOL noví zmrdi,alebo to zostane po starom ? Už neexistuje mlčiaca väčšina,ale existuje osprostená,oklamaná a sklamaná voličská ovca,ktorá naletela na ilúziu novej zmeny propagovanej veľkou časťou novinárskej obce.Ale už ich hodne vytriezvelo,neviem,či aj M.M. po dosadzovaní ,,našich ľudí,, na okresy.

  15. ovečky poslušné, treba vám len Fica, Peleho, Blahu a spol.
    a čo keď odpísal, kto je taký strašne čistý, nech hodí kameňom,všetci budete chodiť s hrčami na čele.
    čo sa má ešte stať-aká vražda, aká zlodejina-kedy precitnete?

  16. Keď sa to tak vezme, tak celé seredonline.sk sú plagiát, ktorý sa priživuje na článkoch a fotkách z iných zdrojov, preto si pán Majko nedovolí rýpnuť do seba 😁

  17. Havran až som sa tvojej nenávisti zľakol, po tvojom nenávistnom výleve just budem voliť Matoviča, nech ťa aj porazí. Veď ty si schopný z tej nenávisti normálne aj vraždiť. Usmej sa, život je tak krásny a krátky, nemaj v sebe zoľko zloby a nenávisti 😁

  18. Som rad, ze vymena prednostov Okresnych uradov prebehla a ze OLaNO urobilo vazny krok k transparentnosti tym, ze navrhnute osoby presli verejnym pripomienkovanim. To je nieco, co tu este NIKDY NEBOLO.

    Vyhrady mam ku zlozeniu komisie – myslim si, ze mohla byt postavena inak. Mozno nabuduce. Ale uz to, co sa udialo je vybornym znamenim a dokazom nastupu inej kultury v politike.

  19. Miloš Majko 18. júla 2020, 11:58 – To je nieco, co tu este NIKDY NEBOLO.

    Áno, takéto“transparentné“ to NIKDY NEBOLO. Tak to aj bude vyzerať. Hovno sa bude rozumieť, hlavné že je z Oľano. A vy ste lietadlo 🙂
    Pán Majko, som zvedavý, kedy týchto kamarátov nazvete zmrdmi.
    Pre vás je to také krásne obľúbené pomenovanie pre politikov a aj diskutujúcich, ktorí majú iný názor ako vy.
    Nasúpila iná kultúra v politike. Ešte väčší podvodníci, fakturanti, zlodeji.

  20. Navrhnuté osoby síce prešli verejným pripomienkovaním, ale ak je toto transparentné… Kto tie osoby navrhol a na základe čoho? A čo ti, ktorí sa chceli prihlásiť do riadneho výberového konania, ale jednoducho tá možnosť nebola? A nikto ich ani nenavrhol… Toto je vážny krok k transparentnosti? Doteraz sa transparentnosť ojebabrávala zľava, teraz sa ojebabráva sprava. Efekt je rovnaký, akurát niekto si to nevšimol.

  21. načo meno – vidíš IP 🙂 – v prvom rade netusim, o akych kamaratoch vo vztahu ku mne hovorite. Ani jedneho nepoznam.

    Zmrd – spinavy, bezcharakterny a podly zmrd je kazdy „politik“, ktory sa dostane k moci vdaka obcanom a nasledne nekona v ich zaujme, vo verejnom zaujme, ale v prospech seba a sebe blizkych osob.

    Mne je jedno z akej je strany, akeho je vierovyznania a aky ma ksicht. Nikdy som nebol v ziadnej strane, nie som a ani necitim potrebu byt.

    A co sa tyka ludi, ktori ziskali doveru v tychto volbach? Nemyslim si, ze od tych predchadzajucich mozu byt „Ešte väčší podvodníci, fakturanti, zlodeji.“

    Ti predchadzajuci posadili latku prilis vysoko. A horsie (pre nich) je, ze nedokazali odist ani potom, co vsetko vdaka novinarom bolo odhalene.

    Chapem, ze mnohym ludom chyba starostlivo 12 rokov zavadzany system „vyhraj volby a mozes vsetko“, no je realitou, ze odchadza do historie. Spolu s ludmi stojacimi pred sudom, politikmi nalozenymi v liehu a primatormi a starostami mnohych miest a obci trasucimi sa, kedy im dvere vykopne NAKA.

  22. Ale môžu,pan Majko,vyčkajme a ešte budeme oči otvarat ,koho to mame vo vlade a na vysokych štatnych funkciach.Ešte sa to iba rozbieha.

  23. Sa čudujem že sa ešte niekto nájde kto obhajuje OLaNo po tomto čo sa sa deje na SVK.
    OLaNo a Sme rodina jedna veľká banda.
    Našťastie ľuďom sa otvárajú oči a deň čo deň prichádzajú nové škandály od tejto bandy ktoré sú pre nich umieračik.
    Držím palce slušným a čestným ľuďom aby túto hnijúcu a samopožierajúcu koalíciu čoskoro vyhodili na smetisko dejín.

  24. Nazor – na smetisko dejin patris ty aj s tvojimi kumpanmi, iba zatial este kopes, lebo dufas, ze sa to vsetko vrati do starych kolaji. Ale nevrati…

  25. Zostal som v nemom úžase. Takto zaprieť kamaráta!
    O akých kamarátoch?

    No, tak o takých, ako napríklad jedného odfoteného na skládke luženca, s pózou kohúta na hnoji. Áno, presne toho, ktorému nejaký novinár „plakal na pleci“ … (žeby mal pán novinár už tak krátku pamäť?)

    Papier znesie všetko 🙂
    OK. Tak potom som sa asi pomýlil, akých kamarátov, možno teraz niekto kamarátov zatĺka (aby ich neskôr mohol nazvať zmrdom), alebo len účelovo ich nemá za kámošov? Či?
    Nech je to tak či onak, myslieť si o tom môžem čo len chcem…

  26. Nemyslím si , že vyhraj voľby a môžeš všetko, skončilo. Pekne to pokračuje a naberá na sile. Som určite za odhalenie a potrestanie nezákonného konania, ale nie takto.

  27. „Ani jedneho nepoznam“ 18. júla 2020, 17:33 – pokial viem, rec bola o prednostoch za OLaNO. Nie o ministrovi – tych poznam viac a nielen z OLaNO.

    Aj v suvislosti s nimi plati to, co som napisal: kazdy politiky ktory zlyha, alebo nedodrzi sluby je pre mna rovnaky zmrd.

  28. Problém je trochu inde.
    Kto nám to vládne? No ten (tí) koho (ktorých) sme si zvolili.
    A podľa čoho sa riadili voliči pred voľbami? Určite nie aspoň malým zamyslením nad tým, čo sa to okolo mňa deje.
    Kto ovplyvňoval ich myslenie a poznanie? Boli to médiá plné poplatných redaktorov bez vlastného názoru alebo odvahy napísať pravdu. Celkom oprávnene dostali nálepku presstitúti. A tak sa vznikol elektorát ľahko ovplyvniteľný, pozostávajúci najmä z mladých ľudí a veľkých miest (lebo veď len tam sú múdri), ktorí berú všetko, čo im je podhodené ako pravda. O ničom nepochybujú, ale ani o ničom nepremýšľajú. Stačí, ak redakčný cápo označí iný názor od svojho za hoax. A výsledok sa dostaví, o akom sa tu práve diskutuje.

  29. Pre s. i. n Kto nám to vladne? Už viac ako 30 rokov zlodeji. Páči sa mi jedna piesen od i. m. t smile, vo väzení väzni žijú. Spieva sa v nej o slovensku.

  30. Pre s.i.n- médiá práveže nekopú za Matoviča, naopak. Keby si bol všímavejší, tak by si zistil, že kopú za tých, ktorí sa do parlamentu nedostali a ktorí už mali aj predsedu vlády vybratého. To isté sa týka aj voličov veľkých miest. Matovič si pozíciu nevybojoval cez médiá, ale vlastnou aktivitou a zviditeľňovaním sa a hlavne roznorodou kandidátkou, kde je veľa názorových prúdov a každý z nich má svojich voličov a tí nevolili Matoviča, ale toho svojho kandidáta. Preto oľano preferencie neklesajú a ani dramaticky neklesnú, aj keď v to mnohí zasierači diskusií dúfajú (napr. aj ty, Názor, Havran, Gulak – pod každým takýmto článkom ste zoradení ako akciový balíček)

  31. Diagonála 19. júla 2020, 7:03
    „..médiá práveže nekopú za Matoviča“ Kto vytiahol kauzu Matovičova diplomovka? Áno, súhlasím, že kopú za tých čo sa nedostali do parlamentu. Ale najprv je treba odstrániť súčasného premiéra. Ten im stojí v ceste. Tak je treba niečo vymyslieť.
    Keby si čítal s porozumením a aj trochu premýšľal, nenapíšeš to, čo som si práve prečítal..

  32. Neviem síce , o ktorých primátoroch , starostoch a príslušníkov PZ je reč , ale nebolo by na škodu samostatný článok , a poprípade , aj link na práce .Čo sa týka pána premiéra , je na každom z nás , aby si spravil svoj názor sám , bez ohľadu na to čo sa píše v médiách .

  33. Každu chvíľu sa tu zjaví nejaký inkvizítor z radu OLAjNO..vid Diagonála…denníky,ktore patria pod Pentu,málokedy útočia proti Matelkovi..možno preto,lebo na lukratívne fleky dosadzuje ľudí z okolia tejto firmy..napr.topmanažer z firmy Svet zdravia L.Lopatka sa stal predsedom predstavenstva štátnej akciovej spoločnosti MH manažment-bývalý fond národného majetku..dalej R.Strapko člen topmanažmentu z pentáckej poisťovne Dôvera,sa zase stal generálnym riaditeľom štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne..už od piatka rokujú Lídri Europskej únie..jeden z kľúčových bodov rokovania je aj návrh,aby na miliardy Eur nemali nárok tzv.schránkove firmy,sídliace v rôzných danových rajoch..

  34. Ako som už predtým písal,to,že som volil Olano,ešte neznamená,že jeho koalíciu tu budem velebiť,realita je iná,než som čakal,keby som mal krištalovú guľu,tak by som mohol predpovedať budúcnosť..ja som taká rozdvojená osobnosť,ako ty si dedič britského imperia

  35. Ja som OLaNO volil a nemam problem verejne to aj povedať. Osobnosti na kandidatke ktore som volil aspon mne davaju zaruku, ze s doverou bude nalozene rozumne a zodpovedne.

    Neriesim konanie Vlady SR pocas koronakrizy, kedze islo o mimoriadne vynimocnu situaciu nie zo Slovenskeho hladiska, ale celosvetoveho.

    Pozrime sa na USA, Rusku federaciu, Velku Britaniu, Indiu… Tam by opatrnost nasich odbornikov uvitali minimalne tie stovky tisic nakazenych, mrtvych a ich blizkych.

    Dnes plati, ze po vojne je kazdy general.

    Co sa tyka plagiatrostva, alebo pisania prac objednanymi ludmi ci firmami – je chybou systemu a statu, ze nieco taketo umoznuje. Dovody som rozobral v tomto clanku:

    A tak znovu otazka: Aky ma dovod na nezverejnenie svojej rigoroznej prace policajt vo funkcii, alebo starosta susednej obce?

    Ak si odmyslim NEschopnost napisat pracu osobne, kde je aspon moralka a etika?
    Ako moze obcan doverovat takymto ludom rozhodujucim o jeho existencii, kvalite zivota a pod.?

    Ano, verejna kritika je nevyhnutna a obcania maju pravo o tychto ludoch vediet vsetko, co moze ovplyvnovat ich profesnu odbornost, moralku, spolahlivost a na zaklade coho mozu byt napr. vydieratelni.

    Malo by byt a ja verim ze raz aj bude v zaujme statu takychto ludi eliminovat a dat im moznost uzivit sa napr. v podnikani , nie vo vysokych a dobre platenych funkciach nami obcanmi.

  36. Oľano ma vo svojom volebnom programe skoro 900 sľubov..bod.48-Podporíme Slovensku akreditačnú agenturu pre vysoké školy pri zavádzaní akreditačneho konania podľa medzinárodných štandartov Europskej asociácie pre kvalitu vysokoškolského vzdelávania.Jej cieľom je zavedenie jasných hodnotiacich kritérií,odstránenie zbytočných byrokratických činností,profesionálne a nezávisle hodnotenie,ktoré nebude tolerovať žiadne formy plagiátorstva alebo ineho akademickího podvodu!!!!

  37. Nenadarmo prehlásil,že Poľsko mu je vzorom,a trošku.Madarsko,ja si myslím,že ak sa mu to nezarazi, privedie Slovensko na ešte oveľa horšiu situáciu,aká bola za Smeru.Navonok sa hlási k západu,ale jeho politicke čistky a skutky hovoria o niečom inom.Demokraciu pochovava už teraz.Aj ten článok,čo napísal je neskutočná fraška,skutočne ako malé decko.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img