ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

B. Gröhling: Budem sa uchádzať o dôveru učiteľov, akademickej obce i každého, komu záleží na školstve

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MŠVVŠ SR |MM| Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling chce pokračovať v reformách, ktoré v školstve so svojím tímom odštartoval po nástupe do funkcie. Na utorkovej tlačovej konferencii tak reagoval na medializované informácie o jeho diplomovej práci. Gröhling sa chce uchádzať o dôveru učiteľov, akademickej obce, vlády, parlamentu i ďalších ľudí, ktorým záleží na budúcnosti školstva.

Ministerstvu školstva sa za tri mesiace pod taktovkou Branislava Gröhlinga podarili veci, ktoré sa tu nerobili celé roky. Rezort investoval 82 miliónov eur na podporné tímy v školách, 66 miliónov eur na Prvú pomoc pre materské školy, 11,4 milióna eur na otvorený trh s učebnicami (a dodatočných 3,6 milióna na druhý stupeň), 5,9 milióna eur na vzdelávanie pedagógov, 1,7 milióna eur na transparentné financovanie športu, pol milióna eur na letné školy či 375 000 eur na tlač materiálov pre žiakov bez internetu. Aktuálne sa tiež chystá navýšenie financií na asistentov o 3 milióny eur.

Záverečná práca ministra školstva spred 11 rokov tematicky aj obsahovo nadväzovala na bakalárku. V danom čase smernica dekana povoľovala, aby maximálne 50 % diplomovej práce tvorila bakalárska práca toho istého autora. „Túto hranicu som dodržal. Využíval som v nej aj iné zdroje, ktoré uvádzam pod čiarou alebo priamo v texte. Škola vtedy nemala konkrétnu hranicu, ktorá by určovala, aká časť práce môžu byť iné zdroje a aká nový text. Napríklad dnes je niekde určených 40 %, niekde 30 %, niekde nič. My sme nemali žiadnu hranicu. V rámci týchto pravidiel som aj prácu vypracoval,“ ozrejmil šéf rezortu školstva.

Podľa Gröhlinga verejnosť momentálne nerieši, či má používať titul, ale to, či je jeho práca dosť dobrá na to, aby bol ministrom školstva. „Chcem pokračovať v reformách, ktoré sme s mojím tímom na ministerstve školstva začali. Viem, že sa budem musieť postaviť pred mladých ľudí, rektorov, ale reálne pôjdem do toho. Bude ma to ešte viac motivovať, aby sme školstvo rýchlejšie posúvali dopredu,“ podotkol minister.

Šéf rezortu školstva diskutoval na tému odoberania titulov aj s predstaviteľmi Slovenskej rektorskej konferencie. Spresnil, že po novom bude môcť aj samotný študent navrhnúť, aby mu bol odobraný titul. „Postavím sa čelom aj voči novému zákonu a budem čeliť tomu, čo z neho vyplýva,“ povedal minister. Ako dodal, podnet na preverenie jeho práce bude môcť podať ktokoľvek. Návrh zákona ministerstvo školstva už zaslalo rezortu spravodlivosti.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tieto propagandistické žvásty,to je ozaj veľa.Komunisti boli úplný amatéri
    Učilo sa práve tak týždeň,a on už urobil viacej,ako všetci doteraz.

  2. Skopírovanie sa nedá pokladať za vypracovanie.
    Páči sa mi, ako sa vie obhajovať. Škoda len, že zabudol (a nie len on, ale aj trnavský tajtrlík) čo vykrikovali pred voľbami a ako rýchlo na všetko zabudli.

    Staré dobré porekadlo – na každú sviňu sa voda varí. A aj tie svine (za dva roky) skončia 🙂

  3. Co ocakavat od novej vlady. Matovic to mysli vazne? Vcera robil tlakovcu ohladne stadiona a chce zatvarat a dnes sa prevali ze tatko clena predstavenstva nfs komornika bol jeho skolitel.

  4. Parlamentný šašo zabáva národ z inej pozicie. Špinavý podvodník, aj celá koalícia. Treba im dat k náhrade, náklady na voľby. Podviedli všetkých občanov, za to je basa.

  5. Co politik to podvodnik. Podľa dnešných zistení Denníka N je diplomová práca Matoviča rovnakým plagiátom, ako bola rigorózka Andreja Danka. Odpísal dve knihy a v roku 1998 ju odovzdal ako svoje dielo. Matovič sa vzápätí priznal na sociálnej sieti.

  6. z dnešnej diskusie pod vyjadrením Matoviča na fb:

    „..zda sa, ze matovic prilis nevyhovuje ani meciarovsko-ficovsko-post-komunistickemu klanu, ani tomu neo-liberalno-progresivno-slusnackemu, Takze sa pustili do neho. mam voci matovicovi vela vyhrad, ale diplomovka to urcite nieje. ak na neho nenasli nic horsie, ako nepodstatnu diplomovku spred vyse 20 rokov, ked on mal 25, potom je to v porovnani s vacsinou jeho kritikov stale slusny clovek.“

    Ako je vyššie napísané, Matelko aj s niektorými svojimi členmi poslaneckého krúžku pionierov OĽANO nevyhovuje teraz už aj liberálnej čvarge (PS, Žaludi, SaS) a s jeho až pričastými excesmi na tlačovkách sa sám vyraďuje z pozície, ktorú zastáva. Koniec jeho vlády nastane asi skôr, ako som odhadoval, teda do konca roku.
    A voličský elektorát slovenských baranov a oviec sa znovu nechá presvedčiť proamerickými agentmi zo SME-čka resp. N-ka

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img