ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

PRÁVE TERAZ: Hasiči zlikvidovali požiar v objekte obývanom Rómami na Cukrovarskej ulici

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / V neskorších večerných hodinách si veľa obyvateľov mesta všimlo hustý čierny dym stúpajúci z objektu – dvora na Cukrovarskej ulici, ktorý je známy tým, že obyvateľmi domov sú prevažne Rómovia.

Na mieste zasahovali hasiči HaZZ zo Serede a hliadka Mestskej polície. Viac informácií nateraz nemáme, i keď okoloidúci občania hovorili, že malo horieť niekoľko nákupných vozíkov plných odpadu a snáď aj niečo iné. Oheň vytváral hustý čierny dym, ktorý výrazne sťažoval dokonca pohyb po násype za predmetným dvorom smerom k Váhu.

– – –

Po vykonaní si práce bolo na OO PZ v Seredi podané trestné oznámenie na autorov výrokov, ktoré padli zo strany Rómov prítomných v objekte na stranu novinárov vykonávajúcich si svoju prácu. Verejne sa vyhrážali zabitím a podobne. Vo veci bude polícia konať a o vyriešení prípadu budeme verejnosť informovať.

Považujeme za neprijateľné verejné vyhrážanie sa zabitím komukoľvek, takéto konanie verejne odsudzujeme a žiadame políciu aby nekompromisne potlačila akékoľvek násilné prejavy voči iným, a to nehľadiac na to, či môžu mať rasistický podtón alebo nie. Pripomíname, že orgány činné v trestnom konaní už minimálne raz podcenili verejné vyhrážanie sa zo strany občana Rómskeho pôvodu zabitím len za to, že bol upozornený, aby sa na pošte nepredbiehal a svojim arogantným správaním si nevynucoval prednostné obslúženie – vyplatenie sociálnych dávok.

Nakoľko verbálne útoky zo strany Rómskych spoluobčanov voči majorite sa stupňujú, požiadame prezidenta policajného zboru a ministra vnútra, aby dohliadli na korektné vyšetrovanie takýchto zavrhnutia hodných incidentov a aby aj Rómskym spoluobčanom polícia ukázala, že zákon v tejto krajine platí pre každého rovnako.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Gadžo 9. júla 2020, 23:51 – problemom je PODCENOVANIE takychto incidentov a to nielen v Seredi.

    Zakon musi platit pre kazdeho rovnako. Keby sa v Seredi jednalo o prvy pripad, neriesil by som to. Skrateneho vysetrovatela Hambalka som uz vtedy upozornil na narastanie agresivity jedincov Romov voci majoritnemu obyvatelstvu – policia a prokuratura sa rozhodla tak, ako sa rozhodla. Podrobnosti budu v samostatnom clanku, ktory popise prvy pripad, kde bolo cielom ochranenie od agresie voci pracovnickam a arogancii voci niekolkym ludom cakajucim poctivo v rade, ale aj pripad dalsi. Tie dalsie medzi tym neriesim, su v podstate banalitou.

    Ak sa ludia nebudu ozyvat a nechaju sa zastrasovat (nech je zastrasovatelom hocikto), s najvacsou pravdepodobnostou budu nasledovat fyzicke utoky uz len preto, lebo nebude vyhovene agresorom.
    Dnes sme to boli my, zajtra to moze byt manzelka, alebo dieta niekoho ineho. Az raz moze byt neskoro. A nasledne sa vsetci budu divit, ako k tomu mohlo prist. No, tu su odpovede…

  2. Ved je to zver odpad spolocnosti tá háved v osade a oritom nemajú ani povolenie zit na cudzom pozemku. Drogy to predáva smrad ide odtial a su horsí ako potkany. Prosíme vás vyzente ten odpad z naseho mesta!!! Dílerov velkych uz pobrali, poberu aj ten zbytok tam ich cakaju 10-15-20 rocne tresty a uz ken tuto zver vypratat a nase mesto bude opat krasne ako niekedy aj ked to nebude az taje dobre ako v minulosti ake zmena bude znacná…….!!!!!!

  3. V realite cierny rasizmus je ovela viac rozsireny ako ten biely a to nielen u nas na SVK. Ale to vacsina liberalov nevidi, resp. nechce vidiet. Svet ide do kytek.

  4. Len aby to zas neopakovali ako v jednej z osád, kde nakoniec uviedli niečo v zmysle, že je to ich bežný spôsob života a vyjadrovania sa a oreto sa skutok nestal… Tak dúfam, že tentoraz už to takto nedopadne a bude riadne vznesene obvinenie aj obžaloba a potom dúfať ze aj súd k tomu pristúpi rovnako zodpovedne…!

  5. …Vraj krasny pripad cierneho rasizmu…cierny rasizmus je nieco ine ….toto je normalna a adekvatna reakcia nahnevanych ludi voci neprisposobivym ludom a hanbe mesta…smrad…spina…arogancia…bez iq…drogy…vulgarizmy…odpad…to bieli su diskriminovani na ich ukor! Vratit tam odkial pred starociami prisli.

  6. Treba stym uz konecne zacat nieco robit, nasi spoluobcania si idu velke biznisi, ignoruju vsetko a vsetkych. Ako mozu jazdit na drahych autach ti, ktori byvaju v socialnych bytoch ? Nie su socialne byty pre ludi v nudzi ? A dokedy sa tu budu vyvazat na anglickych autach, vytiahnutych z pozicovne, urcite maju na to vsetko zmluvy….
    Dalsia vec, neverim ze niektori z nich maju vobec vodicaky, ked nemaju dokonceny 1.stupen zakladnej skoly. Hlavne ze maju zlate retiazky a prstene, na ktore si urcite zarobili pracou vo fabrikach ako vsetci obcania v meste…..
    Katastrofa, dufam, Pan Majko ze sa vam podari to potiahnut k spravnym organom a toto divadlo uz konecne skonci. Chcelo by to asi zase zaviest nejaku anonymnu adresu, kde mozu obcania podavat podnety polícii.

  7. Pán Majko chcel som aby tá oddusmanka a ochrankyna romov, vedela koho obhajuje. Myslel som to naozaj ako som napísal, žiadne podnecovanie. Česť vašej práci Pán Majko. Všeobecne nás tá menšina nazýva dylino gadžo alebo gadžovka. Preto som si dal pseudonym Gadžo.

  8. Gadžo kde to žiješ ? Naši „spoluobčania“ nás už dávno tak nevolajú. Sme pre nich „sedláci“.
    Takže oni môžu kydať na nás ale my na nich nie… také je Slovensko,teda pardon ! Podľa Izraelskej prezidentky iba „táto krajina“

  9. navari im gulas.
    opravi im chatrce.
    da im pracu kolportera…

    a reporter sa moze aj dotrhat a svojim trestnym oznamenim neuspeje. nikdy nad ciganskou naturou nevyhra, lebo system je raz taky. cigan ti ponadava do gadžov a je to podla prava ich pravo, ale ty memozes povedat cigan, lebo je to utok na mensinu, rasovomotivovany, …

    V celosvetovom meradle, cim tmavsi a cim viac duhovy, tym vacsie prava. Myslel som si, ze zakon plati rovnako. bez farebnosti. o duhovych si myslim svoje.

  10. Títo sa ráno zobudia a majú zarobené, dávky, drogy, zlodejina – to je ich chlieb každodenný.
    Nechcem tu písať nenávisťné veci, ale tam len buldozér pomôže a vyhnať to niekde na opustený ostrov, banda jedna …

  11. pre Miloš Majko 10. júla 2020, 0:08
    Miloš, plne súhlasím čo si napísal: Zákon musí platiť rovnako pre každého. Musí. A prečo teda neplatí? Veď sme sa o tom nie raz bavili, že najmä čo sa „rómov“ týka, je až krásne okatý dvojitý meter. Čo majorita musí, oni nemusia, teda oni nemusia nič. Lebo akonáhle sa jedná o róma, ihneď sú toho plné médiá, všetci okolo sú skritizovaní, či už sú to policajti, justícia, atď, ale nie oni sami. Stále sú stavaný do pozície obetí a nejakej pomyselnej diskriminácie. Pozri čo sa tu rómom všetko toleruje, autá bez náležitostí, spôsobia nehodu, utečú, kriminalita, a furt nič. Sem tam razia aby sa nepovedalo. Na východe je to ešte horšie. Farmári, ktorí pestujú kukuricu alebo zemiaky a majú za chrbtom osadu, sú radi ak zozbierajú 50% úrody. Ale debilko z Trnavy ich bude dávať za vzor. Prečo ich nedával za vzory, keď osadníci zo Žehry vyrabovali pole pánovi, o čom bola reportáž v tv novinách. Chodia kradnúť drevo do chránených častí lesov, stavajú chatrče na cudzích pozemkoch. Majiteľ ich však legálne odstrániť nemôže. Prečo? Lebo sú chráneným druhom. Napadne ťa róm, dáš mu facku, ihneď si rasista. A okamžite sa do teba pustia darmožráči z mimovládok, ombudsmanka, idioti z EU, atď. Proste ochrana jak vyšitá. Tak ešte raz, ako sa dá proti nim legálne brániť, keď s nimi roky rokúce nikto nič nerobí, lebo sú všetci posratý z EU?

  12. Pokiaľ sa od nich nebude vyžadovať spoluúčasť na chode našej spoločnosti, neviem, kam to povedie. Kto ich uživí? Ľahšie je to tlačiť pred sebou, ako to rázne riešiť. Však len detí je ako maku, plné osady. Však sa rozmnožujú geometrickým radom. Deti majú deti. Prečo by nemohli robiť poriadok v meste? Prepáčte – diskriminácia, to by neprešlo v EÚ. Tam z hora sa ľahko dávajú rozumy, ako ich prevychovať. Však ich tam mali, ale poslali ich naspäť. Mali nám ukázať vzor ako na nich. Však štát to nejako utiahne, bude sa čím ďalej viac zadlžovať, čo tento dlh nesplatia ani niekoľko generácii. Oni si myslia, že je to dar. Ale pôžička sa musí splatiť. Z toho ich hlava nebolí.

  13. Ten napad stou anonymnou adresou na podavanie podnetou by mozno nebol az taky zly, no realizacia bude tazka.
    No musime stym nieco robit, nemoze to ist takto do nekonecne. Romovia sa maju jak prasa v zite, lebo drzia spolu, aj ked je razia alebo sa nieco stane, pride velka skupina, spravia krik a hurhaj….
    Musime zacat drzat spolu, my, normalny obcania co platia dane, z ktorych ich zivime, z ktorych platime aj kompetentnych ktori by to mali riesit.
    Myslim si ze vela ludi vie o niektorych neprisposobivych a o ich nezakonnych konaniach. Keby sa to sustavne nahlasuje utcite by sa to niekam pohlo. Ked pozatvarali vsetkych „nasich“ vagabundov, musia pozatvarat aj tychto.
    Pan Majko drzim palce 👍

  14. A co nas velavazeny pan primatorko ? Clovek v takejto poziici by mohol aspon nieco spravit pre nase mesto a obcanov. Aspon nieco…

  15. Niekedy nieco take fungovalo, je to este aktualne ? Zda sa mi ze aj bola nejaka emailova adresa kde sa dali taketo veci poslat.

  16. Treba ten ludsky odpad vyhnat odtialto. V iných krajinach táto zver by bola dávno vyprataná! Nikto z mesta tú zver tu nikto nechce a este sj drogami nam zabíjajú deti!! Utratit vyhnat odpad spolocnosti

  17. Bezpecne mesto 10. júla 2020, 16:34 – v prvom rade ziadam diskutujucich o respektovanie prav druhych – nebudme ako oni !! Dakujem.

    Ano, tato aktivita bola vyvolana nasim projektom za cias, kedy bol ministrom Vnutra SR Daniel Lipsic, prezidentom PZ SR p. Spisiak. Krajskym riaditelom bol p. Puha a on prejavil zaujem o tauto aktivitu. Mali sme spravy o hojnom pocte podnetov od obcanov, aj ked ich obsah sme nepoznali.

    Po zmene vedenia PZ a vymene riaditela KR PZ zaujem o tuto aktivitu prestal.

    Projekt Bezpecne mesto najdete vsade na okoli, dokonca na Strednom Slovensku, na juhu Slovenska, v Bratislave, Trnave – len v Seredi nie je zaujem zo strany vedenia mesta o tento druh prevencie kriminality u deti a mobilne dopravne ihrisko.

    Dalsie podrobnosti by zatial nebolo ucelne zverejnovat.

  18. Staci sa pozriet ako zacali okupovat čerpačku GaG. Otrasne a este tam aj predavaju fety. Radsej idem do Šintavy. Je tam čisto klud a este aj podstatne lacnejšie

  19. pán Majko aké je vedenie mesta ,také je mesto MsP nestojí ani za fajku močky,všetci čo idú po cukrovarskej vidia,že je tam viac nákupných vozíkov ako pri Kauflande tak neviem či policajti chodia po kanáloch ,alebo nechcú nič vidieť

  20. Pár rokov do zadu im seredský chalani ukázali ,čo je to strach ,keď jedného z nich napadli. Asi do hodiny im vymlátili všetky okná na bytoch kde bývali ,autá . Týždeň ste róma nevideli v meste ,pretože im povedali ,že akonáhle niekoho stretnú má problém. Aké jednoduché. tento štát je posraný z rómov . Nevedie písať ,nevedia čítať a majú vodičáky . Páni policajti čo vy na to ??? teraz hádam nečakáme na to ,že ich budú tý istý policajti pokutovať ,brať im vodičáky 🙁 . Živý obraz Slovenska

  21. Este ze tam nevypukla Corona?Prvy by lezali v nemocniciach a bolo by o nich fajn postarane.A my ostatny?Co uz dako by sme to dali.Ved sme bieli a nemame take zazemie a oporu od statu ako oni.

  22. Nabehnúť tam jako nekedy Marek g a Rudo b a vymlatiti to tam… Už ich nemá do strážiť, vagabundov zavreli a im sa otvoril voľný trh, zišli sa tu seci z okolia a robá si tu čo chcú, predávajú fety, kradnú a to nehovorím jak vypadaju… Arogantné cirne huby čo sa tu rozmnožujú jak po daždi… Ani kevesova s nimi nič nespraví , nie to ešte fizly kerý ich ochraňujú a pri tom by to malo byť naopak! A mesto? Máme najvac kamer a načo? Aby dochodci sledovali zlé parkovanie pre mestských…!?! Celé zle… Nehovorím že by ich mal chytať sám starosta, ale určite sa nájde neco čo sa s tým dá robiť, a nieto ešte ich živiť v sociálnych bytoch ktore by mali slúžiť iným ľuďom ktorý to potrebujú ! Do kedy to tu budeme trpieť ?!?

  23. A vám klobúk dole p Majko, keď s tým nerobí nič mesto, polícia, nekdo musí aj keď vy ich máte hneď vedľa a nebojíte sa začať 🙏 hor sa na tú zgerbu zdenegerovanu…

  24. Jednoducho, aj vlada bude posrata, aby urobila poriadky, lebo unia dvihne varovny prst.
    Na rovinu, romovia teraz maju velku podporu v premierovi. Pan novinar, aj ked ma kamosa na stolicke ministra, ten si tiez ani neprdne. Potrebuje vydrzat 4 roky…
    Verte mi. Nic sa nezmeni. Budu este viac chraneny a ich arogantne spravania vlada posudi za normalne a na vine aj tak bude len gadžo.

  25. Tieto všetky príspevky sú akurát tak na hovno a len dokazujú nicneriesacie vylavy emócií.Tento problém treba riešiť komplexne,a už vôbec nie s tým,že cigáni sú chránení,atď.Treba si v prvom rade posvietiť na korupciu,ktorá im umožňuje takto žiť.Od úradov,policajtov atď.Nekompromisne uplatniť zákon o sociálnej pomoci a nekompromisne aj trestať jeho zneužívanie.Ked má niekto auto za 50 tisíc,tak mu žiadna podpora nepatrí atď.Pocul som,ze napr.za 600 eur.mam vodičák,atď.Za tieto všetky nedostatky je zodpovedná legislatíva,a cigáni ju len pochopiteľne využívajú.A potom drogy,každý vie,že kto je kto,len policajti to nevedia.Vsetci sme na vine.!!!

  26. Znova opakujem – nic sa nezmeni.
    Zakon je jedna vec, ktora sa musi dodziavat. Ja som biely a ak mi cigan vynada nejde o radovomotivovany cin, ani hanobenie rasy. Skoda, ze to nefunguje aj opacne. A kym ja poviem ciganovi, ze je cigan, tak je to protizakonne? Ved su ciganmi od nepamati. Ci nie?

    Na Slovensku to tak bude este minimalne 4 roky. Tesim sa na vladu SR, ktora tento umely problem vyriesi tak, ze zakon na vsetkych rovnako. Rom ci gadžo – citat, pisat, pracovat, odvadzat dane, zodpobedat sa za ciny, . . .

  27. Všetci sme na vine,za prvé cigáň nie je žiadna nadávka,a kto to tvrdí,tak nemá šajnu,lebo cigáni sa delia na Rómov a cigánov.Za druhé,gadžo tiež nie je nadávka,takže o čom to tu tocis.A keď Ti povie,že si biely,je to nadávka? Máte to trošku pomýlené.Ked cigánov,ako celok odsudzujem,alebo čiernych alebo oranžových,tak to je hanobenie rasy,to je rasizmus.Zoberme si Sered.Je tam cigánov neúrekom,a vatsinou sú to rodiny integrované.Potom sú tam od cukrovaru,napr. na tých si treba posvietiť.Vzdy konkrétne,a potom Ťa nebude nikto viniť z rasizmu.

  28. ivan 10. júla 2020, 20:29 ja neviem ci si naozaj hlupak, alebo si negramotny, alebo nevies citat. O kosikoch z Kauflandu sa tu pisalo uz niekolko krat. Bolo to spominane vo viacerych clankoch. Ak mas aspon trochu inteligencie a rozumu skus si to vyhladat v archive a potom nam sem napis ako to s kosikmy je. Rozhodol som sa ze budem k tebe zhovievavy a poviem ti to ja (viem ze by si to nenasiel). Nie policajti, ani mestsky ani statny a ani vedenie mesta sa maju starat o kosiky. Tym ze cigani vezmu kosik sa nicoho nedopustaju. Kauflandu je to jedno, nevadi im to a ani to nemienia nejako riesit, lebo kosiky maju poistene. Bolo tu tu pisane niekolko krat, ale to by si musel citat a hlavne rozumiet tomu co je napisane. Ivanko zelam ti pekny den. PS: skor ako daco napises skus sa nad tym trosku zamysliet :).

  29. Ivan vie len napísať sprostosť, ale riešenie nemá. Mohol by napísať čo majú s košíkmi robiť policajti. To by ma zaujimalo. Samozrejme bolo by vhodné, aby to riešenie bolo v súlade so zákonom. Ivan ideš! 😁

  30. No skusim to napisat za Ivana. Co keby to policia vysetrovala ako TČ kradeze? Ved tie košíky boli defakto ukradnute z pozemku kauflandu a teda z miesta určenia

  31. Obyvateľ, ak si sa teda podujal robiť hovorcu Ivanovi, tak pokračujeme. Prečo si myslíš, že by to polícia mala vyšetrovať ex offo?

  32. No asi preto prave ex offo lebo je to ich poslanie, nemyslis? Je jasne ze bol u ciganov najdeny odcudzeny a nasledne zničený majetok. Myslis ze toto nieje dovod na to aby zacali konat ex offo?

  33. Pointa tohto incidentu je že pán Majko má o čom písať. O seba ste sa postaral, podali ste trestne oznámenie že sa vám vyhrážali zabitím . Pán Majko kto podá trestné oznamenie na neznámeho páchateľa že založil požiar.

  34. No na tom trestnom oznámení je aj poučenie dúfam ze budete výťazom.Poteší ma správa o vašom výtazstve.Ja sa bojím podať trestné oznámenie, čo potom keď sa nedokáže že tam horelo.

  35. Obyvateľ, zákon definuje kedy ex offo, rezp. kedy nie. Ale ak píšeš, že „asi“, tak ťa zjavne zákon nezaujíma a píšeš len čo si myslíš. Ale takto to nefunguje. V právnom štáte sa predpokladá postupovať v zmysle zákona a nie podľa toho čo si kto myslí alebo sa domnieva „asi“ alebo kto si čo želá. Čo ty na to?

  36. Prepac anonym zle som sa vyjadril. Nie asi, ale prave preto ex offo lebo je to ich poslanie a umoznuje im to zakon

  37. Stale meliete o tych kosikoch? To by musel byt poskodeny. A poskodeny sa jednoducho nehlasi. Evidentne mu vyhovuje stav, kedy si nahradu uplatni inym sposobom.

    V systeme sucasneho PZ a NEfungovania standardneho pravneho systemu logika ide bokom.

    Dolezita je statistika a ta nepredpoklada nadmernu aktivitu tam, kde sa nerysuje okamzity jasny vysledok.

    Zazil som stav na mieste kde som prisiel, kedy poskodeny nemal zaujem vysetrovat – chcel rychlo papier pre poistovnu, policajti sa do toho nehrnuli a uz vobec nie ti, ktorych v noci zavolali v noci z postele. Na zaklade mojej iniciativy a uz len pritomnosti konat museli. Nasli naradie ktorym bol skutok vykonany, nasli dva bicykle, ktorymi pachatelia na miesto prisli. Jasne, ze psovod stratil stopu v najblizsej dedine a pachatel sa dobrovolne neprihlasil. Policajti mali nasledne roky problem s tymi bicyklami… To bol trapny stav, kedy som ja jediny mal zaujem na zisteni pachatela. Vsetkym ostatnym vyhovovalo nieco ine. Nelogicke a nepochopitelne? Ale realne.

    Uz som pisal, ze logiku nehladajte.

    Takze kosiky? S najvacsou pravdepodobnostou oficialne ani len priestupok…

  38. Tesim sa, az zakon zacne platit pre kazdeho. Len neviem celkom presne, kam premiestnime parlamentnych obcanov. Tolko vaznic nemame, ci?

  39. nooo ono ako sme ic naucili a ako sme im dovolili tak tak sa vyjadruju:) nenaucili sme ich nic a dovolili sme im viac ako dovolujeme neromskym obcanom..:) maju natolko obmedzenu slovnu zasobu a natolko obmedzene vnimanie ze to uz asi je ich normalny slovnik. a zase taky novinar by nemal byt tak precitlively a mal by asi trosku vediet rozoznat kedy je to len slovo a kedy je to naozaj vyhrazanie..tym samozrejme nevravim ze to je v poriadku to teda vobec v poriadku nieje no je tam toho vela ako celok co v poriadku nieje a riesit individualne vzniknute dosledky tak ze sa nevyriesi to aby nenastala recidiva takeho spravania mozn hned nasledujuci den je blbost a plytvanie energiou ktora by sa mala sustredit na ine veci

  40. jaaaj este toto som chcela : „okoloidúci občania hovorili, že malo horieť niekoľko nákupných vozíkov plných odpadu a SNAD AJ NIECO INE.“ ma pobavilo..nieco ine.. mam pocit ze to najzabavnejsie na tom celom si autor clanku nechal pre seba 🙂

  41. Pre copovedat
    Zaujímavý názor. Žiadny novinár ani iný občan nemusí rozlišovať ako a či boli myslené vážne už vyrieknuté slová. Každý kto vysloví slová o tom, že niekoho zabije musí počítať s tým, že bude mať kvôli tomu problémy. Je smutné, že takéto prípady sa často bagatelizovali, že ide o obvyklý spôsob života tých, ktorí to vyslovili. Trestný zákon jasne definuje skutkovú podstatu a nepozná poľahčujúcu okolnosť, že sa jedná v takýchto prípadoch o obvyklý spôsob života.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img