ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Zaistili sme 1,5 tony drog z Mexika! Záchyt, aký na Slovensku nemá obdobu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Finančná správa SR |MM| Úlovok drog, aký nemá v histórii Slovenska obdobu! Príslušníci finančnej správy z Colného úradu Nitra zabránili, aby sa na čierny trh dostalo 1,5 tony drog. Skrýšu drog dovážaných z Mexika objavili príslušníci finančnej správy aj za pomoci služobného psa finančnej správy vycvičeného na vyhľadávanie drog. Prípad z hľadiska vecnej príslušnosti postúpila finančná správa polícii.

Finančná správa aktívne plnila svoje úlohy aj počas koronakrízy. Práve počas pandémie koncom mája sa príslušníkom finančnej správy z Colného úradu Nitra podaril záchyt nelegálnych látok. Ozbrojení príslušníci finančnej správy z Colného úradu Nitra kontrolovali dve kovové nádrže na kvapaliny, ktorých prepravu identifikovali ako rizikovú colnú operáciu. Zásielka totiž prišla po známej drogovej trase z Mexika. Tovar bol prepravovaný v režime tranzit z Mexika cez chorvátsky prístav s cieľom precliť ho na Slovensku, odkiaľ by sa mohol už pohybovať voľne v celej EÚ. Príslušníci finančnej správy preto vykonali všetky procesné úkony, vrátane dôkladnej colnej kontroly tovaru.

Pri colnej kontrole využili viaceré technické prostriedky, vrátane mobilného skenovacieho zariadenia a žeriavu na manipuláciou s nadrozmerným nákladom. Pomohol aj služobný pes finančnej správy Hutch so svojim psovodom. Vďaka nemu identifikovali podozrenie, že v nádrži sa nachádza nelegálne prepravovaný tovar. Čo sa aj kontrolou potvrdilo.

Príslušníci finančnej správy navŕtali do spodnej časti nádrže diery, vďaka ktorým objavili veľké množstvo (1,5 tony) bielej kryštalickej látky, ukrytej pozdĺž spodnej časti kovovej nádrže. Prvotný rozbor poukázal na metamfetamín (pervitín). Hodnota látky dosahuje 300 mil. eur, resp. v prípade jednorazových užívateľských dávok až hodnotu 2 mld. eur (odhadom).

Finančná správa následne prípad odovzdala polícii. Už za jej účasti hasiči kovové nádrže rozpílili. Nájdený obsah prevzal vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry na ďalšie konanie.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Slovensko-republika, ani čoby ju žaba preskočila, stáva sa svetoznáma ako predajca drog, počtom politických strán, korupciou, skorumpovaného súdnictva, okrádanie obyvateľstva najvyššími odvodmi… Sme sa dostali do povedomia aspoň takýmto spôsobom.

  2. Pre anonym: človek, keď je nahnevaný napíše aj nezmysly. Určite to tak pisateľ nemyslel, ako je to napísané, že je tam aj čas minulý, aj budúci. Stáva sa.

  3. daniel,to by si bol najbohatsi narkobaron od vinohradov az po neapol,nemusel by si aspon pat rokov varit,ozaj za kolko hod. navaris kg pika 6-7 hodin?

  4. Chlapi keď nerozumiete srande – choďte si dať nejakú tabletku ! A zajtra sa stavte niekde u psychiatra…howgh

  5. hodnotu 2 mld. eur (odhadom)

    Teraz majú hlavu v smútku. Aspoň im colná správa dala jasne najavo, že cez Slovensko žiadna trasa nepovedie.

  6. pokial viem,1kg pika priamo od varica vychadza 20tis eur,(od vietnamskeho 18tis.plzen) takze 20tis x 1500 = ? asi 30mil.myslim si ani predaj na drobno by nevyniesol miliardove sumy,je to taka bublina pre media.

  7. to len mne pripada divne ze Z mexika na slovensko? hmm.. preco som si ja vzdy myslela ze co sa tyka pervitinu tak „sme si jak krajina sebestacni“ a zrovna z mexika hmm hmm hmm..a to az u nas na slovensku v „cielovej destinacii“ sa zadrzalo? to inde po ceste nikto nekontroloval alebo maju psov vycvicenych len na dojedanie „koblih“ ? a este by ma zaujimalo ze: Nájdený obsah prevzal vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry na ďalšie konanie. = co dalej kam to ide co s tym urobia.. a naozaj to co povedia? 🙂

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img