ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Píšeme o tom skoro každý deň a potom toto: Žena dva krát poslala cez Facebook údaje z jej platobnej karty, prišla o 600 Eur

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Pod zámienkou výhry v súťaži zverejnenej na Facebooku žiadal páchateľ od pani z Medzilaboriec údaje od jej bankomatovej karty.

Oznámil jej totiž, že sa stala výherkyňou záhradného setu v hodnote 532,- Eur, no vzhľadom k tomu, že sa tento tovar minul, tak jej peniaze pošle na jej bankový účet. Urobí tak hneď ako mu ona zašle identifikačné údaje jej bankomatovej karty vrátane autorizačného kódu.

Pani tak bez váhania urobila a poskytla tieto údaje neznámej osobe. Na účet jej mala byť pripísaná suma vo výške 200,- Eur. No páchateľ si bez jej súhlasu stiahol z jej účtu sumu 300,- Eur.

Páchateľ toto konanie oznámil ako omyl a pani uviedol, že ,,omylom“ stiahnuté peniaze ako aj samotná sľúbená suma za výhru jej budú okamžite vložené na účet po tom, ako pani pošle ešte jeden autorizačný kód. Opäť neváhala a údaje poslala znovu.

Jej slepá dôverčivosť ju tak pripravila celkovo o 600,-Eur.

V danom prípade vedie vyšetrovateľ v Humennom trestné stíhanie pre prečin neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty, spáchaný v súbehu s prečinom krádeže.

Aj tento prípad ukázal ako dôležité je sledovať našu stránku Hoaxy a podvody – Polícia SR. Okrem vyvracania hoaxov takmer na dennej báze upozorňujeme aj na podvodné facebookové stránky, ktoré sa pod zámienkou výhry snažia prostredníctvom messengera vylákať od vás údaje z vašej platobnej karty.

zdroj: Polícia SR

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Čo ľudia načisto osprosteli? Kto dá len tak zadarmo peniaze? Ale takáto ponuka je lákavá a ľudia naň naletia. Tiež nemôžeme si byť sebaistí, že sa nám to nemôže stať, hoci iným spôsobom. Boli aj od nás obozretnejší a tiež naleteli. Ale pokiaľ sa to dá ovplyvniť, nelakomme sa!

  2. Treba tie správy preverovať, dať si na to čas. Teraz chodia aj tie podvodné emaily, kde vám hacker píśe, že vás má nahratích ako si prezeráte porno a máte mu zaplatiť nejakú čiastku inak rozpošle vašim známim vaše videá… Mne sa stalo, že pred par rokmi prišiel domov list,kvalitne napísaní, mená, pečiatka, tel čisla a pod. stálo v ňom že je vedená exekúcia voči mne a mám týžden na to aby som zaplatil 700eur. ak nie tak pribudnú dalšie poplatky a bude to o to horšie. Samozrejme , že som nezaplatil :D. Odvtedy nič viac neprišlo. Žial vela ludí nieje opatrných a skočia kde komu na lep aradśej to zaplatia, „pre istotu“.

  3. pani z Medzilaboriec,to hovori o vsetkom,zaiste stara hlupa zdegenerovana polodementna naivna komunisticka ficoidna smeracka pitcha….

  4. pre Smer=zlodejska mafia
    Vážený, bolo by na mieste, aby sa vyhýbali takémuto osočovaniu spomínanej panej. Ešte neviete, či sa niečo podobné môže stať, alebo vašej mame, starej mame… Viete, že tie dôchodky nie sú najvyššie a preto si myslela, že si tou výhrou prilepší. Niekedy tá ostražitosť nie je prítomná. Preto nehovorne: mne sa to nemôže stať. Podvodníci majú pred nami náskok.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img