ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Budovy v Milexe sú plné odpadu a rozpadajú sa

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Areál bývalého Milexu vzhľadom na jeho stav je možné porovnávať s mestečkom Pripjat v Černobyle. Túto nehnuteľnosť v rozklade už viac ako desať rokov vidí každý, kto prechádza po rýchlostnej komunikácii  R1 medzi Nitrou a Trnavou okolo Serede. Dá sa dokonca povedať, že práve táto z časti už rozobraná  budova sa stala rovnakým symbolom mesta pre okoloidúcich vodičov a cestujúcich, ako halda odpadového lúženca po NHS.

V objektoch Milexu  dnes žijú hlavne bezdomovci (aj keď v zimných mesiacoch ich je tu podstatne viac) a potkany. Tých je možné vidieť prakticky stále. V množstve odpadkov všetkých druhov majú pre život vytvorené výborné podmienky.

Sobotný podvečer sme sa s Mirom a fotoaparátmi v rukách išli pozrieť na aktuálny stav dnes už v podstate voľne prístupného objektu. Na objekte totiž chýba časť brány, prakticky všetky okná a ohrada. V celom objekte sa nachádza neskutočné množstvo odpadkov navláčených bezdomovcami a feťákmi a chýbajúca brána priam láka na vozenie odpadov takpovediac v kamiónových množstvách. Zákutia areálu a rozsiahle stavby s vysokými stropmi sú ideálne na skladovanie odpadu v paletových množstvách.

Umelo vytvorené kóje bezdomovcami vykurované jednoduchými a skutočne nebezpečnými vykurovacími telesami sú vyhorené a ak nepríde k predaju jednotlivých objektov iným vlastníkom a k oživeniu objektu, tento sa rozpadne úplne. Dovtedy v zimných mesiacoch reálne hrozí, že spiaci bezdomovci v kójach pozbíjaných z toho, čo nájdu po okolí zhoria.

Teraz v lete boli „doma“ iba dvaja bezdomovci, ktorých sme zastihli na odchode asi do mesta. Postele zostali rozostlané a nevadilo im ani, že odchádzajú a my zostávame. Evidentne nám dôverovali…

Prinášame aktuálny stav, ktorý bude možné porovnať so stavom so začiatku roka, kedy sme reportáž urobili spolu so synom Denisom.

                        

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Krasa. Budem hadat milion vlastnikov z Meciarovej ery poloretardovanych privatizerov. Tu by bolo tiez dobre zmenit zakony a dan za vlastnenie takejto zrucaniny by mala byt extremne vyssia a kludne ju mozu nazvat „Dan za ohavnost“

  2. Anonym
    posledný záber mohol byť list vlastníctva /meno,trvalý pobyt a dátum registra
    na katastrálnom úrade, okresnom úrade …. Možno by sme sa prekvapili, že
    ako beztrestne a stále ziskovo si žijú vlastníci.

  3. Panebože čistá katastrofa! 🙈To fakt nikto na meste nevie kto je majiteľ nehnuteľnosti? Tomu sa len ťažko dá uveriť!!! Zase treba spísať petíciu či ako? Aby sa s tým pohlo? Pán primátor a celé vedenie mesta, konajte prosím! Je to hanba Serede!!!

  4. Stačí si pozrieť obchodný register,akciovka vznikla v r.1995 a figurovalo tam veľa osôb zo Seredi..hlavne do r.2003..okrem toho sudruhovia z Libanonu.

  5. Ako , tak pozerám , je ešte veľa toho čo , by sa malo v Seredi a okolí vyriešiť . Pán Majko na to poukazuje a bohužiaľ , po tom je v nemilosti . Tu je ,takým zvykom , že sa ukazuje , len to pekné a to čo sa vyriešilo , ostatné sa zametie pod koberec.

  6. Pravda je len jedna,to je v poriadku,že sa ukazuje čo nie je v poriadku,ale prosím pekne,už aj blbý cíti,že sa poukazuje nie preto,aby sa niečo zmenilo,ale preto aby sa mesto zdiskreditovalo napr.,ako posledné dva príspevky.Urciti ľudia začnú hneď konspirovat,stále tá istá pesnička,a pritom je jasné,že ani s Niklovkou,ani z Milexom mesto nič nezmôže .

  7. Mno, vsade naokolo je takychto budov. Nie je easy to dat do poriadku, otazka je, ze ake by mohlo byt riesenie okrem anonymneho buldozera bez SPZetky. Odkupit to nejako?

  8. Anonym 6. júla 2020, 14:50 – NEsuhlasim ! Primator zo zastavanej pozicie je zodpovedny za nepokosenu travu v meste, bordel v meste, nezakonne vyplacane odmeny Veselickemu, v konecnom dosledku za dianie v mestskych eserockach, za porusovanie zakonov mestom a pod.

    Netreba na primatora prenasat viac zodpovednosti, ako mu dava ZAKON. Myslim si, ze jej ma dost… 😉

  9. Pan Majko s tou odmenov sa určite Pan Veselicky musel podeliť. Ako rychlo tú nezákonne získanú odmenu vrátil späť. Kriminálka by mala preveriť bankový účet pána Veselickeho.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img