ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

„NEZMIERIM SA S POLITIZÁCIOU POLÍCIE, A PRETO AKO PREZIDENT KONČÍM“ – prezident PZ SR Milan Lučanský

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

38 min

NEZMIERIM SA S POLITIZÁCIOU POLÍCIE, A PRETO AKO PREZIDENT KONČÍM

Nechcem niesť zodpovednosť za to, že vedenie ministerstva vnútra politizuje políciu. Je to veľký krok späť. Zvážil som všetky možnosti, ktoré mi zákon ponúka. Premyslel som si svoj krok zo všetkých strán.

Musím povedať, že napriek silnej podpore môjho okolia, kolegov, rodiny, priateľov, nechcem ďalej spolupracovať so súčasným vedením Ministerstva vnútra SR. Nemám ich dôveru a oni zase nemajú tu moju. Spolupráca musí byť založená na vzájomnom rešpekte. Uznávam, že vnímam Romana Mikulca ako korektného človeka, ale neuznávam ho ako ministra vnútra. Naše pohľady na ďalší chod polície sú rozdielne, naše názory na viacero tém sú odlišné.

Nechcem niesť zodpovednosť za začínajúci úpadok dobre vybudovaného Policajného zboru, ktorý nedokážem ovplyvniť, pretože už teraz mi vedenie ministerstva siahlo na právomoci prezidenta Policajného zboru. Nikdy sa nezmierim s politizáciou policajného prezidenta, nech už si pod tým vládna koalícia predstavuje čokoľvek.

Možnosť brannobezpečnostného výboru považujem za stratu času, keďže matematika nepustí a koaličný štvorlístok má trojpätinovú väčšinu, i keď dôvod na moje odvolanie nie je žiadny. Nemám chuť trýzniť verejnosť dennodennými hádkami a hádzaním špiny, o ktoré by sa teatrálne vládni predstavitelia postarali.

Chcem sa poďakovať všetkým svojim kolegom, každému policajtovi a mojim priaznivcom za roky spolupráce. Po 30 rokoch v Policajnom zbore som sa rozhodol požiadať o uvoľnenie zo služobného pomeru k 31.8.2020.

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Sucasny Mikulec je obycajna bábka v rukach koalicie. Nedokazal sa ohradit a zastat sa policajtov, ked pan premier svojim rozhodnutim vytvoril najdlhsie kolony v dejnach slovenska. Sklonil hlavu a s cervenymi usami prevzal vinu ineho na seba. Hovado! Namiesto toho mal zareagovat tak, ako to urobil pan Lucansky. Drzal sa pokynov a pan premier by mal sracku na hlave, nie policajti. Tato kindervlada sasov potrebuje „svojich tajtrlikov“, aby mali pocit moci.
    Vyhraj volby a mozes vsetko. Dokedy…

    Panovi Lucanskemu prajem vela zdaru a zdravia vo vysluzbe!

  2. Na Lučanského sa tu nadávalo, keď boli kolóny na Veľkú noc. To že to pokazil niekto iný už nikoho nezaujímalo. Ponadávali si, kopli si a bolo. Mimochodom tiež si myslím, že by mal odísť, ale z iných dôvodov ako sú tu spomínané.

  3. Matelkovi sa splnil sen. Odchádza pol. prezident, za ktorého šla polícia po krku už aj mocným. A to sa musí samozrejme ihneď zastaviť. Hlavne, že sa kecalo o zmenách, boji proti korupcii, rodinkárstvu, ale nemajú chochmesu naplno povedať, že policajný prezident musí byť viac pod kontrolou ministra. Nuž čo, azda len toľko dodať, že si Matelkova vláda zas poriadne nasrala do huby. Na bud. odporúčam pred voľbami nepiť a nefetovať. Potom tu vyhrávajú takýto idioti.

  4. Pre Vlado a pod.: Polícia šla za Lučanského tak, ako aj za iných prezidentov. Lučanský sa vrátil do polície po voľbách v roku 2012 hneď na miesto viceprezidenta. Samozrejme, vtedy mu to nevadilo, že to bola politická nominácia. Myslieť si, že sa bude robiť, keď tam bude Lučanský a nerobiť, keď odíde, je totálne mimo realitu. Keď tam príde aj posledný chlap z obvodného oddelenia, bude sa robiť. Jednoducho prezident nemá šajnu o tom, čo robí 15000 policajtov. On akurát tak vymenuje krajských riaditeľov a funkcionárov na prezídiu. To je tak všetko. A za celé dva roky, ktoré vo funkcii bol, neurobil nič. Len rozbil elitný útvar a dal tam svojich ľudí. Reorganizácia, ktorú sľuboval sa nikdy neudiala. Nie v tak potrebnom rozsahu.

  5. pán Lučanský je jednoznačne Kaliňákov , Sakovej a Ficov človek, ktorý prehliadal policajné kauzy ako napríklad nezákonné lustrácie či vyčíňanie pána Bodora a im podobných. Len nech čo najskôr vypadne aby sa policajtom rozviazali ruky a mnohí miestni králi a králičkovia sa konečne začali zodpovedať zo svojho šafárenia.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img