ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Bol to obraz nesmiernej biedy, ktorý som za svojich čias nikdy nezaznamenal!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Málokedy vídam súčasných žiakov sídliskových základných škôl ísť do školy, skoro vôbec. Dnes to bol výnimočný deň, keď som mal možnosť – stojac na ulici – sledovať tretiakov či štvrtákov na tejto strastiplnej ceste. Bol to obraz nesmiernej biedy, ktorý som za svojich čias nikdy nezaznamenal! Pred očami mi defilovali, prepytujem, obrovské deti – obézne, s telom ako neotesané kláty, ktoré ani nešli smerom dopredu, lež sa iba knísali na sloních nohách zo strany na stranu, aby ich napokon ťahali nemohúcne za sebou. Boli to celé skupiny patologicky rozkysnutých chlapcov i dievčat, nedalo sa na to pozerať.

Čo mi pamäť siaha, za mojich čias všetci športovali, behali, skákali, liezli po stromoch, hrali futbal, hokej, vybíjanú, volejbal, tí, čo mali na bicykle bicyklovali, v kuse sa prosto hýbali. Na našu školu chodilo v tom čase denne okolo 1200 detí, ale jedinú takúto tragikomickú kreatúru ste medzi nimi nevideli – to mi dosvedčí hocikto, kto v tých časoch dral školské lavice.

Rodičia budúcich ťažkých cukrovkárov a srdciarov to asi majú hlboko na háku, ale že sa na to dokáže dívať tento štát – učitelia, vychovávatelia, lekári, to je sila! Asi si na to zvykneme ako na všetky ostatné neduhy v mladej demokracii.

Dakedy bolo nepredstaviteľné, keď muž či žena nemali pokrývku hlavy. Každý chlap od 15 vyššie mal na hlave klobúk. Bolo vrcholne neslušné, aby mal človek – s výnimkou krčmy – obnaženú hlavu. Tie časy pominuli, nik sa nad tým už dnes nepozastaví. Mám obavy, že ten obraz z môjho dnešného rána rovnako nadobudne kontúry niečoho bežného, všedného, čomu sa neoddá venovať čo i len štipku pozornosti. Aj napriek tragickým následkom.

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Neviem koľko má tento pán rokov ja mám 65, pamätám že nejaký tučko alebo tučka sa našiel skoro v každej triede. Behali sme po vonku… pretože sme vymoženosti súčasnosti nemali. klobúky na hlavách 15 ročných to mohli byť tak tridsiate roky minulého storočia. Tá doba bola jednoducho iná. Opísať deti tak ako ich opísal tento pán, no neviem. A práve to ma prinútilo napísať tento komentár.

  2. Pán učiteľ, učíte 30 rokov, ale napíšete rokou. Pekná vizitka. Čo tých 30 „rokou“ učíte? Ale dobre ste napísali. „Učím 30 rokou a je to fakt katastrofa“. Veru, to je fakt katastrofa. Po 30-tich rokoch učenia.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img