ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Vicepremiérka Remišová: Hľadáme nového šéfa NASES, ktorý bude obhajovať záujem štátu a jeho občanov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

ÚPV SR II |MM| Bratislava, 29. júna 2020 Úrad podpredsedníčky vlády SR pre investície a informatizáciu, ktorý vedie Veronika Remišová, vyhlásil výberové konanie na generálneho riaditeľa Národnej agentúry pre sieťové a elektronické služby (NASES). Termín zasielania prihlášok je do 13.júla. Viac informácií nájdete tu: https://www.vicepremier.gov.sk/urad/volne-miesta-verejna-sluzba/ Uchádzač o funkciu musí vopred súhlasiť, že jeho písomná prezentácia a vízia o NASES bude sprístupnená tretím stranám.

„Tak, ako som sľúbila, spustili sme transparentné výberové konanie na pozíciu generálneho riaditeľa NASES. Neexistuje žiaden favorit. Hľadáme človeka, ktorý bude nielen odborník v IT, ale najmä manažér, obhajujúci v prvom rade záujmy štátu. Informatizácia štátu doteraz stála stovky miliónov eur, ale nefunguje. Kľúčové štátne IT systémy potrebujú byť nielen úplne bezpečné, ale najmä plne a spoľahlivo funkčné. Pre nového riaditeľa to bude nielen výzva, ale aj zodpovednosť. Vyzývam ľudí, ktorí na to majú schopnosti, aby sa pridali k budovaniu informatizácie bez korupcie a s pozitívnym dopadom na životy miliónov občanov Slovenska,“ povedala podpredsedníčka vlády Veronika Remišová.

Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby (NASES) plní úlohy  v oblasti informatizácie spoločnosti a spravuje informačné systémy verejnej správy, pre orgány štátnej správy, právnické a fyzické osoby, ktoré požadujú informácie, údaje z informačných systémov, databáz a registrov verejnej správy. Prevádzkuje vládnu sieť Govnet a Ústredný portál verejnej správy.

Ústredný portál verejnej správy (ÚPVS) – www.slovensko.sk zabezpečuje centrálny a jednotný prístup k informačným zdrojom a službám verejnej správy. Cieľom portálu je prístupnou formou tieto informácie a služby poskytovať používateľovi. Medzi najvýznamnejšie úlohy ústredného portálu patrí nasmerovanie používateľa k využitiu konkrétnej elektronickej služby verejnej správy, s využitím relevantných informačných zdrojov.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. „transparentne“ vyberu noveho cloveka tak, ako vlada „transparentne“ dosadila svojich dalsich odbornikov. Tato vlada je doteraz sami odbornik, sami specialista ale hlavne sami odrb na obcanov.

  2. a tu zase v inom poradí: prvý je tentokrát “Názor”, potom “seredan”, nasledovať budú Havran, Haló a Gulak 😂

  3. Pre Jardo,napísal si niečo k veci?Názor nijaký? Daj aj Ty pár mysleniek!Alebo o čo Ti teraz ide.Zrejme zakomplexovaný chudáčik.Tak si píš čo chces,a nechaj Tých druhých na pokoji.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img