ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Vojaci pomáhali v zatopených oblastiach

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V uplynulých dňoch sme boli svedkami ako na východe krajiny udreli prívalové dažde takou silou, že voda zaplavila nielen domy, ale vytrhla časti chodníkov aj asfalt z cesty. Najviac postihnuté boli obce Pichne a Zubné. Tak ako pri každej živelnej pohrome aj teraz do zaplavených častí Slovenska smerovala armáda, aby vojaci pomohli domácim obyvateľom odstrániť následky povodne. Celkom 28 vojakov z útvarov z Michaloviec, Rožňavy a Prešova spolu s ťažkou technikou. pomohli tam, kde ich bolo najviac treba.

„Veľa práce aj s technikou nám pomohli OS SR, ktoré tu nasadili svojich ľudí, svoje stroje a títo nám pomáhajú prečistiť v extraviláne zanesené potôčiky a takisto pri čistení nánosov z hlavného toku rieky Pichňanka,“ povedal starosta obce Pichne Július Baník. Koryto má hĺbku približne meter a pol. Potok bol prekrytý panelmi a slúžil ako chodník. „Keby neprišli ozbrojené sily, neviem, kto by to spravil. Ja som sa toho najviac obával, ale vidíte, koľko chlapov prišlo. Ja som im veľmi vďačný,“ dodáva starosta.

Zo ženijného práporu v Seredi bol na východ presunutý mostný tank MT-55A, aby položili mostovku v susednej obci Zubné, kde veľká voda strhla most a odrezala časť obce s priemyselným areálom od zvyšku sveta. Špecialisti Pozemných síl OS SR a Národného centra vojenskej dopravy v spolupráci so Slovenskou správou ciest pripravili presun mostného tanku MT-55A zo Serede a mostovky zo ženijnej roty z Michaloviec, pomocou ktorých vytvorili náhradné premostenie spájajúce časti obce Zubné. V piatok 19. 6. tam došlo k strhnutiu mosta na toku Nechvaľa spájajúceho obec s miestnou časťou.

„Vzhľadom na hmotnosť súpravy, ktorá je takmer 70 ton, bolo potrebné zvážiť trasu presunu tak, aby nedošlo k poškodeniu existujúcej cestnej infraštruktúry,“ uviedol veliteľ posádky Michalovce, podplukovník Roman Bobaľ. Ženisti spolu s miestnymi hasičmi a vodohospodármi zároveň upravujú brehy a pätky strhnutého mosta, aby sa čo najskôr zabezpečilo cestné spojenie.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img