ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Práve teraz: Na krajskom súde v Trnave prebieha pojednávanie vo veci Jurčaga žaluje Holičku

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šintava / Trnava / Dnes s krátkym zdržaním spôsobeným technickými príčinami zo strany súdu, sa na Krajskom súde v Trnave začalo pojednávanie vo veci  Václav Jurčaga proti exstarostovi Miroslavovi Holičkovi, na ktorého Jurčaga podal žalobu na ochranu osobnosti.

Exstarosta Miroslav Holička sa na pojednávanie krajského súdu nedostavil. Je to smutné, pretože keď na rokovaniach OZ ešte ako starosta verejne osočoval nielen občanov, ale aj niektorých poslancov, bol väčším „hrdinom“. Vtedy mal rokovanie pod kontrolou – tu na súde sa viditeľne necítil komfortne.

Senát Krajského súdu práve teraz pozerá a počúva videozáznam vykonaný na OZ v Šintave médiom  SeredOnLine.sk. Sudcovia v rámci dokazovania pozerajú videosekvencie z archívneho záznamu a aj práve v tejto chvíli je vidieť, ako dôležitá je transparentnosť v samospráve. Vyhotovovanie a zverejňovanie videozáznamov z rokovania OZ je jedným z prostriedkov, ktorými je transparentnosť dosiahnuteľná.

Pojednávanie bolo odročené na september.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tak toto je sprava dna! To uz nemate co pisat seredonline? Zacnite riesit a informovat obcanov o podstatnych veciach!
    Uz je zo na smiech vytahovat stare veci!

  2. Ak sa pani starostka vydá cestou pána exstarostu, nič iné ako predčasné voľby nezostáva. Z posledného rokovania OZ sa ti javí dosť reálne. Ak sa ju nepodarí zastaviť , alebo sa sama neuvedomí.

  3. Niekedy pred rokmi som si myslel, ze dnes znamena aktualne.

    Potom som precital asi milion diskusnych prispevkov a prisiel som na to, ze nie pre kazdeho.

    Odvtedy sa snazim urobit foto (dokaz) tak, aby bolo jasne a zrejme uz na prvy pohlad, ze dnes je dnes.

    A jeden by povedal, ze aj polodebilovi pri rozpise pojednavani na KS s dnesnym datumom (fotografia – to je ten obrazok v clanku) bude jasne, ze dnes je dnes a teda aktualne.

    Su ale aj ludia podpisujuci sa namiesto svojim menom aj takymito nickami:

    Investigativny novinar 23. júna 2020, 18:53 a tiez Sintava 23. júna 2020, 20:07

    a ti uplne bez zabran napriek uvedenemu nepchopia. Aj to su Bozie dietky… 😉 Pomodlite sa prosim za to, aby v case rozdavania rozumu stali na prednych miestach v rade.
    Dakujem.

  4. Pán Majko,o stavu inteligencie u iných ľudí,nás nemusíte Vy informovať,na to sú odborníci,neviem,ako by to dopadlo s Vašou osobou,keby to niekto začal skúmať.

  5. Anonym Majko má pravdu!!!!Už ste trápny v tom ako primitívne tu píšete pod tým na čo on poukazuje.Veď si ty debil pozri dátum súdu a on tam asi aj bol keď to písal.A ty debil napíšeš že to je staré??????

  6. Ako je napisane v clanku – Exstarosta Miroslav Holička sa na pojednávanie krajského súdu nedostavil. Je to smutné, pretože keď na rokovaniach OZ ešte ako starosta verejne osočoval nielen občanov, ale aj niektorých poslancov, bol väčším „hrdinom“. Vtedy mal rokovanie pod kontrolou – tu na súde sa viditeľne necítil komfortne.

    Kazdy starosta, ale aj poslanec posobiaci vo funkcii si musi uvedomit, ze okrem uzivaneho honoru ma aj povinnosti a ZODPOVEDNOST.

    A ta mnohych postupne dobieha. U niektorych nie je otazkou ci ich dobehne, ale kedy a ake to bude mat pre nich nasledky.

  7. Pre pána Majka: Je to tak,ako píšete.Holička bol arogantný a zlý človek.Robil si posmešky a už nesmie mať nástupcu.Starostka to možno ešte pochopí.Každý z nich je hrdina len vtedy keď nie je na polícii a súde.Počula som to aj o Machovi zo Šoporne.A že aj Tomčány je vyklepaný a bojí sa ako mu to všetko prejde.Kamoši nie sú večný.

  8. Šintavanka čo ste Vy všetko počula,netarajte nesmysli,jedna babka povedala.Ja som počul,že v Šintave budú stavať veľkú železničnú stanicu.

  9. Podľa komentárov starostky ťažko hovoriť, že pochopila. Jediná pochopila pani Zita a zachovala sa a chová sa primerane okolnostiam a svojej cti.
    Ešte by mali pochopiť aj tí zvyšní traja poslanci a starostka .

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img