ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

„Veď ten asfalt po celom našom meste je nevkusný“ – píše primátorovi Tomčányimu obyvateľka mesta

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Rekonštrukcie chodníkov spôsobom, ktorý bol aktuálny pred 30-timi rokmi prípadne ešte dávnejšie za čias socializmu sa nepáči viacerým obyvateľom mesta. Sú takí, ktorí na toto vedenie mesta upozornia, no zďaleka nie všetci verejne a to napr. prostredníctvom SOL.

Obyvateľka mesta Miroslava Valentovičová vedeniu mesta – primátorovi Ing. Martinovi Tomčányimu svoju nespokojnosť vyjadrila v niekoľkých e-mailoch, v ktorých priamo kritizovala stav chodníkov a rekonštrukcie vykonávané v meste. Na toto primátor reagoval, no so samotnou reakciou ako ani s kritikou od občanov sa veľmi nechváli. Určite táto kritika cestu do mestom ovládaných Seredských noviniek nenájde.

Nespokojných obyvateľov s dianím v meste, zanedbávanou údržbou, nekosením trávy, a pomýlenými prioritami poslancov MsZ nereflektujúcimi potreby väčšiny občanov sústavne pribúda, no ak vedenie mesta so svojimi podnetmi, postrehmi a požiadavkami aj kontaktujú individuálne, požadovaný účinok dosiahnu len ťažko. Zo skúseností totižto vieme, že súčasný volení zástupcovia (a to nielen v Seredi) majú rešpekt iba pred tým, čo je medializované a teda, čo ich môže ohroziť znížením volebných preferencií a imidžu tak intenzívne a úzkostlivo budovaného im spriaznenými médiami.

Obyvateľka mesta Miroslava Valentovičová nám poslala korešpondenciu vymenenú medzi ňou a primátorom mesta, ktorú uverejňujeme bez akýchkoľvek zásahov a zmien.

– – –

AKTUALIZOVANÉ 23.06.2020

Miroslava Valentovič-Majková mvalentovicmajkova@gmail.com

8. 6. 2020 11:10
komu: mne

Dobrý den pani Majková , priznám sa , že seredonline nečítam každodenne a otvorím ich tak sporadicky , . Ale nedá mi nereagovať , čo písalo v seredských novinkách o chodníkoch a mám taký zlý dojem , že váš pisatel neni spokojný s prácou mesta. Prečítajte si moj email , ktorý som pisala panovi primatorovi , naozaj ako nespokojný občan a naozaj nič som tým nemala v umysle ani zakerné voči mestu, to nieje moja forma v živote,Preto som myslela a napisala v emaily , že určite je lepšie povedať a neskrývat sa anonimne a vykrikovať tam kde sa nemá. Ani som nevedela , že vy take niečo riešite, ale je to zhoha náhod a asi si mesto spojilo moje meno s vašim, a preto to napisali v novinach , čo je uplne nezmysel a to ma velmi urazilo , a použijú na svoju obhajobu. Ešte čakám , že vás obvinia aj s tej dlažby pred jednotou co som pisala. Ja som inak Lukáša Valentoviča mama , tak asi si to aj stým spojili. Prajem pekný den Miroslava

– – –

Dňa 6. 5. 2020 o 10:44, Miroslava Valentovič-Majková <mvalentovicmajkova@gmail.com> napísal:
>
> Dobrý deň pán primátor Ing. Tomčányi  , nehnevajte sa , že Vás  zaťažujem s takouto vecou ako chcem napísať, ale nedalo mi nereagovať  na seredske noviny ktoré sme obdržali  včera domov. Hneď na titulnej strane bolo prezentované  ako rekonštrukčné práce nabrali  tento rok tempo, ale  treba napísať , že za akú cenu. Veď ten asfalt po celom našom meste je nevkusný  a to  nehovorím o    veľkej rekonštrukcii  čo sa robila pri policajtoch a na to sa nalial zasa asfalt , ako keby sa tam nemohla dať dlažba , ktorá sa v prípade havárie infraštruktúry ktorá tam vedie ľahko  odstráni  a nemusí sa zasa rozbíjať. V meste Trnava sa všetkých   takýchto dôležitých  úsekoch volí dlažba. Ďalší chodník ktorý je vyasfaltovaný na  Hokejke , veď to je tak  nevkusné , že človekovi sa rozum pozastavuje ako to mohol dovoliť  odborník  čo to má na starosti.Asi nieje dobré keď niekto robí veci , len že musí a nemá žiadne estetické cítenie  . Mesto je vizitka  primátora  a bolo by lepšie keby ste možno siahli po mladých a  nebojácnych architektoch    a  ludoch do vášho m tíme  . Aj keď nieje  nikdy  správna doba   na  rekonštrukcie  a zlepšovania , vždy zápasíme z financiami , ale niekedy menej je viac . Dúfam pán primátor
>  Ing. Tomčányi , že  som Vás neurazila a budete  moje slová brať ako  priateľského človeka nie ako  človeka  čo  je nespokojný  zo všetkým a všetkými. Nikdy som nereagovala   takto , ale toto mi už nedalo.Určite sa Vám nie ľahko riadi toľko ľudí a toľko pováh   čo máte na úrade , ale  treba    mať pri sebe odborníkov na danú vec. a určite aj Vám by sa ľahšie pracovalo.
> Prajem Vám   pekný deň . Miroslava Valentovič-Majková

 

Od: Martin Tomčányi <primator@sered.sk>
Date: pi 15. 5. 2020 o 9:43
Subject: Re:
To: Miroslava Valentovič-Majková <mvalentovicmajkova@gmail.com>

Dobrý deň p. Miroslava Valentovič – Majková, vôbec ma nezaťažujete a nemám sa prečo hnevať. Každý názor, ktorý je povedaný kultivovane a ktorý smeruje k akémukoľvek zlepšeniu si vážim. Je však dobré poznať možnosti a súvislosti.

Plocha pred policajtami – vyasfaltovanie je vecou OOPZ SR, sú radi že je to urobené, skúste sa prosím opýtať riaditeľa Obv.OPZ aké finančné možnosti mali pri oprave tejto plochy.

Plocha pred hokejkou bola roky v zúboženom stave, nebola plánovaná ani výhľadovo,  v rozpočte na to bolo 0 eur. Súhlasím s Vami, bola by krajšia z dlažby.   Napriek tomu bol povrch vymenený a realizácia bola v rámci dohody vyjednaná ako satisfakcia za preseknuté káble a problémy ktoré firma spôsobila pri ukladaní o. káblu. V tomto rozsahu sme mohli dohodnúť možno iné chodníky… Táto časť je však veľmi frekventovaná, sú tam prevádzky, ktoré majú vstup len z tejto plochy a bolo potrebné výmenu povrchu  urobiť za čo najkratší čas. Nehovoriac o tom, že v prípade dlhšej odstávky by si žiadali náhrady za ušlý zisk, čo niektorí avizovali.
Ak budú schválené financie a v budúcnosti poslanci odsúhlasia takúto investičnú akciu, je kedykoľvek možné tento priestor upraviť dlažbou. Ale dotiaľ ( už min 2 roky ) obyvatelia nemusia chodiť po rozpraskanom a nerovnom povrchu. Budem rád, ak sa stred mesta v maximálnej možnej miere bude robiť zo zámkovej dlažby.  Je to však otázka financií aj keď máme podporu  a nadštandardnú spoluprácu s firmou Semelrock.  Pozrite si úpravu pred poliklinikou, ktorú sme urobili v poslednom období, myslím že sa Vám bude páčiť. Prajem Vám pekný víkend. Martin Tomčányi
P.S.
Ak na odd. rozvoja mesta nájdem foto, zašlem ……

 

Dňa 15. 5. 2020 o 11:06, Miroslava Valentovič-Majková <mvalentovicmajkova@gmail.com> napísal:
>
> Ďakujem pán primátor Ing.Tomčányi  za odpoveď. Vôbec sa nemusíte zaťažovať s hľadaním fotiek.Preto som mala potrebu Vám písať , lebo určite je lepšie napísať alebo sa pýtať, ako iba vykrikovať a kritizovať  a nič pre  to neurobiť . Ďalšia  vec ktorá   neulahodí  oku je  pred Jednotou. Nakoľko  stromy ktoré tam stoja povyrástli a vytláčajú dlažbu , nestačí im  ten priestor  asi by bolo vhodné pár dlažieb povyberať  v  okolí koreňovej sústavy   a tie stromy vyslobodiť  a tým pádom by tam neboli až také hrbole  ako sú teraz. Stačilo by to malinko upraviť , aby sa to trocha skultúrnilo. Stromy samozrejme nerúbať. Tým, že by sa zväčšil  priestor  vybraním  niekoľkých dlažieb,   nedosiahneme , že to zostane  rovné ako keď sa dlažba kládla a stromy boli malé .Všetkému  sa musí človek vracať  a stále upravovať , inak to nejde. Tým ľudom  čo tam sedia celé dni to určite nevadí, ale my tu žijeme  a chodia do nášho mesta aj iní  ľudia.
>  Prajem Vám pekný deň
> Miroslava Valentovič-Majková

 

Od: primator@sered.sk <primator@sered.sk>
Date: so 16. 5. 2020 o 21:27
Subject: Re:
To: Miroslava Valentovič-Majková <mvalentovicmajkova@gmail.com>

Dobrý večer,  súčasný stav je nevyhovujúci a neestetický. Príkaz na prípravu akcie som dal ešte v minulom roku. Je  to pripravené, preto boia väčšina lavičiek už demontovaná. Gabióny sa zväčšia a dlažba okolo stromov sa plošne zmenší. Vzhľadom na súčasnú situáciu však neviem záväzne povedať presný dátum. Budeme sa snažiť čo najskôr…
Prajem pekný večer. Martin Tomčányi

– – –

Z uvedeného je vidieť, že ľudia sa skutočne o to v akom meste žijú a čo je financované z ich daní aj zaujímajú. Pre úspešnejšie vymoženie si oprávnených požiadaviek na samospráve je však nutné organizovanie občanov zaujímajúcich sa o určitú problematiku a ich spoločný postup voči samospráve rovnako ako konajú združenia, ktoré sú žiaľ v presadzovaní svojich požiadaviek a záujmov podstatne úspešnejšie a to napriek tomu, že záujmy mnohých z nich so záujmom verejným nemajú spoločné úplne nič alebo len veľmi málo a skôr sa jedná o presadzovanie záujmov osobných. Je na občanoch či to zostane tak aj do budúcnosti.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Dnes, ked mesta a obce zutulnuju verejne priestory a obnovuju chodniky… no, nikde nie je vidno asfalt. Teda okrem chodnikov v Seredi. je to vrcholne nevkusne. Nechapem, ze v 3.tisicroci lejeme na chodniky v centre mesta asfalt :o(( Kto taketo nieco moze navrhnut a kto moze taketo nieco schvalit?

  2. Výhovorky ako vždy. Keď nie sú financie do čoho sa tu vlastne investuje???? mestské ihriská sa áno len nerovnaju najhoršiemu ihrisku v Trnave. Fontána? Ta čo v nej pláva podľa deti „hovienkova voda“? Verejné priestory? Nič na pochválenie mi žiaľ nenapadá. Sadnúť do auta kedy sa dá a vypadnúť.

  3. Čo stále máte proti asfaltovým chodníkom? To už je veľmi vkusné tie povypadávané dlaždice, tá špina a zelina medzi spárami. To sa má každých 5 rokov vymienať, alebo opravovať? Na každom chodníku sú nerovnosti, čo sa dlaždice uvoľňujú, kde si ľudia môžu nohy dolámať. Keď tak veľmi chcete „tú parádu“, môže ísť tú zelinu vytrhávať, nič vám v tom nebráni. Ako to vyzerá pred Jednotou? Určite sú asfaltové chodníky praktickejšie. Pozrite sa na chodník pre gymnáziom /hoci po toľkých rokoch a zásahoch je zničený/, ktorý je tam ako bola škola postavená. Koľko vydržia tieto nové?

  4. Pre názor. Ja mám doma dlažbu 15 rokov a je ako nová. Betón je betón. Ale keď to niekto odfušuje, tak je jasné, že to bude zlé. Prachy nie sú? Otázka je, čo povie primátor na svoju megalomanskú, pred voľbami sľubovanú tržnicu, ktorá má stáť hodne cez pol milióna eur. Na to sa nájde, aj keby čo bolo. Ako aj na iné priority vedenia mesta.

  5. Betónová dlažba ak sa dobre urobí je natrvalo a je rozoberateľná. Takisto vkusná. Liať asfalt na chodníky je vrchol nevkusu.

  6. Vy, ktorí snívate o pekných chodníkoch, chodíte okolo sporiteľni, alebo po Cukrovarskej ulici na ktorej po roku museli rozoberať chodník? Je to len na oko pekné, ale nepraktické. Možno, že spôsob ukladania dlažby je neprávny. Po daždi na mnohých sa robia jazerá, čo dlažba tam sadá.

  7. Čo by sa všetko mohlo spraviť vieme všetci. Ale čo sa do toho aj pustiť za vlastné peniaze? To nikto nespraví. Keď chcete od mesta aby všetko opravoval čo si len vymyslíte tak prispievate každý o niečo viac do mestskej pokladne a vždy sa z toho môže niečo opraviť. Ale zasa sú to financie z vlastného vrecka, takže sa radšej budeme len sťažovať. Podľa mňa je tá pani trápna. Nech si zoženie majstra, dá mu 100e a zrazu budú môcť aj stromy dýchať. Ja si myslím že mesto toho robí celkom dosť. Len si spomeňte ako naše mesto vyzeralo pred 10-15r. Bol to slovenský Brooklyn. Všade tma, „gangy“, fetaci… Človek sa bal po zotmení ísť von. Teraz je všetko opravené, presvetlené, udržiavané, opravovné a čisté. Ak by sa za 10r udiala takáto zmena v Brooklyne, celý svet by písal o tejto premene k lepšiemu. Tak zbytočne nevypisujte blbosti dôchodcovia, lebo sa doma očividne nudíte. Mesto robí všetko preto aby sme si tu žili dobre.

    Ps: jasne sociálne byty s ciganmi kapitola sama o sebe.

    Ps2: tý čo kopali o.kable po meste boli pracovitý a slušný. Klobúk dolu.

  8. Vy ste z iného sveta! Veď je to práve naopak! Svetlá v meste iba žmúria, chodníky v strašnou stave, cesty tiež, staré socialistické zábradlia pri cestách, tzv. mobiliár starý , škaredý a to nechcem pokračovať ! Mesto za Tomcanyiho sa neposunulo o nič dopredu. A to čo sa urobilo je predsa plnenie si povinnosti za dobre platy. Či za tie platy nemajú nič robiť, alebo len to čo musia?

  9. Rozpočet mesta za primátora Vranoviča bol asi 9 miliónov eur. Dnes je na úrovni 15,5 až 16 miliónov. To je rozdiel v príjmoch 6,5 až 7 miliónov. To je navýšenie o 75 %. Vidí niekto v tomto meste že by sa robilo niečo čo by odzrkadľovalo tento obrovský rozdiel v prijmoch mesta?

  10. ale áno, vidíme „skoro“ všetci- štedré odmeny /p.Krajčovič/ a hlavne tie dotácie do futbalu.Páni poslanci ,kedy toto bohapusté rozkrádanie zastavíte?! Až keď Vás začnú občania po uliciach opľúvať za nečinnosť, ktorá je z Vašej strany tak evidentná?! Pán primátor prosím, zastaňte sa už konečne aj svojich voličov !!!!!

  11. Dobrý deň pán Majko, bola by som nesmierne rada , keby ste zverejnili aj email ktorý som písala vešej pani manželke , aby sme uviedli na pravú mieru , čo ma viedlo preposlať vám môj email s pánom primátorom . Pán Veselicý , ktorý uviedol v novinách , že aký sme obyvatelia stále nespokojní a nikomu neulahodí .

  12. priemerná ročná inflácia sa za poslednÿch 10 rokov pohybovala na úrovni 1,5 percenta po niektoré roky bola aj deflácia čo znamená že ceny klesali takže tvrdiť že 9 milionov bolo viac ako 15 je hlúposť

  13. Prepacte, ale vy ste tu asi ozaj dlho neboli. Vsetko dobre a pekne co sa v tomto meste urobilo urobili prave dobrovolnici zo svojich prostriedkov. Co mame davat peniaze aj na verejne priestranstva? A ze mesto preslo velkym pokrokom? Akym prosim vas? Toto mozete povedat o Trnave ale nie o Seredi. Vystupte z auta a aj sa po meste poprechadzajte bez toho, aby ste zakopli o hrbol na chodniku. Posadte sa k fontane a vychutnajte si jej hnedu farbu alebo umelo modru, pretoze ani len o fontanu sa nevedia postarat. Trhovisko hruza, parkovisko pri perlovke, 100 rocne betonove kvetinace, odporna voda, ktora tecia obyvatelov z kohutikov, atd atd sa tu chytame kazdej slamky, len aby sme mali co pochvalit, ako male dieta ked sa mu konecne nieco podari. takto sa ale mesto nespravuje. Su tam dost dlho zopovedni na to, aby robili koncepcne kroky a ked ich nevedia nech sa poradia s primatormi miest, ktore prosperuju. Pevne verim, ze su tam posledne volebne obdobie!

  14. 5 mil. na štadión sa nájde, aj na nechutné odmeny pre vyvolených pri válove sa nájde, ale na dlažbu a kvalitne udržiavanú zeleň, na to sa veru nenájdu peniaze. Veď pán primátor si luxusne vozia r!ť autíčkom a ostatných čo chodia po dorajbaných chodníkoch, na tých xrať. Asfalt je rýchli, lacný, dookola ho môžu kade-tade rozrezať a polepiť (pri každej nehode potrubia, inštalácii sietí atď.).
    To že cez leto sa nebude dať v sandáloch prejsť po žeravom lepkavom meste, a v zime popraská – nevadí, podstatné je ako krásne alibisticky to znie „opravil som mestu chodníky“.

  15. Píše sa v odpovedi primátora, že na tú investíciu chodníka pri hokejke bolo naplánované 0. A prečo bolo naplánované 0 ? . Ten, kto chystá rozpočet mesta všetko naplánuje. A polancom už len nalinkuje respektíve hodí malé kostičky na rozhodovanie. Niektorí aj protestujú. Ale tých je málo a sú prehlasovaní. Lebo viac je ich tam takých, ktorí iba hlasujú tak ako oporučí vždy tesne pred hlasovaním primátor. A to nasleduje vždy po vykričaní sa prednostu. Pozrite si niekedy aspoň 30 minut mestského zasadnutia a v nejakom spornom bode. Peniaze sú. Len sú smerované tak ako si oni naplánujú.

  16. No a tam, kde má byť pekný rovný asfalt, napr. na basketbalovom ihrisku vo vnutrobloku Garbiarska a Nám. Slobody, tak tam je to na zaplakanie… dokonca aj jeden basketbalový kôš chýba a o koši na odpadky nemusím ani hovoriť…

  17. Pre cestovateľa:neverím, že toto ste mohli aj napísať. Pre mňa úplne choré.

    K veci: dlažba je úplne niekde mimo možností asfaltu. Ale to treba, aby to robila firma, ktorá má záujem to urobiť poriadne, nie rýchlo a dobre zarobiť a niekto sa musí o to aj zaujímať. To, že sa chodníky po daždi prepadavajú je len preto a časom sa bude aj asfaltový, pretože po výkopových prácach, na miestach, kde sa niečo ťahalo v hĺbke popod chodník (káble, potrubie) nebola dobre zhutnená zem a po navaloch vody samozrejme zemina začne klesať spolu s dlažbou. Toto isté sa bude diať aj s asfaltom, je to otázka času. Ale porovnávať asfalt a betón? 🥴

  18. Som zvedavý čo a ako by ste robili na tomcanyho mieste vy. Furt by ste len stavali, renovovali a podobne. Sa spametajte ľudia. Ved tie peniaze niesu určené len na vaše cesty, chodníky a parkoviska. Viete koľko vybavovaní, povolení a rokovaní je k jednej stavebnej činnosti? No asi nie keď tu píšete blbosti. Chodníky pod vašu dlažbu by mali byť betónové, aby sa neprepadavali po daždi, zábradlia musia spĺňať normy, treba naplánovať odstávky, vyplatiť poškodených a tak ďalej a tak ďalej. Som zvedavý aký by ste mali názor keď vás obchod alebo podnik mesto odpojí od prístupu na mesiac kvôli stavbe chodníka alebo cesty alebo ja neviem co. Zasa by ste ho buzerovali. Ako dobre, možno idú aj nejaké prachy bokom, ale kto znáš by si neukradol ak má možnosť. Príležitosť robí zlodeja.
    Pár vecí by som ale spravil v meste.

    Spomaľovač cez celú cestu a z každej strany prechodu pre chodcov. Jasne otravovalo by ma to riadne, a pi*oval by som jak chorá vrana, spomalila by sa premávka a vznikali by častejšie zápchy, ale prečo ak to v iných krajinách funguje to nebude fungovať v Seredi? O koľko percent by sa zvýšila bezpečnosť na cestách?

    Rozšíriť kamerový systém na každú križovatku. A nie sprosté 360° kamery ktoré kukaj vždy niekam inam. Ale pekne krásne tak aby bola zaznamenaná premávka z každej strany. Teraz keď už bude optika by to nemalo byt také drahé.

    Ale ani len na tieto veci sa peniaze nenájdu.

    Niekto tu spomínal parkovisko v dezolátnom stave. Ved je pri bytovke. Prečo sa nezlozite? Každý človek z bytovky keď dá 20e mate nové parkovisko. Tiež si platím asfaltovanie cesty okolo domu sám lebo je v dezolátnom stave a nebudem čakať kým to spraví mesto, mesto má aj dôležitejšie veci kam investovať.

    Ale táto diskusia začala o asfaltových chodníkoch a tým aj za končím túto knihu. Asfalt je síce mekká zmes, a nevydrží moc dlho. Ale radšej budem mat krásny rovný asfaltový chodník ako jamu alebo bubon na každom metri. Mesto sa snaží, a úsilie chalanov čo chodníky robili by ste mali pochváliť. Nikto ste im nepomohli. Boli ústretový a ak bolo čosi spraviť viac, nebol problém. Buďte radi aspoň za to „málo“ čo mesto robí. Nebyť mesta, nemáme sa ani kam ísť hrať z deťmi.

    Zamyslite sa.

  19. pre Cestovateľ 22. júna 2020, 23:47
    Spýtam sa priamo. pracujete na Msú alebo ste Tomčányho rodina, keď sa tu snažíte obhajovať hovadiny? Kam sa Sereď posunula za Tomčányho vedenia? Nikam. Zo Serede je jedna veľká diera, kde skapal pes. Cesty, chodníky, staré rozvody, osvetlenie, ktoré viac nesvieti, než áno, o drogovej problematike ani nehovorím, ten Brooklyn tu stále je, len sa tak neukazujú, až na pretekárov, s ktorými sa nič nerobí, trhovisko ako dakde z Ukrajiny, cyklotrasa otras, miesto námestia, kde bolo predtým kopec zelene, je doslova kamenné námestie, najväčšia historická pamiatka padá na kopu, lebo primátor a jeho družina ju majú na háku. Načo nám bude štadión za min. 5 mega? Ukážte mi jedinú, jednu jedinú vec, kde môže ísť rodina a o ktorú sa pričinilo mesto. Ďakujem vopred za odpoveď

  20. Pre Cestovateľa Neviem či ste čítali celé znenie môjho príspevku pre pána primátora. Určite nie všade má byť uložená dlažba , to je nemysliteľné. Na uličkách samozrejme použime asfalt , ale sú úseky v meste kde sa môžeme vyhrať s estetikou mesta . Napr. k tej Hokejke veď to je stred mesta dalo sa robiť vo večerných hodinách alebo, aby sa ľudia dostali do obchodov a svojich domovov použiť nejaké dosky alebo platne , aby mohli chodiť. A ak tade chodíte , všade v meste môže byť zima , ale v tom úseku od toho asfaltu je taká vysoká teplota , ako nikde inde. A chcem uviesť na správnu mieru . Že som písala neznamená , že sa všetko robí zle .V dnešnej dobe ako by ľudia niekedy nepoužívali zdravý sedliacky rozum. V minulosti boli v práci páni majstri , ktorí nemali vysoké školy , ale rozumeli remeslu a ľuďom Dnes na každej pozícii musí byť človek s vysokoškolským vzdelaním ktorí často krát nevie o realite života. A to teraz aby ste ma nepochopil, že útočím na
    vysokoškolské vzdelanie ľudí . Dnes je tak nelogicky všetko nadstavené u nás , že to nedáva logiku. A na druhej strane plne s vami súhlasím , dnes sú ľudia bez záujmu , nikoho nič nezaujíma , veď mesto – štát všetko urobí za mňa . Stačí sa prejsť popri činžiakoch , nikto nezoberie motyčku , nevytrhá zelinku. A práve preto som mala potrebu napísať. Ako sa povie -treba vychytať muchy , aby sa nám žilo v meste dobre a s láskou k mestu. Aj doma ako rodina , ak niekto neurobí všetko dokonale , členovia rodiny ho upozornia . Preto mesto a obyvateľ by mal fungovať ako rodina . Nie urážať sa ak obyvateľ niečo požaduje a na druhej strane obyvateľ nemal by len kritizovať a nadávať , ale zaujímať sa o dianie v meste . Mesto Sereď používa názov mesta , ale my sme tu taká malá komunita ľudí , že každý s každým sa väčšinou pozná. Tak neznepríjemňujme si žitie a atakovanie človeka na človeka. Zjednodušme si život . Iba toľko z mojej strany pre Vás. Sereďanka nie Sereďčanka ktorá nechodí do posilňovne ale do posilovňe . Niečo na záver na usmiatie a zamyslenie ako tieto názvy nelogické ktoré bežný človek ani nevie vysloviť , ale treba všetko sťažiť a skomplikovať.Prajem Vám pekný deň

  21. Milá pani Valentovic Májkova,Vás príspevok bol veľmi dobrý a vidieť,že Vám aj na veci záleží.Bohuzial na tomto fórum,sa už nedá rozumne a vecne argumentovat,pretože takí arogantni a nevychovani spratkovia,ako cvičené opičky Vám to hneď znechutia.

  22. pre Miroslava Valentovič-Majková 25. júna 2020, 11:30
    Vážena pani Majková, Váš príspevok bol vecný a vo všetkej miere slušný. Áno, je tu veľa ľudí, ktorí nemajú záujem o nič ale čoraz viac ľudí javí záujem o to, čo sa deje okolo nich a najmä sa zaujímajú aj o to, ako sa vynakladajú naše peniaze – dane. Lenže toto je kameň úrazu, pretože primátor a zastupiteľstvo ako také, nejavia záujem o názor občanov. Verejný záujem je v Seredi až vééééľmi ďaleko na poslednom mieste a občania ešte ďalej. Ak by bol u kompetentných záujem o mesto, tak Sereď dnes vyzerá úplne inak.

  23. Pán Vlado , presne tak to má byť zaujímať sa čo sa robí . Lebo už my starí , ktorí sme tu vyrastali a žili a teraz hovorím ja za seba ako spieva Jana Kiršner Bývam v cudzom meste a dýcham cudzí vzduch- taký je môj pocit a to bol dôvod , že som písala.V každom človeku je pud sebazáchovy a preto sa každý obhajuje , že urobil všetko najlepšie. Ale už keď je tých sťažností viac mali by sa kompetentní zamyslieť a porozmýšlať či naozaj tí ich voli-či nemajú aj pravdu .

  24. obhajovať „vedenie“ mesta, ktoré sa správa ako pijavica alebo kameň uviazaný o nohu v 3-metrovej vode, je choré… Sereď je zapísaná u všetkých ako drogové mesto, mesto mafie a organizovanej trestnej činnosti. Je mi ľúto ale zároveň aj fandím mladým (a malým) skupinám, ktoré sa snažia o drobné zmeny a premeny v meste, keďže ne/kompetentné vedenie v meste im to zväčša kazí.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img