ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

V poslednej chvíli zbadala, že 6 000 Eur nepýta synovec, ale podvodník

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava|MM| Keď pani v Piešťanoch zodvihla pevnú linku, ozvalo sa: „Hádaj, kto som, poznáš ma?“ Volajúci tieto otázky dovtedy opakoval, až sa pani opýtala: „To si ty, Samko?“

A už mal informáciu, ktorú potreboval a takto to zvyčajne funguje. Páchateľ nepozná meno vnuka či synovca, obeť mu ho vyzradí sama.
Po krátkom rozhovore „Samo“ povedal, že by potreboval požičať 10 000 Eur. Pani napokon sľúbila, že spolu s dedkom mu niečo požičajú, zbalila teda peniaze a išla ich odniesť na dohovorené miesto.

Počas telefonátu sa jej aj niečo nezdalo, skutočný Samo mal trochu iný rečový prejav, no predsa len, dávno ho nevidela a nepočula. Zdalo sa jej čudné, aké inštrukcie jej dáva, kam má s peniazmi ísť, ako keby Piešťany dobre nepoznal. A to, že ich má dať akejsi cudzej žene, ju napokon presvedčilo, že to nie je v poriadku a v poslednej chvíli sa vrátila domov.

Až potom zavolala skutočnému synovcovi Samovi a ten, samozrejme, o ničom nevedel.
Prípad nahlásili na políciu a my ho vyšetrujeme ako zločin podvodu v štádiu pokusu.

Buďte obozretní pri telefonátoch z neznámych čísel. Požiadavku od údajného vnuka či synovca si najprv overte a v prípade takéhoto pokusu kontaktujte ihneď políciu.

Fotka zdroj: bohatyotec.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Škoda, keď zistila, že je to podvod, mala ohlásiť políciu a na to stretnutie mala ísť! Ľahko sa to hovorí, ale nikto nevie, ako by sa zachoval v takomto prípade, čo a ako to s ním zamáva. Takýto obyčajný človek nevie pochopiť, odkiaľ tí ľudia toľko drzosti majú v sebe. Alebo si myslia, že odvážnemu šťastie praje.

  2. Ja som teda v živote postváral kadečo,priznávam,ale aby som starú babku odr.al o peniaze ?
    Na smrť nenávidím takýchto podvodníkov a úprimne sa priznám aby sa im sekali ruky od zápästia aby si nemali čím prdel vytrieť !
    A teraz ma zožerte

  3. Toto je ten lepší prípad. Bohužiaľ niektorým seniorom nie je v takýchto situáciách podozrivé vôbec nič. Niekedy až rozum postáva.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img