ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Stanovisko pekárov k nedeľnému predaju

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Nextina |MM|   “Výroba pekárenských výrobkov počas víkendov je vzhľadom na zavedenie sociálneho balíčka za prácu v noci, počas víkendov a sviatkov, kedy tvorí cena práce viac ako polovicu výrobných nákladov, vysoko neefektívna. Aj napriek tomu pekári akceptujú rozhodnutie Vlády SR opätovne zaviesť nedeľný predaj. Pekári sú však rozhorčení z toho, že Vláda SR svoje rozhodnutie komunikovala len dva dni predtým, ako sa nedeľné predaje znovu rozbehnú a mnohé výrobné závody na to nie sú pripravené, nakoľko sa o tejto variante dlhodobo diskutovalo a nič nenasvedčovalo tomu, že rozhodnutie o otvorení prevádzok bude tak náhle. Každý podnik má dlhší čas naplánované pracovné zmeny a nemajú vopred, naviac v posledný pracovný deň v týždni, zaistenú pracovnú silu na víkend – nielen v samotnej výrobe, no ani v radoch vodičov, technikov či strážnej služby. Mnohé menšie pekárne môžu mať dokonca problém s nedostatočným zásobením surovinami na výrobu chleba a pečiva. Slovenskí pekári preto opäť upozorňujú na fakt, že s výrobcami z prostredia vlády nikto nekomunikuje takto závažné kroky, čo vedie k výrazným problémov v slovenských podnikoch,” Tatiana Lopúchová, predsedkyňa Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Aj na tomto príklade je vidieť,aká nekompetentná banda sa dostala oklamaním voličov k moci.Masové odvolávanie pod heslom : My nebudeme ako oni,nasadzovanie ,,svojich ľudí,,na všetky dôležité posty bez sľubovaných výberových konaní,a momentálnym vrcholom sa stalo vymenovanie mafiánskej šľapky a Kočnerovej kamarátky na dôležitý post.To je tá nová zmena,po ktorej tak túžilo po riadených protestoch proti bývalej vláde a úžasnom obdive týchto daňových a pozemkových podvodníkov aj zo strany majiteľa tohto média.

  2. Havran a čo má tento váš výlev spoločné s pekármi? Príplatky ktoré sa im tak nepáčia zaviedla bývalá vláda a navyše nikto nikomu nekáže otvárať túto nedeľu, kľudne môžu otvoriť tú ďalšiu alebo žiadnu

  3. Všetko súvisí so všetkým.Aj s pekármi,kamionistami,fitneskami,hodovými podnikateľmi a pod.Sú to rozhodnutia zo dňa na deň bez upozornenia dotknutých podnikateľov,živelné a dopredu nepripravené s výhovorkou,že to ja nie,to tí z konzília.Aké to boli reakcie od terajších vládnych,keď objavili Troškovú.To Matelko behal s plagátmi a transparentami po NR a pri jeho dennodenných tlačovkách a v SOL boli plamenné výzvy proti vláde.A teraz si kľudne vymenujú mafiánsku a Kollárovu šľapku do významnej pozície,ale tu sa už takých plamenných výziev ako odstrániť zmrdov už akosi nenachádzam.Svine pri válovoch nahradili ešte nenažranejšie svine.

  4. Havran 20. júna 2020, 12:39 – co robis pre to, aby si kontroloval sucanych politikov pri moci? Co si urobil pre kontrolu tych predchadzajucich?

  5. rozum sa zastavuje … vsade sa pise ze to je nelegalne ze ostava zatvorene a oni by chceli aby im niekto napisal mesiac dopredu oznam ze sa bude otvarat, priplatky im vadia ? ved ostan zavrety v nedelu konkurencia sa najde

  6. Ja nevim. Tak chcú piecť ale nemôžu v nedeľu? Lebo oni nevedia že je tu korona vírus?
    Inač ten Havran na začiatku komentárov je asi politicky zufalec.
    Matovič jedná na zaklade hygienikov a epitemiologov atd…
    Aj keby tam bol Ježisko svety tak sa budeme podla nich riadiť .
    Keď sa to tu začne zase rozširovať tak to nebol nápad z vlády Matoviča.
    Bude sa musieť zase pritvrdiť na úkor veci stým spojených. Tak to dnes vo Svete je a ešte aj bude. Chapendos?

  7. Asi už neexistuje iná ako súkromná pekáreň a spravidla s dosť obmedzenou kapacitou. To, že je opätovne povolený nedeľný predaj ešte nikoho nezaväzuje, že v Ne ráno musí mať teplé rožky. Kto ich chce mať, môže si ich upiecť doma aj sám. Všetci, čo horujete za nedeľný predaj, otvorte si pekárne a podporte túto myšlienku. Čo Vám stojí v ceste?

  8. Zbytočný článok. Nestihnú tento víkend, môžu začať od budúceho. O čo ide? Veď ešte aj na začiatku píšu, že cez víkend je výroba neefektívna. A vzápätí sa sťažujú, že nemali čas sa pripraviť. Veď nikto ich nenúti.

  9. Pre Miloš Majko : Skutočne inšpiratívny článok od tzv.investigatívneho novinára roky burcujúceho proti bývalým vládam,ale keď začnú chybovať jeho obľúbenci,možno aj chlebodarcovia,tak zrazu ticho,kľud,nič.No Miloško daj návod,ako môže radový zamestnanec kontrolovať súčasnú,alebo činy minulej.Vy novinári sa dostanete k všeličomu,môžete,a aj ovplyvňujete verejnú mienku,my obyčajní ľudia – tým nemyslím milionárov z OĽaNO – môžeme iba na niečo mať svoj názor povedzme po životných skúsenostiach s radou politických garnitúr a okomentovať ich činnosť,nič viac.Lebo ako sa hovorí,psí hlas do neba nejde.Mne ide iba o trocha objektivity pri posudzovaní činnosti a činov minulej a terajšej verchušky.Ale dá sa to,keď som nejakou skupinou sponzorovaný ?

  10. Pre S.I.N,keď sa to tak zoberie,nemusíme mať vôbec nič.Takze,všetko sa prepáčia,všetko sa bude tolerovať,všetko je správne,lebo? Prv sa tu vypisovali celé knihy,keď si len niekto prdol,s bývalej vlády,teraz budeme všetko tolerovať.

  11. Havran srší z vás nenávisť, zatrpknutosť, sklamanie zo života a negativizmus. Niekto Vám musel veľmi ublížiť…

  12. Pre Havran : Popísal si to presne. Anonym 21. júna 2020, 8:51: Presne budeme tolerovať prešľapi , lebo čo ? Matovič ? Treba kontrolovať všetky vlády bez rozdielu , len tak tu bude konečne snáď aj poriadok.

  13. Pre Jastraba : Veľmi sa mýliš.Ja som kľudný,nekonfliktný človek nad 60-kou,v 89-tom som tak isto štrngal s kľúčami,neviem koľko máš Ty rokov.Hoci som bol zamestnancom,tiež som musel riadiť viacero mojich podriadených,vôbec nie som zatrpknutý a ani mi nikto neublížil.Iba po tých životných skúsenostiach verím sľubom politikov možno na 40 %,a aj to som prekvapený,keď to naplnia.Byť vrcholne nekritický k nejakému politikovi považujem za vrcholne naivné.Veď do politiky sa silou mocou hrabú veľmi často ľudia bez chrbtovej kosti,na naše pomery boháči,čo chcú ešte viac zbohatnúť cítiac veľké štátne peniaze ako pes kosť.Matelko znova zaperlil,keď povedal,že Krištúfkovej netreba služobné auto,však ona má peňazí dosť.Len škoda,že ten servilný redaktor mu nepripomenul,že ona bola konkubínou veľkých mafiánov,ktorí peniaze získavali vraždami,podvodmi a vydieraním,a naposledy si nechala spraviť ako správna a nie jediná zlatokopka od Kollára dieťa,ktorý ju na ten post posunul.Čo by Matelko stváral pred časom,keby takéto kauzy stvárali predchádzajúci ? No veľmi skrotol,lebo Fico a Pellegríni.

  14. Pre Jastraba : Veľmi sa mýliš.Ja som kľudný,nekonfliktný človek nad 60-kou,v 89-tom som tak isto štrngal s kľúčami,neviem koľko máš Ty rokov.Hoci som bol zamestnancom,tiež som musel riadiť viacero mojich podriadených,vôbec nie som zatrpknutý a ani mi nikto neublížil.Iba po tých životných skúsenostiach verím sľubom politikov možno na 40 %,a aj to som prekvapený,keď to naplnia.Byť vrcholne nekritický k nejakému politikovi považujem za vrcholne naivné.Veď do politiky sa silou mocou hrabú veľmi často ľudia bez chrbtovej kosti,na naše pomery boháči,čo chcú ešte viac zbohatnúť cítiac veľké štátne peniaze ako pes kosť.Matelko znova zaperlil,keď povedal,že Krištúfkovej netreba služobné auto,však ona má peňazí dosť.Len škoda,že ten servilný redaktor mu nepripomenul,že ona bola konkubínou veľkých mafiánov,ktorí peniaze získavali vraždami,podvodmi a vydieraním,a naposledy si nechala spraviť ako správna a nie jediná zlatokopka od Kollára dieťa,ktorý ju na ten post posunul.Čo by Matelko stváral pred časom,keby takéto kauzy stvárali predchádzajúci ? No veľmi skrotol,lebo Fico a Pellegríni.

  15. Ááá žiža ! A už je Krištúfková bez funkcie.Len ma mrzí,že to konštatujem pod článkom o pekároch,lebo je to pre SOL nezaujímavé.Bože,to boli zúrivé príspevky písané aj o polnoci v bare,keď sa to týkalo predchádzajúcej vlády.Ešte že sa nájdu aj objektívni novinári a vedia vytočiť aj túto vládu zmeny.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img