ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Veronika Greinerová získala prvé miesto na Majstrovstvách Slovenska v Street Workout-e

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Majstrovstvách Slovenska v Street Workout-e sa mali pôvodne konať 13.6.2020 v Prešove. Organizátori v čase príprav rozhodli, že vzhľadom na situáciu súvisiacu s koronavírusom sa budú majstrovstvá konať ONLINE. Športovci mali za úlohu zaznamenať svoju FREESTYLE zostavu na dve dvojminútové videá. PRVÉ ONLINE MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA prebiehali v čase od 1. do 10.06.2020. V tomto termíne mali súťažiaci spomínané videá zaslať porotcom.

Čo je Street Workout?

Ide cvičenie s vlastnou váhou, ktoré trénovali muži už v starovekom Grécku. Dnešný Street Workout pochádza z Ameriky, z okolia mesta New York. Preslávili ho ľudia z chudobnejších častí mesta, ktorí si nemohli dovoliť návštevovať drahé fitness centrá. Začali cvičiť vonku, na ulici, v parkoch.. Používali všetko náradie, čo bolo okolo nich. Ku klasickým cvikom ako sú napríklad zhyby na hrazde, či kliky, začali pridávať aj dynamické prvky. Tak sa vyvinula disciplína FREESTYLE.

Do súťaže sa prihlásila aj Veronika Greinerová z Calisthenix Sereď, ktorá vlani získala v tejto súťaži tretie miesto: „Priznávam, že popri bláznivom online semestri v prvom magisterskom ročníku nebola príprava na Majstrovstvá Slovenska jednoduchá. Viacerí z vás sa ma pýtali, ako som sa počas pandémie pripravovala. Keďže workout sa dá bezproblémovo praktikovať aj doma, karanténne obdobie nebolo veľkou prekážkou, práve naopak. Čas doma znamenal ešte viac príležitostí a dôvodov vstávať skôr, mať dvojfázové tréningy, venovať sa škole a porobiť iné, pracovné povinnosti aj v rámci príprav na tohtoročné MSR.“

Porotcovia mali ťažkú úlohu. Po posúdení všetkých videí napokon rozhodli o víťazoch jednotlivých mužských váhových kategórií a ženskej kategórie:

ĽAHKÁ VÁHOVÁ KATEGÓRIA:

1. MIESTO, S POČTOM 26 BODOV: Dominik Klimek
2. MIESTO, S POČTOM 21 BODOV: Michal Kňažský
3. MIESTO, S POČTOM 18 BODOV: Marek Kováčik

STREDNÁ VÁHOVÁ KATEGÓRIA:

1. MIESTO, S POČTOM 26 BODOV: Samuel Figur
2. MIESTO, S POČTOM 22,5 BODA: Adam Austera
3. MIESTO, S POČTOM 19,5 BODA: Damian Rebro

ŤAŽKÁ VÁHOVÁ KATEGÓRIA:

1. MIESTO, S POČTOM 25 BODOV: David Letovanec
2. MIESTO, S POČTOM 23 BODOV: Jakub Masaryk
3. MIESTO, S POČTOM 22 BODOV: Jakub Štefanec

ŽENSKÁ VÁHOVÁ KATEGÓRIA:

1. MIESTO, S POČTOM 21,5 BODA: Veronika Greinerová
2. MIESTO, S POČTOM 17 BODOV: Nika Nikolka Hricová
3. MIESTO, S POČTOM 12 BODOV: Jūliā Knāpcovā

Veronika Greinerová má z prvého miesta veľkú radosť: „Ďakujem predovšetkým našim chlapcom z CalistheniX Sereď, ktorí mi na každom tréningu robili skromné publikum a ktorí mali so mnou trpezlivosť natáčať súťažné sety, až pokým som nebola spokojná na 99%. A ďakujem rodine, priateľom a známym za podporu. Veľmi si ju cením! Verím, že sa situácia vo svete upokojí a v jeseni si spoločne užijeme Majstrovstvá sveta v Moskve. Teším sa! Teraz je čas na tvrdú prípravu a tiež prácu, nech si na tú Moskvu poriadne zarobíme. Sľubujem však, že sa opäť posnažím reprezentovať našu krajinu najlepšie, ako viem. Najlepšie a od srdca.“

Majstrovstvá sveta v Moskve by sa zatiaľ mali konať v nezmenenom dátume dňa 25.07.2020. Vlani Veronika na MS získala tretie miesto a my jej držíme palce, aby tento rok svoj titul minimálne obhájila.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img