ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

„Vždy som stál pri nich, postupne im dával priestor, funkcie a zodpovednosť.“ – Robert Fico

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Pri odchode poslancov z klubu a prípadne aj strany býva zvykom usporiadať tlačovú konferenciu a zareagovať. Zatiaľ však dám prednosť čisto môjmu ľudskému pohľadu. Je zvláštne, že tieto tzv. “nové tváre” v politike som pred 20 rokmi učil abecede politiky. Držali sa ma silno za ruku rovnako, ako keď ide dieťa prvýkrát do školy, a keď robí prvé nesmelé kroky. Celé roky sme spolu diskutovali na tému moderná sociálna demokracia.

Robil som to rád, lebo som chcel vychovať novú generáciu socialistov, ktorí budú aj reálne v politike napĺňať hodnoty sociálnej demokracie a nielen o tom hovoriť. Vždy som stál pri nich, postupne im dával priestor, funkcie a zodpovednosť. V čase, keď ich strana dostala do najvyšších vládnych funkcií, som sa im nikdy neotočil chrbtom, aj keď ich rozhodnutia neboli vždy v súlade s hodnotami sociálnej demokracie. Aj preto musím ľudsky skonštatovať:

– mrzí ma, že odchádzajúca skupina hovorí o silnej sociálnej demokracii a zatiaľ sú to oni, čo ju trieštia a oslabujú,

– mrzí ma, že okrem všeobecných fráz som nepočul nič iné o tejto, údajne novej sociálnej demokracie,

mrzí ma, že o novej sociálnej demokracii rozprávajú predstavitelia, ktorých novinári dlhodobo označovali za tzv. “biznis krídlo “ v strane SMER-SD a „deti “ Roberta Kaliňáka (napr.Saková,Tomáš),

mrzí ma, že po 20 rokoch v SMER-SD niektorí politici dokážu vôbec predstierať, že sú “nové tváre” a zabudnúť odkiaľ prišli, čo robili a čo presadzovali.

Ich slová o sociálnodemokratických hodnotách vnímam len ako masku, ktorú si nasadili na svoje tváre, aby prekryli svoje egoistické ciele a zmiatli našich voličov. Čas ukáže, kto to so sociálnodemokratickými hodnotami myslí úprimne a vážne, kto sa s nimi narodil, kto ich zdieľa a cíti. Úspešnú ľavicu a sociálnu demokraciu vždy reprezentovali činy a nie slová. Ako predseda strany SMER-SD môžem hrdo povedať, že odkedy som v politike, tak som presvedčený ľavičiar a nikdy nepodľahnem slniečkárskym a neoliberálnym trendom.

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. ukazal si im akurat ako sa robi socialnodemokraticka zlodejina,drzali sa ta za ruku,lebo vedeli,ze ich zavedies k zlatemu bezodnemu hrantu,hrant vyzrali tak ta kopli do tej arogantnej prepitej papule.

  2. Róbert, keby si nebol sprostý, tvoja SD mohla žiť.
    Nebi sa do pŕs čo si robil a urobil. Pozri sa na seba, čo si od volieb urobil!
    N I Č ! ! !
    Vôbec nič a voliči čakali na vyjadrenia, čakali reakcie a nové úlohy či plány.
    Tak sa preber z porážky, predýchaj to, začni dýchať a hlavne, uvažuj PREČO odišli.

    –Petrovi Pellegrinimu držím palce!

  3. Zo psa slanina nebude..

    Pele bol 20 rokov v Smere, je priamo zodpovedny tiez za vela veci napr za ustavnych sudcov navrhoval Fica Kajetana a Jankovsku, mytny tender, eslovensko za miliardu eur ..

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img