ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Kto je zodpovedný za nepripravenosť Štátnych hmotných rezerv na COVID-19?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Z dnešného rozhovoru s novým šéfom Štátnych hmotných rezerv v enku:

“Štátne hmotné rezervy neboli na pandémiu pripravené vôbec. Nakupovať prostriedky proti pandémii môžu len vtedy, ak ich o takýto nákup požiada príslušný rezort. V prípade COVID-19 išlo o ministerstvo zdravotníctva a práve to malo požiadať, aby rezervy nakúpili rúška, respirátory, ochranné masky a obleky, ale aj dezinfekčné prostriedky a podobne.”

Hovoríte o ministerstve zdravotníctva, ktoré v tom čase viedol predseda vlády Peter Pellegrini.

“Áno. A v decembri, v januári a ani vo februári od ministerstva žiaden list s požiadavkou na väčší nákup tohto zdravotníckeho materiálu neprišiel. Zodpovednosť za stav rezerv v súvislosti s pandémiou teda nesie Peter Pellegrini ako zastupujúci minister zdravotníctva.”

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Považujem za viac ako trápne zverejňovať fb statusy premiera, ktorý si zvolil riadenie štátu práve cez fb statusy. Toho premiéra, ktorý sa môže „slobodne nadýchnuť“ len na oficiálnej návšteve v Maďarsku a za všetko zlé je zodpovedný vždy niekto iný, len nie I. Matovič. Tento alibistický prístup riešenia problémov zopakoval nie raz, nie dva…ale tiahnu sa za ním odkedy prevzal riadenie štátu.
    Mal by sa zamyslieť nad tým, čo hovorí jedna slobodná občianka SR vo videu na youtube:
    https://www.youtube.com/watch?v=UXBHzwG4_NU&feature=push-fr&attr_tag=9yKWNTnHqkJkEAj3%3A6
    zvlášť aktuálne od 3:00 min

  2. … a ostatné krajiny v Európe si koľko požičali, no daj čísla. Keby si nič nepožičali, tak by si vykrikoval, že druhí si požičali, iba my nie. Kto chce psa biť, palicu si nájde, to je tvoj prípad.

  3. matelko sa môže činiť, pandemia ešte neskončila. Aj v tomto momente sa môže usilovať o to aby śtátne rezervy maly dostatok rúšok pre občanov pre další núdzový stav

  4. Mna nezaujímajú ine krajiny,Matelko a spol..vykrikovali o transparentnosti použitia verejných financií..a teraz potichučky,poza bučky,roztočíme špinavosti..neviem,čo tu niektorí stale trepú o pandemii,na Slovensku žiadna pandemia nebola,keby tu bola pandemia,to by bol iný horor..

  5. Za nového šéfa ŠHR vymenovali p.Rudolfa,ktorého roky prezentovala vtedajšia opozícia ako najväčšieho odborníka na eurofondy.No po voľbách si korisť rozdelili tak,že o eurofondy sa bude starať bábkoherečka Remišová so svojou ,teda zatiaľ Kiskovou sróčkou a pre najlepšieho odborníka pre eurofondy,ktorý kandidoval za SaS,aby neškodoval,dali výnosnú trafiku zvanú ŠHR.To je tá sľubovaná zmena v obsadzovaní postov,, odborníkmi,, ,ktorú sledujeme skoro každý deň.V SOL zbožňovaný Matelko sa už stihol aj povyhrážať jarmočníkom,ktorí iba splnili to,čo im poradil,že iba krikom niečo dosiahnu.Ten blb si zo dňa na deň nepamätá,čo povedal za tým svojím narcistickým pultíkom.Už veľa ľuďom došlo,že komu z recesie dali vo voľbách svoj hlas,a tým ho dostali do tak zodpovednej funkcie.Ale mnohým to svitne až na jeseň.

  6. Gulak, nehnevaj sa, ale pandemia to bola celosvetova, to že na Slovensku malá ľahší priebeh je aj vďaka tomu že sa reagovalo včas, inak mohli byť tie počty násobne vyššie …a samozrejme zavreta ekonomika niečo stojí…môžeš mi povedať z čoho by si ty financoval podporu ekonomiky v krize a nákup ochranných pomocok, keď predchádzajúca vláda za 10 rokov rastu neusetrila nič?…rád si prečítam tvoje riešenie

  7. Po nástupe tejto vlády,vyhlásili,že sa našlo 4,5 miliardy nevyčerpaných eurofondov a tie sa v čase korony dajú použiť na nákup ochranných a zdravotných pomôcok…nie som vo vláde,tak prečo chceš odomna riešenie..a to,že tu nebola taká paseka korony,podľa mna to bolo preto,lebo len necelých 5 percent obyvateľov je očkovaných proti chrípke,krajiny,ktore majú vysoke percenta očkovania,tak maju vysoke počty nakazených a veľkú smrtnosť..a teraz aj niečo o transparentnosti..ide o to,že pred voľbami mali plnú hubu transparentnosti a skutek…utek..napr.Sulík dosadil do čela banskeho uradu B.Zvrškovca,ktorý bol ešte vlani okresným šefom SaS v Žarnovici,bez výberoveho konania..ako som predtým písal,volil som Olano,myslel som,že príde nejaka zmena..neprišla aj táto vláda to robí..na hulváta..

  8. To je pravda..Sme rodina..navrhla ako vladnu splnomocnenkynu..P.Krištúfkovú..europoslanec Michal Šimečka..spochybnil jej profesné kvality na túto pozíciu..poukazuje na jej vzdelanie..BC.titul z pochybnej univerzity v Skalici,ovládanie Internetu Explorer..bola partnerkou mafianských bossov,kamarátenie sa s M.Kočnerom..Matelko sľuboval transparentnosť..zdá sa,že toľko blbov nebolo ani za kapitána Danka..historia uvádza letopočet pred Kristom a po Kristovi…Slovenske dejiny sa budú označovať..pred Matovičom a po Matovičovi

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
Predchádzajúci článok
Ďalší článok
spot_img