ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

„o zneužitiach moci Ministerstva vnútra svedčia hroby obetí, ale Ministerstvo mlčí“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

– poznáte pravdu a pravda vás oslobodí (Ján 8,32)

Po mojej výzve ministrovi niektorí nerozumeli, o čo mi ide. Vyzval som totiž, aby Ministerstvo vnútra zverejnilo pravdu o vyšetrovaní zneužitia jeho moci v minulosti, resp. ak také vyšetrovanie ešte neprebehlo, aby ho pán minister začal.

Je predsa dosť absurdné, že o zneužitiach moci Ministerstva vnútra svedčia hroby obetí, ale Ministerstvo mlčí. Svedčia o ňom stovky, tisícky článkov. Aj knihy , napísané obeťami, alebo novinármi, opisujúcimi prenasledovanie občanov , ktorého sa na Slovensku štát dospustil pred Novembrom aj po ňom, resp. dopustili sa ho gauneri, zneužívajúci jeho moc. Ale kde sú oficiálne vyšetrovacie správy? Akokoľvek hľadám v pamäti, vynára sa mi iba Správa branno-bezpečnostného výboru (F.Javorský). Bola publikovaná v r. 1992 (ale výpovede, na základe ktorých vznikla ostali utajené). Podobne dopadla aj správa „Komise 17. listopadu“. Po nástupe mečiarovcov sa zločiny minulosti iba bagatelizovali, však bývalý šéf ŠtB bol Mečiarovým poradcom a opäť sa motal okolo tajnej služby. Po Mečiarovom páde v r. 1998 nevznikol žiaden jasný a oficiálnou inštitúciou zaštítený obraz o rozsahu zneužívania moci Ministerstva vnútra, ani o jeho formách. Je to vysvetliteľné iba tým, že Mečiarovci z vnútra SIS disponovali kompromitačnými dôkazmi na Dzurindu a novú garnitúru. Premiér sa totiž sprvu hotoval trestať zneužívačov moci, ale hneď prvý mesiac po voľbách pustil „ktosi“ na verejnosť nahrávku, ako Dzurinda dohovára kšefty na bratislavskom magistráte – a bolo po pôvodnej razantnosti. Hoci všetci videli, ako si Mečiar samo-amnestoval únos spojnený s vraždou – amnestie ostali nezrušené. Nezmenilo sa to ani v rokoch po Mečiarovom páde, kedy Dzurinda disponoval s ústavnou väčšinou.

Isteže, ľudia si už dávno urobili názor, vyšli knihy, natočili sa filmy…atď. Štát ale nekonal, „vnútráci“ mlčali a spravodlivosť plakala v kúte – a to rozhodlo. Tak sa Mečiar vrátil k moci. Ten rok 2006 a návrat Mečiara so Slotom ku moci to bola tragédia, ktorej dôsledky všade pôsobia podnes.

Mečiarov dedič, R.Fico, napísal potom ďalšiu jeden a pol dekádu zneužívania moci v Slovenskej republike Aj zo strany Ministerstva vnútra. Stal sa z toho systém.

Ten čas sa ale naplnil – dnes máme od koho žiadať pravdu. Zo skúsenosti, vykúpenej dlhým časom, už dobre vieme, že bez pravdy sa nedostaneme, ako ľudia, ani ako spoločenstvo , ďalej. Preto ten list….Nie je to žiadna túžba po revanši, iba po pravde. Iba pravda o zneužívaní štátnej moci môže zabrániť, aby sa to neopakovalo…ň

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img