ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Aj seredskí učitelia vyjadrujú sústrasť pozostalým a spoluúčasť kolegom, žiakom a rodičom Základnej školy s materskou školou vo Vrútkach

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Tragická udalosť, ktorá sa 11. júna odohrala vo Vrútkach nenechala ľahostajnými nikoho. V spojenej škole útočil mladý muž, ktorý nožom napadol pracovníkov školy. Dobodal riaditeľku a jej zástupcu, ktorý aj zraneniam podľahol. Z miesta činu sa pokúsil utiecť, no policajti ho zastavili. Použili pri tom zbraň a 22-ročného útočníka zastrelili. Pri útoku sa zranilo päť ľudí, medzi nimi aj dve deti. Zranený bol aj školník, ktorý sa páchateľovi postavil, privolal políciu a prenasledoval ho.

S účastníkmi tragédie súciti celé Slovensko. Riaditelia škôl z rôznych miest a obcí spísali list, v ktorom vyjadrujú sústrasť pozostalým a spoluúčasť kolegom, žiakom a rodičom. Pod list sa podpisujú riaditelia jednotlivých škôl z celého Slovenska, medzi nimi aj Serede:

Mgr. Renáta Šidlíková, riaditeľka ZŠ Juraja Fándlyho v Seredi
PaedDr. Paulína Krivosudská, riaditeľka ZŠ Jana Amosa Komenského Sereď
PaedDr. Jarmila Žilecká, riad. za celý kolektív ŠZŠ v Seredi

Vážená p. riaditeľka, vážené kolegyne, kolegovia, žiaci, rodičia Spojenej školy Vrútky.

S hlbokým pohnutím sme dnes zaregistrovali tragickú udalosť, ktorá sa odohrala vo Vašej škole. Sme otrasení a zronení útokom, pri ktorom vyhasol život nášho kolegu a ďalšie životy boli ohrozené. Vieme si predstaviť tú nesmiernu bolesť, ktorú prežívate. V miestach, kde najradšej počujeme radostné hlasy našich detí, žiakov, ste zažívali tie najťažšie chvíle pri výkone nášho učiteľského povolania. Chrániť životy nám zverených detí i životy svojich spolupracovníkov pred šialencom je neočakávaná, najťažšia povinnosť učiteľa.
Vyjadrujeme Vám našu spoluúčasť v tejto tragickej situácii, myslíme na Vás i na rodinu pozostalého p. zástupcu s hlbokým zármutkom a so znepokojením a obavami, ktoré sa dotýkajú každej jednej školy.
My, riaditelia i zástupcovia škôl, manažment základných, stredných škôl, i učitelia a zamestnanci škôl po celom Slovensku dnes v mysli stojíme pri Vás a veríme, že nájdete dosť síl na prekonanie týchto tragických udalostí.
Na vyjadrenie sústrasti a zdieľania Vašej bolesti naše školy vyvesia dňa 12.6.2020 čierne zástavy na svoje budovy. Aj týmto gestom Vám chceme vyjadriť svoju podporu.

Originál listu s podpismi si môžete prečítať kliknutím na tento odkaz.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img