ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Návrat detí do škôl a ďalšie uvoľňovanie opatrení

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Skvelé správy. Minister školstva Branislav Gröhling dnes počas tlačovky na Úrade vlády SR oznámil veľký návrat detí a žiakov do škôl, a tiež úpravu niektorých opatrení.

AKO TO BUDE PO NOVOM


– rušia sa limity počtov detí v triedach
– prevádzka školy bude stanovená z pôvodných 9 na maximálne 10 hodín
– ruší sa povinné meranie teploty – po novom je to formou odporúčania a bude náhodné
– ruší sa „Prehlásenie zákonného zástupcu o zdravotnom stave dieťaťa pre materskú školu“. V platnosti však stále ostáva vyhlásenie zákonného zástupcu o bez infekčnosti dieťaťa
– ruší sa zákaz besiedok, posedení a podobných hromadných akcií (budú sa riadiť aktuálnymi opatreniami ÚVZ SR)
– zrušený 10 minútový limit na zotrvanie zákonného zástupcu v priestore školy – odporúča sa však minimalizovať ich čas zotrvania v priestoroch školy
– zrušené organizovanie osôb pred školou
– povolenie umývania zubov detí v materských školách
– pridáva sa podmienka zverejnenia oznamu na vchodových dverách školy za akých podmienok dieťa/žiak nemôže nastúpiť do školy (zverejnený bude na stránke www.minedu.sk).

 

zdroj: Ministerstvo školstva SR

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ten návrat je dobrovoľný, OČRky zostávajú, treba si aj vyzdvihnúť vysvedčenia a odovzdať a prevziať knihy, netreba vidieť vo všetkom ako tu už niekto spomínal, komplot židojašterov…

  2. Deti mali ísť , do školy , po veľkej noci, ako v iných štátoch , kde bolo omnoho viacej nakazených , ako tu. Len neviem , kto bude platiť všetky , tie PN-ky a oč-ky, keď ekonomika je na tom ako je. Vo Švédsku , chodili deti , do školy a rodičia do roboty a predsa nemajú veľa nakazených. Ale to je vec názoru.

  3. jozef 10. júna 2020, 11:37 – presne toto zostane naveky temou presne preto, lebo bola situacia u nas taka, aka bola.

    Vedci budu dlhe roky realizovat rozsiahle vyskumy s cielom odhalit, co presne – konkretne – sposobilo nas stav. V com sme boli ini.

    A nasi ludia budu uplne kludne hovorit to, co ste napisal Vy. A horsie.

    Otazka je, co by ste napisal v momente, keby bola situacia ina a boli by ste svedkom toho, ako vojaci v plynovych maskach v igelizovom mechu hadzu na korbu auta niekoho Vasho blizkeho…

    Slovensko islo cestou „A“. Boli dalsie cesty a bolo ich hodne. Netusime, ake by boli a koho z nas by sa bytostne dotykali. To je momentalne (zatial) nasa vyhoda, ktora nam komentare s obsahom toho Vasho dovoluje.

  4. Teraz sa môžeme baviť o tom čo sa ako malo a čo by bolo. Ale kto z nás má pravdu? Len mi je čudné, že práve Švédsko si dal za vzor. Stačí si vygoogliť a zistíš, že v tom Švédsku to také ružové nie je. Takže tadiaľto naša cesta našťastie neišla. Oproti ostatným škandinávskym krajinám majú počty hrozivé. Toto mali podľa teba uplatniť u nás? Nežartuj. Je viac ako pravdepodobné, že keby sa to uvoľnilo po veľkej noci, mali by sme s tým problém. Ale je to vec názoru.

  5. seredan ocerky uz by mohly zrusit a pekne vseci pracovat takto sa uz neda lebo ked otvorily hranice tak to je cista katastrofa

  6. Ako si napísal anonym , keď otvorili hranice čistá katastrofa. Ale na školách budú vyčkávať. Švédsko bolo len príklad , tých štátov bolo viacej aj susedné rakúsko otvorilo školy skorej. A inak mimochodom najlepší vývoj celej pandémie pekne a pravdivo popísal profesor krčméry a to je iná kapacita, ako ja , alebo ktokoľvek z Vás. Takže nemudrujem len čítam a pozerám aj iné zdroje ako zrejme vy. A čo sa týka Vás Pán Majko predstavte si , že nikto nie len z mojej rodiny , ani z mojich známych nemal covid. A myslím , že tie grafmi , ktoré predvádzal pán premiér a pán Smatana , ktorého odpratali po tom , čo ani jeden jeho graf nevyšiel. Hneď som vedel ,že tie čísla sú prehnané a , nikto zo zdravým rozumom tomu , ani neveril.Ale vec názoru, každý nech si verí čomu chce .

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img