ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Kvalitou prác pri rekonštrukcii chodníka sa mesto chváli, alebo sa na ňu v článku sťažuje?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Vedením mesta ovládané „noviny pre obyvateľov mesta Sereď“ iba nedávno priniesli informáciu o rekonštrukcii chodníka na Hviezdoslavovej ulici. Sledujúc už samotné fotografie uverejnené v článku sa zamýšľam, či sa investor, teda Mesto Sereď týmto článkom s vykonaným  „dielom“ chváli, alebo ide o sťažovanie.

Článok nájdete aj na SOL a to tu: https://www.archiv2.seredonline.sk/2020/06/02/zrekonstruovany-chodnik-na-hviezdoslavovej-ulici/

V článku sa píše: Mesto Sereď sa snaží urobiť maximum v starostlivosti o miestne komunikácie. Obmedzené finančné možnosti ale nedovoľujú vykonávať rekonštrukčné práce na vozovkách a chodníkoch v takom rozsahu ako by si to obyvatelia želali. Napriek tomu sa samospráve na jednotlivých uliciach postupne darí chodníky obnovovať, čo prispieva k vyššej bezpečnosti aj komfortu chodcov.

Ak nižšie uverejnené fotografie dokumentujú „maximum snahy Mesta Sereď“ v kvalite a úrovni občanom odovzdávaných prác realizovaných z verejných financií, tak netuším, akú úroveň budú mať práce „nižšej priority“.

Na miesto sme sa išli pozrieť osobne a chodník je zrekonštruovaný takto:

 

Chodník je vyhotovený bez obrubníkov a ani v roku 2020 pri jeho rekonštrukcii na obdobie minimálne dvadsať  až tridsať rokov mesto obrubníky nežiadalo osadiť.

Teda znovu primátorovi Tomčányimu za peniaze nás všetkých stačí úroveň prác z čias budovania socializmu s natiahnutím nového asfaltu. Opätovne na mnohých miestach realizátor „diela“ nepoužil ani len dosku, aby sa vyliaty asfalt neroztiekol a nenatiahol aspoň špagát, aby okraje  chodníka boli rovné.

Skutočnou perličkou je nájazd z cesty, pri ktorom zdravý rozum nenachádza logiku. Pravý uhol? Nejaká aspoň formálna úroveň a práca aspoň „naoko“ normálna? Nič. Úplne na hulváta, ako sa podarilo, pretože takýto výsledok práce racionálny dôvod mať ani len nemôže.

V „zelenom“ páse zostal  odpad po asfaltéroch. Že by teória – čo príroda dala, to príroda zoberie späť?

No, netušíme teda či sa vedenie mesta takto odvedenou prácou za peniaze nás všetkých chváli, alebo sa sťažuje na ich kvalitu. Ak platí druhá možnosť, tak si vybralo nevhodného adresáta. Nie občania majú prácu kontrolovať, ale kompetentní pracovníci MsÚ, ktorí sú za takúto činnosť  občanmi platení.

Obyvatelia tejto ulice  určite rekonštrukciu chodníka uvítali a stále „lepšie takéto, ako žiadne“, ale toto fakt musíme za svoje peniaze tolerovať? Dokedy sa na výsledky práce  platené z verejných finančných zdrojov budeme pozerať inak, ako na kvalitu prác vykonávaných za naše vlastné peniaze? A kde máme istotu, že mesto za túto prácu zaplatilo menej, ako za prácu vykonanú aj vizuálne dobre?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A otázka na záver?

Nechal by si doma vo dvore takúto prácu vykonať a zaplatil by ju zo svojich peňazí primátor Tomčányi, prednosta úradu Krajčovič, či viceprimátor Veselický?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ty niktos 5. júna 2020, 18:16 – Vazeny pan Niktos ! Firmu otvorenu mam, no viem sa uzivit aj bez zakaziek z verejnych zdrojov. Takze parazitues mozno Ty, ked Ti poukazanie na tieto obcanmi zaplatene sracky tak velmi vadi.

    Ako obycajne, at Tvoj prispevok pan Niktos mi napoveda, ze znovu trefa do cierneho.

    Je to ale humus pozerat sa na to, co mesto plati z penazi obcanov, ze? Ono iduc autom po ulici to tak cloveku nedojde a vystupuje malokto, aby sa pozrel na to, co nemal prevziat kompetentny pracovnik mesta.

    Tak rozmyslam, kolko ludi platenych z prace nas obcanov vlastne parazituje a neplni si svoje ulohy napriek tomu, ze peniaze za pracu zaplatene maju?

    Ked o tom pises pripominas mi, ze predsa staci sa pytat pana statutara mesta. Urcite dostanes bostek na nostek. 😉

    Pokracujeme dalej…

  2. Pre Niktoša: keby bol autor parazit,delil by sa s takýchto zákaziek a dnes sa delí iný.A pre primátor:Martin ty si sa už naozaj zbláznil???Toto si aj s Tiborom dovolíte zaplatiť ???Fakt už ste stratili rozum??? Nebojíte sa že raz budete stáť pred súdom a vysvetlovať prečo ste takýto odpad zaplatili?????A pre pána Majka:keby som mohol zložiť klobúk pred vami urobil by som to.Hanbím sa s rodinou zato,že nestojíme proti týmto vagabundom v prvej línii ako vy.Ale poznáte to,vyrastali sme s nimi a priznávam sa že sme ich aj volili.Naposledy!!!!!!!!!Patria do rúk spravodlivosti.Za toto určite!!!!!

  3. Co sa cudujete, ked na tieto prace objednali firmu, ktora bola zalozena pred necelym rokom. Obrat mala 19 tisic eur, nema ziadny majetok, ziadne stroje (vsetky si len prenajima), nema vlastnych zamestnancov, ma vobec skusenosti a referencie??? na zaklade coho bola vybrana? len na zaklade najnizsej ceny?
    Ak aj bola najnizsia cena – ale musi byt odvedena kvalitna praca? takyto hnoj nemal zodpovedny pracovnik mesta prevziat a nemali vyplatit.
    Ale hlavne ze v seredskych novinkach sa pochvalia, ze zasa spravili dalsi chodnik (ze je napicu nevadi, hlavna vec ze je) a rovnaku propagandu robi na SOL aj Tothova – platena Tomcanyim.
    Ved si porovnajte Tothovej clanok a Milosov, ktory ukaze realitu a nekvalitu odvedenej prace.

  4. A7 5. júna 2020, 19:10
    predbehol si ma. Presne toto som mal v úmysle napísať (až na to sprosté slovo). Iveta Tóthová je Trójský kôň MsÚ . A vypisuje len o rekonštrukciách. Keby aspoň vedela čo to slovo znamená. Koton nie je betón Ivetka, tak ako oprava nie je rekonštrukcia.

  5. ale predsa, dá sa porovnávať. V Seredi súbežne prebiehajú práce na chodníkoch. Jedny sa robia pod kuratelou MsÚ ako je popísané v tomto článku viď Hviezdoslavova ul. a iné robí firma pre SPP, ktorá kladie nové plyn. potrubie. Napr. ul. Obežná Nie sú až tak ďaleko od seba a za porovnanie to stojí.

  6. Pre Hviezdoslava…choď do vedľajšej ulice napr.P.Jilemníckeho a uvidíš…Inak býva tam Vranovič.Tam je ešte ten pôvodný ,aký bol aj na tejto ulici….

  7. A ešte jedna vec Miloš Majko prečo si nedal fotky pred rekonštrukciou chodníka a potom.. a tu sa budeš navážat na predstaviteľov mesta a firmy čo si vlastne spravil pre mesto asi veľké N I Č … skús niečo TY Miloš Majko vybaviť urobiť zveľadiť aby bol občan spokojný… Hejt vie dať každý ale asi ho máš 🤷‍♀️

  8. A to sa ešte nepravalil najlepší Bruchov ťah za minulý rok. Skúste sa dopátrať k tomu kto čapoval na všetkých veľkých koncertoch v amfiku. Veľa veci do seba zapadne.

  9. Zalez niekam, nikto nie je zvedavý na tvoje táraniny. Už si si tu z ľudí dosť vystrelil. Nasľuboval so hory doly a nič si nezverjnil.

  10. Miloš Majko ukáž občanom pôvodne chodníky a zbytočne nerob vážne pls daj aj pôvodne zábery na ulice čo sa rekonštruju ale asi nemáš ich predpokladam lebo keby si mal tak píšeš objektívne o Seredi a neodpisuješ tu kravinu ktorú aj tak nikto nechce vedieť a zbytočne tu vyvolávalaš vášne ktoré nie sú vôbec opodstatnené…

  11. No malo tam čapovať občianske združenie, ktoré už má aj akciovú spoločnosť s rovnakým názvom. Keď na každom pivku utŕžili evricko…. len na Limp Bizkit tam bolo 4000 ľudí.
    A to sme si mysleli, že len štadión je darček. Ale keď už nie je na Kufs Lajo, tak pánom z Oz a A.s. zovreli riťky…asi aj sponzorom.

  12. Dnes som telefonoval so sefom firmy, ktorej nazov sa nachadza v 1. clanku.

    Povedal, ze oni fyzicky asfalt nerobili, ze to bolo subdodavatelsky.

    Tak rozmyslam, preco asi je kvalita a uroven prace zpravidla takato ? Snad jeden vtip povie v tomto momente viac, ako ja:

    ČECH, UKRAJINEC A SLOVÁK
    Traja podnikatelia sa prihlásia na opravu plotu okolo mestskeho uradu.
    Čech vezme pásmo, zmeria dĺžku plotu, načrtne na papier, niečo počíta a hovorí:
    – Spravím to za 3 500 euro, to je 2 000 eur materiál, 1 000 pre zamestnancov a 500 je marža firmy.
    Ukrajinec premeria a nakreslí a počíta:
    – My to spravíme za 2 500 eur, to je 1 500 za materiál, 500 za robotu a 500 marža firmy.
    Slovák sa neobťažuje žiadnym meraním, žiadnym nákresom ani výpočtami, pristúpi k úradníkovi a pošepká mu:
    – Za 22 500 to urobím.
    Mestsky úradník na to:
    – Ako ste prišli k tak vysokej sume?
    Slovák:
    – 10 000 tebe. 10 000 mne a za 2500 to objednáme u toho Ukrajinca.

  13. Miloš Majko: skúste si zobrať meter do ruky, odmerať šírku chodníkov , naštudovať si technické parametre strojov,ktoré asfaltuju a zistíte,že na mnohých miestach by sa ten stroj ani na chodník nezmestil.

  14. A nemal ten chodník dat do pôvodného stavu na Hviezdoslavovej ul. ten kto robil rozkopavky a tým ho porušil? Teda v tomto prípade Telekom, keď robili – ťahali optiku?

  15. Zase len kritika…nerobia sa chodniky- zle je. Robia sa chodniky- zase je zle.
    A myslim ze opravy povrchov kde sa kladu plyn a optika realizuju firmy ktore pokladku inzinierskych sieti realizuju.

    Ano lepsie by to bolo s osadenim aj parkovych obrubnikov. To sa musi povedat. Ale ten chodnik urcite vyzera a posluzi lepsie ako ten rozpadnuty predtym.

    Pan Majko obcas aj nejaku pozitivnu spravu by ste mohli dat.
    Pekny den 😃

  16. Obcan Hviezdoslavovej 6. júna 2020, 9:44 – riesenie je uplne jednoduche – robit chodniky kvalitne. Skusme sa na zaciatok priblizit napr. spominanemu Rumunsku, alebo vojnou zmietanemu Nahornemu Karabachu. Aj oni mali pred 30 rokmi socializmus a likvidovali ich myslenie komunisti a dnes uz uradnici a voleni funkcionari robia tak, akoze za to platia paniazmi obcanov. Inak koncia v base.

    Mozno si to neuvedomujete, no kritizujete ma nepravom. Ja davam prakticky rovnaky pocet pozitivnych clankov, ako negativnych.

    Je to len uhol pohladu. Aj tento je (a nie z mojej viny) aj pozitivny. Len dnes nevieme presne ako velmi a pre koho konkretne.

    Ak je totiz robota odflaknuta, obcan ma sice namiesto kvalitneho chodnika na 30 rokov uplne hovno, ako tomu je na cyklotrasach. Na tej smerom na Surovce uz po 3 mesiacoch uprostred asfaltu vyrastala burina.

    Konatel firmy mi telefonicky povedal, ze ci si myslim, ze za tie vysutazene prachy sa to da urobit kvalitne. On ako podnikatel svoj zisk potrebuje a dostane – trpi teda kvalita.

    V tomto pripade je potrebne hodnotit to, preco je robota skutocne odflaknuta. Okraje krive (obrubniky mesto neobjednalo), asfalt poroztekany a najazd z cesty – no, to popisat slusne neviem…

    Samotny cef mi vcera povedal, ze zakazku vykonal subdodavatel.

    Znamena to teda, ze jedna firma zakazku ziskala a skasirovala peniaze. A z penazi vyplaca dodavatela. Takze su potrebne MINIMALNE 2 ZISKY z jednej zakazky. A to mi este hovorte, ze clanok nie je pozitivny. Ani len netusite, ako velmi pozitivny je. Akurat nie pre nas obcanov, verejny zaujem a kvalitu prace.

    Mam pisat dalej, alebo staci ten vtip uvedeny vyssie ?

  17. takúto robotu u nás v dedine robili opálený spoluobčania.robili to ale sukr.osobam.strašne drahé a nekvalitné.asfalt dávali priamo na zem 2-3 cm vrstvu.za plochu 3×3 m zobrali aj 1500€ .a použivaly len vybračnu dosku,žiadny valec

  18. P.Majko!!!! Prvom rade ste si to mal nafotit pred prácami a aj bordel okolo. Firma čo to realizovala nieje platená zato,aby upratovala bordel po občanoch.A treba si hľadieť to čo máte vy doma.Ukrajincov či čo to tam máte!! Krásny deň vám želám P.Majko

  19. Obcan 6. júna 2020, 10:47 – evidentne mate pomylene uplne vsetko, o com svedci Vas prispevok.

    Pre vysledok prace asfaltera nie je podstatne, co prekryval. Zvysky asfaltu nevyzeraju ako bordel po obcanoch, ak ovsem nevaria doma asfalt. To, co mam doma ja je moja vec – napisal ste to spravne – u mna doma, kedze moj dom nie je postaveny ani plateny z penazi mesta – OPACNE, JA PLATIM MESTU DANE podla rozlohy nehnutelnosti. Koho mam doma je tiez moja vec.

    A teraz k Vam – uz vidite, ako neskutocne mate pomylene myslenie? Nie ja som plateny z dani obcanov, ale ti, na koho poukazujem. Nie ja som realizoval zakazku a mal z nej zisk a nie ja som nenatiahol spagat aby bol chodnik aspon rovny…

    Takze fakty su take, ze na celu AJ nasu rodinu mesto cerpa podielove dane z rozpoctu a do rozpoctu mesta platime dane z nehnutelnosti. Aky mame chodnik pred domom na Trnavskej, som este nepisal – ten bude posledny, najskor tie, ktore sa nas v podstate netykaju.

    A Vy chcete ukolovat mna?

  20. Niekde som tu čítal že úderka primátora chráni keď SOLKA trafí do čierneho.Ako napísal pán Majko stačí vystúpiť z auta pozrieť sa na kvalitu roboty ktorú Tomčányi s Krajčovičom platia.Tak tu teda SOLKA trafila oboch lopatou po hlavách!Je to strašné a môžu sa hanbiť a nie chváliť.A tie skrutky na ihrisku z minulého článku?Zavŕtať im ich do ich gebúľ a nie ohrozovať naše deti!!!

  21. Strasna zloba tu je vsade citit. Nehovorim teraz ku tomuto clanku. Celkovo diskusie ci tu anonymne alebo aj na facebooku a vobec…nenavist, zavist, sama negativna energia.
    Skusme sa trosku aj usmievat jeden na druheho, pochvalit, ked treba sj konstruktivne skritizovat…Ale tolko zloby kolko je teraz medzi ludmi…strasne. Je mi to luto 😪

  22. Jasnee.P.Majko ako vždy máte na všetko odpoveď.Ked to realizovali ste tam mal prísť a fotiť.Ja viem veľmi dobre ako to vyzeralo pred a po!! Dokonca som si dal námahu to aj nafotiť.Bude to zverejnené v novinách.

  23. V obrubnikoch. Treba vsak podotknut ze pan Majko odfotil najhorsie casti. Su miesta a tych je vacsina kde to vyzera dobre. 😃

  24. Pre anonym 6. júna 2020, 12:29 – odfotil som zaciatok od Cepenskej a skoncil som pri prvej ulici. Odfotena je ZIAL REALITA.

    Anonym 6. júna 2020, 12:18 – dakujem za link na clanok. Prave som dohovoril so starostom obce. Primator mesta Sered Tomcanyi sa moze ist ucit do Komjatic, dediny s necelymi 5000 obyvatelmi. Aj co sa tyka komunikacie o veciach verejnych a aj realizacii chodnikov.
    Samozrejme ze slova starostu ako sa to ma robit si v najblisom clanku k tejto teme vypocujete… 😉

  25. Ludia 6. júna 2020, 12:03 – smutne konstatovanie. Urcite by doveryhodnosti podanej informacie pomohlo, keby ste sa pod kritiku anonymnej diskusie podpisali svojim menom. 😉

    Mam navrh – skuste prosim vytvorit SVOJ clanok SVOJIM pohladom k fotografiam DOKUMENTUJUCIM REALNE vykonanu pracu za nase peniaze.

    Clanok musi byt podpisany menom a priezviskom a ja Vam davam slovo, ze bude uverejneny bez akychkolvek zmien a uprav.

    Mozno nam ukazete cestu bez nenavisti, zavisti a bez samej negativna energia.

    Napisali ste: „Skusme sa trosku aj usmievat jeden na druheho, pochvalit, ked treba sj konstruktivne skritizovat…“ – preto mate sancu predmetne fotografie (hodnota „diela“ je cez 19 000 Eur) popisat bez zloby medzi ludmi s radostou, optimizmom a potesenim, ktore tu za nase spolocne peniaze zostane najblizsich aspon 30 rokov…

    Myslim to vazne – vneste do hodnotenia tohto vysledku prace pozitivnu energiu, oprimizmus a lasku blizneho k bliznemu.

    A ked uverejnime Vas clanok k tomuto grcu, mozeme sa presunut k teme niekolkym 3 a pol cm trciaicim skrutkam na detskom ihrisku presne tam, kde sa pod nimi hraju dvoj, troj, stvor ci pat rocne deticky.

    A ak to vsetko stihneme a pozitivne odpromujeme obcanom, tak Vas zavolam k zachranarom snaziacim sa zachranit zivot nejakemu dietatu, ktore nemalo to stastie (vsimaveho rodica a nasledne 6 dni roboty timu SOL) aby boli taketo zivotu nebezpecne skrutky odstranene a ma ich prepichnute cez lebku priamo v modzgu.

    Rodicom dietatka potom spolocne budeme mat moznost vlievat pozitivnu energiu…

  26. neodfotil tie najhoršie časti, horšie tam ešte len sú ďalej k stanici. Perličkou sú napojenia chodníka z cesty, pri najbližšej búrke tam tie domy vytopí, lebo všetka voda stečie z cesty na chodník a do základov domov…

  27. Ludia 6. júna 2020, 12:03: možno len súhlasiť s názorom že v diskusiách aj na iných fórach ako je SOL že je všade plno zloby ukrytej v ľuďoch. To však nemá nič spoločné s energiou. A ešte k tomu s negatívnou (alebo aj pozitívnou). Energia je fyzikálna veličina, definovaná ako schopnosť konať prácu. A tá nepozná ani pozitívnu a ani negatívnu energiu. Ale zloba, ktorú tu v mnohých prípadoch cítiť, tá vychádza z ľudských sŕdc. Z toho, čím sú ľudia naplnení.

  28. Očúvaj s.i.n., práve tvoje komenty pod inými článkami sú plné zloby a nenávisti, tak radšej si zakúsni do klávesnice a pozametaj pred vlastným prahom

  29. Pisal som vseobecne…nie ku tomuto clanku.
    A ked sa vsetci zacnu podpisovat , budem aj ja. Je to na Vas aby ste forum upravili len pre registrovanych pod menom.

    A to ze medzi ludmi aj vdaka prilievaniu oleja do ohna z Vasej strany, je zloba a nenavist a malo pozitinych sprav je skutocnost a pravda. A je to zial vsade v TV na nete …skoda 😪

  30. Pan Majko 6. júna 2020, 19:05 – ak ste anonym, je smiesne kritizovat ineho anonyma.

    Dostal ste moznost, vyuzite ju. Napiste nieco pozitivne k tym fotografiam. Ukazte, ako robit pozitivne spravy – rad sa naucim…

  31. pre pán Majko buď frajer a zober výzvu pána Majka!Ukáž mu ako napísať pozitívne o Tomčányiho sračkách ktoré sa vyplavujú na povrch ako z presakujúcej žumpy.Tibor sa len smeje.On zodpovednosť nenesie.Martin ako spávaš?Nestrhávaš sa zo sna keď je počuť na ulici hrmot?Neboj sa kamoši pôjdu do dôchodku alebo do basy.A potom ti nebude mať kto pomáhať

  32. pán Majko, keď vieš napísať : buzeruješ a nevieš napísať parazituješ, tvoje IQ asi nesiaha vysok,že? Parazitueš nie je spisovne, ani správne. Ale buzerovať vieš super, na jednotku………….

  33. xyz 7. júna 2020, 8:13 – neviem cim to je, ale vidis, ze to funguje. Dnes si napiseme nieco dalsie.

  34. V prvom rade vdaka p. Majko, ze vytrvalo poukazujete na problemy tohoto mesta, napisal by som naseho, ale uz si ho zopar individui stihlo rozdelit. Mate uplnu pravdu, ked vidim, ako tie „nove“ chodniky vyzeraju, je mi zle. To je fuserina prvej triedy 🙁 PRIMATOR PATRI DO BASY!

  35. Bolo by dobre, keby sa niektorí ľudia nenavážali do p.Majku. Tak ako to píše -och joj- nikto na nedostatky nepoukazuje, všetko nám je dobré. A keď je niekto spokojný s takto odvedenou prácou, nech si tú firmu objedná domov!

  36. Nieco sa konecne spravi, a niekto to musi predsa zhodit vo svojom platku, aby mal citanost .. Vsak otvorte si stavebnu firmu a spravte to za tie peniaze lepsie pan Majko. Ciste parazitovanie na dobrych skutkoch inych vo vasich upadajucich novinach. 3/4 z tych clankov sem len kopirujete z inych vebov a zvysok sa tu navazate do vedenia mesta. Stranka mesta je urovnou uplne niekde inde. Zobudte sa uz..

  37. dajte si tej firme urobit vy chodnik neviem ci by ste bol spokojny s tou pracou ako bola odvedena alebo primator keby mal takto urobeny chodnik doma

  38. Seredcan V – ktorú stránku mesta myslíš. Seredske novinky alebo projekt kindermenezmentu Seredsity. Lebo jeden neprináša dokopy nič nové a druhý zväčša kopíruje aktuálne články iných médií len ich preklapa na seredcanov 🤔

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img