ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Škola znovu ožila

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

ZŠ J.A.Komenského, Fb | Na Základnej škole Jana Amosa Komenského v Seredi dnes bolo opäť rušno. Nielen preto, že sa oslavoval Medzinárodný deň detí, ale hlavne preto, že škola začala aspoň čiastočne žiť svoj bežný život. Od rána do nej v sprievode rodičov v usporiadaných zástupoch mierili žiaci 1. až 5. ročníka. Budova ožila detskou vravou, chodbami zneli všetky typické školské zvuky- otváranie skriniek, cupitanie malých nôh, zatváranie dvier i hlasy pedagogických a nepedagogických zamestnancov, ktorí zabezpečovali plynulý príchod detí do školy.
Škola znovu ožila
Napriek obavám, ktoré sprevádzali prípravy na tento prvý deň,
však možno povedať, že aj karanténa deti mnohému učí. Všetky zodpovedne čakali v určených rozostupoch, dôsledne si dezinfikovali ruky, nosili na tvárach rúška a aj meranie telesnej teploty vnímali ako bežnú súčasť nástupu do školy.
Keďže 1. jún je tradične dňom, ktorý patrí deťom, ani dnes to nebolo inak. A i keď sa deti vždy tešia, že tento deň patrí hrám a zábave, dnes sa s radosťou vrátili do školských lavíc. Pani učiteľky si pre ne však pripravili množstvo zábavných aktivít, ktorými oslávili nielen ich deň, ale aj návrat do bežného školského života. Nuž, radosť bola na oboch stranách, a tak sa spievalo, tancovalo, kreslilo, hralo, vymýšľalo, tvorilo a hlavne veľa rozprávalo vo všetkých triedach. Deti si stihli precvičiť mozog zábavnými aktivitami, zhodnotili svoje domáce vzdelávanie, niektorí sa „nanovo spoznávali“ v ranných kruhoch, počas prestávok stihli hry na policajtov a zlodejov i bublifukovú naháňačku. Zážitkom sa stal i obed v tichej jedálni. Pani učiteľky všetko pripravili tak, aby deti čo najmenej vnímali obmedzenia, ktoré nástup do školy sprevádzajú.
Veríme, že v takejto radostnej atmosfére budú plynúť aj nasledujúce dni. Deti i učitelia dostávajú možnosť naplniť slová J.A. Komenského o škole hrou. Snáď sa nám to spoločne podarí a začneme sa na chvíle v školskom prostredí pozerať trochu inak- slobodnejšie, zodpovednejšie, s väčším nadšením a odvahou púšťať sa do nových vecí. Všetci- rodičia, učitelia i deti- sa navzájom podporujme a držme si palce!

Mgr. D. Braunová

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img